HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

Home > Ford Nederland > Over Ford > Maatschapplijk verantwoord ondernemen
A girl playing in a swing

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft betrekking op de bereidheid om anderen te helpen, milieubewust en sociaal tolerant te zijn.

Als wereldwijd opererende organisatie aanvaarden we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en onze verplichtingen ten aanzien van mensen over de gehele wereld. We hebben een speciaal programma ontworpen om tolerantie en gelijke kansen te bevorderen, en actief sociale en milieubeschermingsprogramma's te ondersteunen. 

We behaalden ook als eerste automobielfabrikant de ISO 14001 certificering, een strenge milieustandaard, voor al onze faciliteiten over de gehele wereld.

 • Onze klanten beschermen

  We willen dat onze klanten genieten van het rijden met een Ford. Daarom hebben onze ingenieurs een verfijnd filter ontwikkeld dat pollen en stof in de auto vermindert om klanten te helpen die last hebben van stof- en pollenallergie.

  Dit is slechts een van de vele bekroonde manieren waarop wij onze auto's ontwerpen, opdat onze klanten zich er volkomen comfortabel in voelen.

  Kinderen beschermen 

  We hopen dat je nooit de veiligheid-gerelateerde technologische ontwikkelingen in onze auto's hoeft te ervaren. Het is echter geruststellend te weten dat we onze auto's zodanig construeren dat ze tot de veiligste op de weg behoren.

 • We zijn allemaal verantwoordelijk voor het milieu

  Als wereldwijd opererende organisatie hebben we een verantwoordelijkheid voor ieder gebied waarin we werken, en voor het milieu waarin de bewoners van dat gebied leven. 

  Uiteraard zoeken we voortdurend naar manieren om onze invloed op het milieu te minimaliseren, door middel van technologie en het behoud van energie en hulpbronnen. Daarom waren wij de eerste autofabrikant, die de ISO 14001 milieustandaard omarmde door al onze productiefaciliteiten wereldwijd te certificeren. Alle belangrijke leveranciers zijn eveneens gecertificeerd. 

  Meer en meer recyclen

  • Alle nieuw ontwikkelde Ford modellen zijn 85% recyclebaar, gemeten naar internationale standaarden.
  • Elk nieuw Ford model bevat tussen 20 en 50 onderdelen die van gerecyclede materialen zijn vervaardigd. Dit betekent dat 17.000 ton niet-metalen gerecycled materiaal per jaar niet naar een vuilstortplaats gaat.
  • We gebruiken gerecycled materiaal van bumpers, accu's, banden, tapijt, flessendoppen, plastic flessen, computerbehuizingen en kleding in een groot aantal van onze auto's. Dit gerecyclede materiaal wordt gebruikt in onderdelen zoals luchtinlaatbuizen, isolatie en tapijt, naast verpakking voor onderdelen.
 • De behoeften van iedereen begrijpen

  Iedere organisatie die op de huidige markt succesvol wil zijn, moet de veelzijdige samenleving begrijpen waarin ze opereert. Ze moet bovendien haar eigen diverse talenten blijven ontwikkelen, en tegelijkertijd haar medewerkers beschermen en zero tolerance tegen discriminerend gedrag bieden.

  Ford's krachtige toewijding voor diversiteit is essentieel om de basis te realiseren waarop verdere verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. De voortdurende ontwikkeling van ons diversiteitsbeleid is een sleutelonderdeel van de progressieve doelstellingen die we ons hebben gesteld.

  Diversiteit heeft betrekking op iedere Ford medewerker, alle medewerkers van Ford Dealerbedrijven en iedere klant van Ford. Het gaat erom mensen op een individuele basis te bejegenen, hen met het respect en de waardigheid te behandelen die we allemaal verdienen. Om ervoor te zorgen dat iedereen het verschil voelt, is het niet voldoende om alleen maar tegemoet te komen aan de behoeften van mensen; we moeten bij iedere gelegenheid hun verwachtingen overtreffen.

Top