VOLLEDIG ELEKTRISCHE FORD E-TRANSIT ONTVANGT GOUDEN AWARD VAN EURO NCAP VOOR ZIJN GEAVANCEERDE RIJHULPSYSTEMEN

16 FEBRUARI 2022

Gouden award voor E-Transit
  • Volledig elektrische Ford E-Transit heeft gouden award ontvangen van onafhankelijke instantie Euro NCAP voor zijn geavanceerde rijhulpsystemen
  • E-Transit voegt zich bij dieselaangedreven Transit als enige voertuig in 2-tons-segment met een Euro NCAP gouden award; 1-tons Transit Custom heeft ook gouden award
  • Uitgebreide reeks technologieën kan werkbelasting van bestuurder tijdens lange ritten helpen minimaliseren en bijdragen aan optimale uptime en minder reparatie- en verzekeringskosten

 

De uitgebreide reeks rijhulpsystemen van de Ford E-Transit heeft de bedrijfswagen een gouden award opgeleverd van de onafhankelijke instantie Euro NCAP.

De prijs volgt op een analyse van technologieën, waaronder autonoom remmen bij het naderen van voertuigen, fietsers en voetgangers op het moment dat de bestuurder zelf niet tijdig reageert. Evenals technologie voor rijstrookassistentie, verkeersbordherkenning en inzittendenbewakingssystemen.

De gouden award voor de E-Transit betekent dat Ford nu de enige twee voertuigen in het 2-tons segment met Euro NCAP's Gold Award voor bestuurdersassistentie aanbiedt. De diesel aangedreven Transit, het zustermodel van de E-Transit, ontving de award al in december 2020.

De E-Transit biedt rijhulptechnologieën, waaronder Pre Collision Assist met Pedestrian Detection1, Intelligent Adaptive Cruise Control met Traffic Sign Recognition1, Blind Spot Information System met Lane Change Warning & Aid1, Junction Assist, een 360-graden camera en Reverse Brake Assist1.

De simulaties van Euro NCAP testten bestuurderswaarschuwingen en actieve veiligheidstechnologieën bij het naderen van geparkeerde voertuigen of langzaamrijdend verkeer. Evenals wanneer een voorligger acuut remt. De tests bevatten ook de reactie op een kind dat plotseling de weg op rent en op fietsers en voetgangers die op de weg liepen of de weg overstaken2; potentieel waarschijnlijke scenario's in de stedelijke omgevingen. Ford verwacht dat de meeste E-Transits in een stedelijke omgeving zullen worden gebruikt.

De gouden award van de E-Transit onderstreept de voortrekkersrol van Ford op het gebied van veiligheidstechnologie voor bedrijfswagens. Transit Custom is ook een gouden award-winnaar. Daardoor is Ford de enige fabrikant met bedrijfswagens met een Gold-classificatie in het segment van 1-tons, 2-tons en EV’s.

Ford test de E-Transit momenteel met geselecteerde klanten in heel Europa in typisch dagelijkse werkzaamheden. De eerste leveringen zullen naar verwachting in het voorjaar van 2022 beginnen.

ONTDEK FORD