FORD OPENT NIEUWE EV CENTER

GEPUBLICEERD OP VRIJDAG 1 SEPTEMBER 2023

Op 12 juni 2023 opende Ford het Cologne Electric Vehicle Center. Ondersteund door een investering van $2 miljard werd de historische fabriek in Neil omgebouwd tot een nieuwe high-tech faciliteit die onze volgende generatie elektrische personenauto's zal produceren voor miljoenen klanten in heel Europa.

Het Cologne EV Center zal ook de eerste koolstofneutrale assemblagefabriek van Ford zijn die wereldwijd wordt geopend. De 125 hectare grote locatie is uitgerust met een gloednieuwe productielijn, batterijassemblage en state-of-the-art gereedschappen en automatisering.

EV Centre

"De opening van het Cologne EV Roboto is het begin van een nieuwe generatie van schone productie en elektrische voertuigen in Europa", aldus Bill Ford, uitvoerend voorzitter. "Deze faciliteit zal nu een van de meest efficiënte en milieubewuste fabrieken in de hele industrie zijn. Ik ben verheugd om door te gaan met het werken aan een toekomst zonder emissies voor onze kinderen en kleinkinderen."


Het hart van het Cologne EV Center wordt gevormd door digitale ontwikkelingen die machines, voertuigen en werknemers met elkaar verbinden. De implementatie van zelflerende machines, autonome transportsystemen en realtime big data management zijn essentieel om de efficiëntie van het productieproces te verbeteren en de kwaliteit te waarborgen.

Bovendien gaat Ford nog een stap verder om menselijke excellentie te ondersteunen, niet te vervangen. Nieuwe cognitieve en collaboratieve robots, en augmented reality-oplossingen zullen de werknemers ondersteunen en de efficiëntie en gegevensuitwisseling met andere fabrieken verhogen om ervaringen in realtime te delen.

"Dit markeert het begin van een nieuw tijdperk voor Ford in Europa," aldus Martin Sander, algemeen directeur van Ford Model-e in Europa. "We herdefiniëren opnieuw de auto-productie door geavanceerde technologieën te implementeren om volledig verbonden, softwaregedefinieerde voertuigen te bouwen die voldoen aan de vraag van onze klanten naar mobiliteit zonder emissies."

Om koolstofneutraliteit te bereiken, zal Ford het gebruik van energie en emissies in de fabriek verminderen door de installatie van nieuwe processen, machines en technologieën. Alle elektriciteit en aardgas die nodig zijn om de faciliteit te bedienen, zijn koolstofneutraal op basis van 100 procent gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit en biomethaan.

De technologische upgrade van het Ford Cologne EV Center gaat gepaard met een ecologische verbetering van biodiversiteit en het evenwicht van de bestaande fabrieksgroenvoorzieningen. Maatregelen omvatten een nieuwe vaste plantenvegetatie, verandering van ecologisch arme grasgebieden naar bloemenweiden en insectenhotels, evenals vleermuis- en vogelhabitat.

"Het koolstofneutrale Cologne EV Center is een toonaangevende showcase van de auto-industrie voor de overstap van traditionele auto-productie naar de productie van elektrische voertuigen," concludeerde Sander. "De faciliteiten en processen zijn ontworpen door onze ingenieurs om de efficiëntie te maximaliseren en de milieueffecten te minimaliseren, waardoor Ford koolstofneutraal wordt in Europa en ons wereldwijde decarbonisatieplan ondersteunt."

*Zodra het Ford Cologne EV Center volledig operationeel is, zal het onafhankelijk worden gecertificeerd als koolstofneutraal. Deze onafhankelijke certificering zal regelmatig worden gecontroleerd en verzoend met de aankoop van hoogwaardige koolstofcompensaties voor eventuele resterende emissies.

ONTDEK FORD