ALLES OVER OPLADEN: EEN LAADPAAL KIEZEN VOOR THUIS 

GEPUBLICEERD OP: VRIJDAG 18 AUGUSTUS 2023

In de afgelopen jaren is de populariteit van elektrische voertuigen (EV's) gestaag toegenomen. Met de voordelen van milieuvriendelijkheid en lagere gebruikskosten hebben steeds meer mensen de overstap gemaakt naar elektrisch rijden. Een van de belangrijkste aspecten van het bezitten van een elektrisch voertuig is echter de mogelijkheid om het op te laden. Hoewel openbare laadstations een optie zijn, is het hebben van een laadpaal thuis uiterst handig en efficiënt. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende aspecten van het kiezen van een laadpaal voor thuis. Laten we beginnen!

Alles over opladen - een laadpaal kiezen voor thuis

EEN LAADPAAL LATEN INSTALLEREN

Als je ervoor kiest om een elektrische auto te kopen of als de leasemaatschappij geen laadpaal voor je regelt, moet je zelf een laadpaal laten installeren. Het installeren van een laadpaal kan enige planning en mogelijk een investering vereisen, maar het biedt veel voordelen op de lange termijn.

Het eerste wat je moet doen, is een geschikte plek vinden om de laadpaal te installeren. Het is belangrijk om te overwegen waar je elektrische voertuig zich meestal bevindt wanneer het thuis is, zodat je de laadpaal dichtbij kunt plaatsen. De meeste mensen kiezen ervoor om de laadpaal in de buurt van hun oprit of garage te installeren voor gemakkelijke toegang.

Daarna moet je een erkende installateur vinden om de laadpaal te installeren. Het is belangrijk om met een professional te werken om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en volgens de geldende voorschriften wordt uitgevoerd. De installateur zal beoordelen of je elektrische systeem voldoende capaciteit heeft om de laadpaal te ondersteunen en zal de nodige elektrische bedrading en aansluitingen verzorgen.

Alles over opladen - een laadpaal kiezen voor thuis

KOSTEN VAN EEN LAADPAAL VOOR THUIS

De kosten van een laadpaal voor thuis kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model en de functionaliteit.

Ford heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van duurzame technologieën en biedt een reeks hoogwaardige laadoplossingen. Onze laadpalen zijn betrouwbaar, veilig en gebruiksvriendelijk. Klik hier voor jouw Ford Connected Wallbox.

Ext Feature Ford Wallbox​

Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van de laadpaal zelf slechts een deel zijn van de totale kosten. De installatiekosten voor het installeren van jouw laadpaal zijn nog niet inbegrepen. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de installatie en eventuele aanpassingen aan het elektrische systeem van je huis die nodig zijn. Het is raadzaam om een kostenoverzicht te maken om een goed beeld te krijgen van de totale kosten.

 

KOSTEN VAN HET OPLADEN ZELF

Naast de kosten van de laadpaal en de installatie zijn er ook kosten verbonden aan het opladen van je elektrische voertuig. De exacte kosten van het opladen kunnen variëren, afhankelijk van de elektriciteitsprijzen in jouw regio en het specifieke model van je elektrische voertuig.

Een handige manier om de kosten van het opladen te berekenen, is door te kijken naar de kilowattuurprijs van elektriciteit en het verbruik van je elektrische voertuig. De meeste elektrische voertuigen geven informatie over het aantal kilowattuur dat wordt verbruikt per kilometer (kWh/km). Vermenigvuldig dit getal met de kilowattuurprijs en je krijgt een ruwe schatting van de kosten per kilometer.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat sommige energieleveranciers speciale tarieven aanbieden voor het opladen van elektrische voertuigen tijdens bepaalde uren van de dag. Als de vraag naar elektriciteit over het algemeen lager is, kan dit resulteren in lagere oplaadkosten als je ervoor kiest om je voertuig op te laden tijdens deze daluren.

 

DUURZAAM RIJDEN IS DUURZAAM LADEN

Het bezitten van een elektrisch voertuig gaat hand in hand met duurzaam rijden. Door te kiezen voor een elektrisch voertuig draag je bij aan een schonere en groenere toekomst. Maar duurzaam rijden houdt niet op bij het voertuig zelf; duurzaam laden is ook essentieel.

Met een laadpaal voor thuis kun je profiteren van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen. Door je laadpaal aan te sluiten op een zonnesysteem, kun je je elektrische voertuig opladen met behulp van de energie van de zon. Dit vermindert je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

 

SOORTEN LAADPALEN

Bij het kiezen van een laadpaal voor thuis is het belangrijk om te weten welk type laadpaal het beste bij jouw wensen past. Er zijn over het algemeen drie hoofdtypen laadpalen: langzaam laden (ook bekend als 'niveau 1'), normaal laden (ook bekend als 'niveau 2') en snel laden (ook bekend als 'niveau 3' of 'gelijkstroomladen').


Langzaam laden:
Langzaam laden maakt gebruik van een standaard stopcontact en is de traagste manier om je elektrische voertuig op te laden. Het is handig voor langere periodes van parkeren, zoals 's nachts. Het is echter belangrijk op te merken dat het laden op een standaard stopcontact minder vermogen biedt en daardoor langer duurt om je voertuig volledig op te laden.


Normaal laden:
Normaal laden maakt gebruik van een speciale laadpaal die op een aparte stroomkring is aangesloten. Dit type laadpaal biedt meer vermogen dan een standaard stopcontact en kan je voertuig sneller opladen. Het is een goede optie voor dagelijks gebruik thuis.


Snel laden:
Snel laden maakt gebruik van geavanceerde laadtechnologieën en een krachtige gelijkstroomaansluiting. Dit type laden is ontworpen voor snelle oplaadtijden en is handig voor onderweg of op plaatsen waar je snel een boost aan je batterij nodig hebt. Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle elektrische voertuigen compatibel zijn met snel laden.

Bij het kiezen van een laadpaal voor thuis moet je bepalen welk type laadpaal het beste past bij jouw wensen en de mogelijkheden van je elektrische voertuig.

 

SLIMME LAADOPLOSSINGEN

Met de voortdurende technologische vooruitgang zijn er nu ook slimme laadoplossingen beschikbaar voor thuisgebruik. Slimme laadpalen bieden extra functies en connectiviteit die het opladen en beheren van je elektrische voertuig gemakkelijker maken.

Een van de belangrijkste voordelen van slimme laadoplossingen is dat ze kunnen worden geïntegreerd met slimme thuisnetwerken en energiebeheersystemen. Dit stelt je in staat om het opladen van je voertuig te plannen op basis van gunstige energietarieven of duurzame energiebronnen. Je kunt bijvoorbeeld je laadpaal zo instellen dat deze begint met opladen wanneer de energietarieven dalen of wanneer je zonnepanelen de maximale energieproductie hebben.

Bovendien bieden veel slimme laadpalen ook mobiele apps waarmee je het opladen van je voertuig kunt volgen, beheren en controleren. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel energie er is verbruikt, de laadsnelheid aanpassen en zelfs de laadstatus op afstand controleren.

Alles over opladen - een laadpaal kiezen voor thuis

OVER FORD

Al meer dan een eeuw is Ford een leider in de automobielindustrie en hebben we de veranderingen in gang gezet. Nu, terwijl we ons opmaken voor een geëlektrificeerde toekomst, is ons doel om een betere wereld te creëren waarin iedereen de vrijheid heeft om te bewegen en zijn of haar dromen na te streven.

Ons streven is om tegen 2030 al onze personenauto's volledig elektrisch te maken. We hebben daarom geïnvesteerd in een elektrische autofabriek in Keulen als onderdeel van een wereldwijde investering van Ford om elektrificatie mogelijk te maken.

We hebben ons tot doel gesteld om CO2-neutraliteit te bereiken. Tegen 2050 zullen al onze wereldwijde activiteiten CO2-neutraal zijn. We hebben ook onze koers bepaald om tegen 2035 onze uitstoot tot nul te beperken voor alle autoverkopen en om CO2-neutraliteit te bereiken voor onze activiteiten in Europa.

Bovendien richten we ons op het creëren van de beste rij- en eigendomservaringen ter wereld. We streven ernaar een cultuur van inclusiviteit te bevorderen voor al onze medewerkers en een positieve bijdrage te leveren aan onze gemeenschappen. We geloven dat iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit, moet kunnen genieten van de vrijheid en mogelijkheden die mobiliteit biedt.

Onze modellen: Nieuwe elektrische Ford ExplorerFord FiestaFord PumaFord FocusFord Mustang Mach-EFord Explorer PHEVFord Mustang

 

PROEFRIT AANVRAGEN

Bij Ford is het aanvragen van een proefrit eenvoudig en moeiteloos. Of je nu geïnteresseerd bent in een elektrische auto, een ruime gezinswagen of een sportieve bolide, wij bieden een breed scala aan modellen om uit te kiezen.

Tijdens een proefrit krijg je de kans om de Ford van jouw keuze echt te ervaren. Je kunt het comfort, de prestaties en de technologie van de auto zelf testen. Onze ervaren Agenten zullen al je vragen beantwoorden, zodat je optimaal kunt genieten van de rijervaring.

Bij Ford streven we ernaar om de best mogelijke rijervaring te bieden. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle stadsauto, een robuuste SUV of een krachtige elektrische auto, we hebben een model dat bij jouw wensen past. Klik hier en vraag vandaag nog een proefrit aan en ontdek de opwinding van rijden in een Ford.

Meer weten? Private Lease, Elektrisch rijden, Ford Autoverzekering, Ford originele accessoires, Ford Garanties, Financiering, Nieuws van FordAanbiedingenBereken gebruikskosten

LAAT JE INSPIREREN EN INFORMEREN!

Klik op onderstaande links voor meer informatie