FORD PRO ONTVANGT INTERNATIONAL VAN EN PICK-UP OF THE YEAR-AWARDS

GEPUBLICEERD OP: DONDERDAG 23 NOVEMBER 2023

  • Uniek: voor de derde keer een dubbele overwinning voor Ford Pro
  • Nieuwe Transit Custom is International Van of the Year
  • Nieuwe Ranger pick-up onderscheiden met International Pick-up Award

Amstelveen, 23 november 2023 – Ford Pro heeft een dubbele overwinning in de wacht gesleept. De volledig nieuwe Transit Custom en Ranger pick-up zijn uitgeroepen tot respectievelijk International Van of the Year en International Pick-up of the Year. Het is al de derde keer dat Ford Pro beide onderscheidingen in hetzelfde jaar in ontvangst mag nemen, na de dubbele overwinningen in 2013 en 2020. Dat heeft nog geen andere fabrikant Ford nagedaan.

De overwinning werd bekendgemaakt tijdens een speciale ceremonie op de Solutrans-vakbeurs voor bedrijfswagens, in Lyon, Frankrijk. De onderscheidingen bevestigen de positie van Ford Pro als leider in de Europese bedrijfswagenmarkt.

Tim Slatter, vicevoorzitter van Product Programs bij Ford, nam de onderscheidingen namens Ford Pro in ontvangst. Slatter: “Dit is een moment van trots voor onze wereldwijde Ford-teams, die streven naar kwalitatief hoogwaardige producten voor onze klanten. We zijn blij dat de jury de kracht van onze nieuwste bedrijfswagens inziet. De modellen zijn gemaakt om klanten in de meest uiteenlopende sectoren te ondersteunen.”

TRANSIT CUSTOM IS INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR

Een vakjury van 25 bedrijfswagenjournalisten riep de nieuwe Transit CustomTooltip Tooltip uit tot International Van of the Year 2024. De nieuwe generatie van deze marktleiderTooltip werd eerder dit jaar geïntroduceerd en biedt het meest brede uitvoeringenaanbod tot nu toe. Nieuw zijn unieke, digitale en klantgerichte functies zoals een 5G-modem voor supersnelle connectiviteitTooltip, een kantelbaar stuurwiel en Delivery Assist dat meer dan twintig seconden per tussenstop bespaart en de productiviteit van zijn voorgangers nog eens vergroot.

Hans Schep, algemeen directeur Ford Pro Europe, zegt: “We zijn bijzonder trots dat de jury van International Van of the Year deze prestigieuze award aan de nieuwe Transit Custom heeft toegekend. De nieuwe Transit Custom is ontworpen om te voldoen aan de veelzijdige behoeften van Europese klanten. Behalve voor de onderscheiden dieselversie kunnen klanten binnenkort ook kiezen voor een volledig elektrische en een plug-in hybride variant. Ieder model zit vol innovaties en supersnelle connectiviteit. Het Ford Pro software-ecosysteem voor uptime, opladen en productiviteit ondersteunt de ondernemingen van onze klanten op diverse vlakken.”

Jarlath Sweeney, voorzitter International Van of the Year, zegt: “Een ‘high five’ voor de overwinning van de Ford Transit als International Van of the Year 2024. Het is de vijfde keer dat de Ford Transit deze onderscheiding ontvangt, na de eerste keer in 2001 en daarna de nieuwe Transit in 2007. Kort na introductie sleepte de Transit Custom in 2013 de overwinning in de wacht en daarna nog eens in 2020 en nu voor 2024.”

De Transit Custom was afgelopen jaar de bestverkochte lichte bedrijfswagen in Europa. In 2021 en 2022 was het in het Verenigd Koninkrijk zelfs het bestverkochte voertuig in het algemeen. Het nieuwe model wordt geproduceerd in de geavanceerde Ford Otosan-fabriek in Yeniköy, Turkije.

RANGER HAALT BEGEERDE PICK-UP-ONDERSCHEIDING BINNEN

Na zware on- en offroad-tests door de jury eerder dit jaar in Griekenland is de Ford RangerTooltip Tooltip voor de derde keer onderscheiden met de International Pick-up Award – een nieuw record.

De Ranger is het ‘meest wereldwijde’ Ford-model: ontworpen en ontwikkeld door de werknemers van het Ford ontwikkelingscentrum in Australië, geproduceerd in zes Ford-fabrieken op vier continenten en geliefd bij klanten over de hele wereld. In Europa is de Ranger de afgelopen acht jaar de bestverkochte pick-up. Het model is zelfs goed voor de helft van alle Europese pick-upverkopen.Tooltip

Het nieuwe model heeft verbeterde offroad-capaciteitenTooltip, verfijnde prestaties op de weg en een ongeëvenaard aanbod aan connectiviteit en technologie. Recentelijk kondigde Ford Pro de Ranger Plug-in Hybrid Tooltip aan – de eerste plug-in hybride pick-up van Europa – die elektrische aandrijving combineert met de krachtige veelzijdigheid van de Ranger.

De Ford Ranger is tot winnaar uitgeroepen door een jury van ervaren journalisten uit Europa en Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika staat ook de Ford Silverton-fabriek, waar de Ranger voor Europese klanten wordt geproduceerd.

Hans Schep: “We zijn blij dat de jury de Ford Ranger voor de derde keer heeft onderscheiden met de International Pick-Up Award. Het bevestigt de positie van de Ranger als de favoriete pick-up van Europa in de afgelopen acht jaar. De nieuwe Ford Ranger biedt meer keuze dan ooit, met meer verfijning op de weg en verbeterde offroad-capaciteiten is hij klaar voor zware werkdagen en biedt hij tegelijkertijd rijplezier.”

Jarlath Sweeney, juryvoorzitter International Pick-Up Award, zegt: “Ford mag dankzij de Ranger al voor de derde keer de International Pick-up Award in ontvangst nemen, na de eerdere titels in 2013 en 2020.”

ONTDEK FORD