Home > Ford Nederland > Werken bij Ford > Carriere bij Ford > Brand manager CV
Ford Bedrijfswagens range

Brand Manager Commercial Vehicles (fulltime)

 

Ford Nederland B.V. is op zoek naar een gedreven Brand Manager Commercial Vehicles. Ford Bedrijfswagens is al zes jaar op rij marktleider in Europa en is ook in Nederland zeer succesvol. Na het absolute recordjaar 2019, heeft Ford Bedrijfswagens zijn positie in de Nederlandse markt in 2020 verder weten te versterken tot een van de drie bestverkochte merken van Nederland. Het portfolio van modellen, op maat gemaakte conversies en geëlektrificeerde uitvoeringen groeit rap en hetzelfde geldt voor de brede dienstverlening van de Transit Centrum dealers. De Brand Manager Commercial Vehicles levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de hoge ambities van het merk voor 2021 en verder.

Wat wij zoeken

Als Brand Manager Commercial Vehicles ben je dé expert op het gebied van bedrijfswagens en maak je deel uit van een gedreven team dat nauw samenwerkt met het centrale brand team in Dunton en het support team in Budapest. Je bent onder meer verantwoordelijk voor de lancering van nieuwe producten en het managen van het productportfolio voor de Nederlandse markt, inclusief pricing en promotie. Jij bent ons nieuwe talent in het plannen, organiseren en coördineren van onze brand activiteiten. Je zit boordevol ideeën en weet hierin anderen te enthousiasmeren en overtuigen door je goede communicatieve vaardigheden. Je kunt met gemak zelfstandig acteren en bent resultaatgericht. Herken jij je in dit profiel? Dan maken we graag kennis met je!

Om deze uitdaging met ons aan te gaan vragen wij:

 • een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor:

Product

 • Coördinatie met het centrale Brand Team betreffende onder meer productontwikkeling, (modeljaar) wijzigingen en productlanceringen
 • De leiding bij productlanceringen met alle gerelateerde functionele afdelingen en Ford Europa
 • Contact met dealers over product gerelateerde vragen
 • Het opzetten en onderhouden van productinformatie
 • De ondersteuning van customer service afdeling (CRC)
 • Coördinatie van trainingen van dealers en verkopers (productlancering en e-learnings)
 • De communicatie van wettelijke & fiscale aangelegenheden

Pricing

 • Het voortouw nemen in pricing (serie/aandrijflijn/optie-aanbod, best-seller strategie, upsell strategie, etc)
 • Het managen van het aanbod én de acties op de consumentenprijslijsten

Promotie

 • De Coördinatie van salesmaterialen zoals brochures, website en car configurator
 • De ondersteuning tijdens diverse evenementen: training en coaching van merkambassadeurs, specificaties van showauto's, etc.

Wat wij bieden

We bieden je een interessante en uitdagende functie bij een internationale organisatie met veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen onze organisatie bieden we een goed arbeidsvoorwaardenpakket met een marktconform salaris. Je werkt binnen een enthousiast team die als doelstelling heeft om de nummer 1 in bedrijfswagens te worden binnen Nederland. Binnen onze organisatie sta je zelf aan het stuur van je eigen ontwikkeling, je hebt vrijheid in de uitvoering van je werkzaamheden en wij zijn er voor je om je hierin te begeleiden.

Contact

Heb jij het enthousiasme en de kwaliteiten om deze rol te vervullen? We zijn benieuwd naar jou!  Stuur een mail naar: aengelb4@ford.com.  Mocht je eerst nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Anouk Engelbertink, HR Manager – 020 504 4790

Top