Home > Ford Nederland > Werken bij Ford > Carriere bij Ford > Marketing & Communicatie Specialist Aftersales
Service and Repair

Marketing & Communicatie Specialist Aftersales (fulltime).  

Ford Nederland B.V. is op zoek naar een gedreven Marketing & Communicatie Specialist Aftersales (fulltime).

Kom ons team versterken!  Ben jij klaar om de volgende stap in je carrière te nemen? Kom dan ons jonge marketingteam versterken in hartje Amstelveen.

Als Marketing & Communicatie Specialist ga je aan de slag met diverse marketingcampagnes en service proposities waarmee je Ford Nederland en haar dealers ondersteunt bij het behalen van de gezamenlijke doelen; het vermarkten van de ondergenoemde service proposities en verkoop van onderdelen en accessoires. Een leerzame en dynamische functie waarbij je met alle aspecten van (service) marketing aan de slag gaat. Je bent een belangrijk onderdeel binnen het Aftersales team en je levert een essentiële bijdrage aan het realiseren van de ambities van Ford voor 2021+.

Het aantal (privé-) leaseklanten neemt gestaag toe maar ook de kopende particuliere/kleinzakelijke klant zoekt steeds meer ontzorging waarvoor hij/zij terecht kan bij zijn Ford dealer. Om hieraan te voldoen biedt de Zorgeloze Mobiliteit propositie van Ford volop mogelijkheden. Dankzij de mix van ondermeer Ford Protect Verlengde Garantie, het Ford Protect Serviceplan en Ford Assistance Gold komen wij tegemoet aan de wensen van de klant; en zorgen wij ook voor continuïteit bij de Ford dealer op langere termijn. Met de vernieuwde Ford Servicebelofte inclusief services zoals Videocheck, Express Service, Connectivity dankzij de FordPass (Pro) app inclusief slimme onderhoudsmeldingen /diagnoses, Haal&Breng Service, 100% Uptime voor bedrijfswagens, timmeren we flink aan de weg.

“We must treat customers like family”
Jim Farley, President & CEO Ford Motor Company

Wat wij bieden

We bieden je een interessante en uitdagende functie bij een internationale organisatie met veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen Ford bieden we een goed arbeidsvoorwaardenpakket met een marktconform salaris. Je werkt binnen een enthousiast team in het levendige centrum van Amstelveen. Op ons moderne kantoor werken veel jonge mensen en er heerst een gezellige informele sfeer. Binnen onze organisatie sta je zelf aan het stuur van je eigen ontwikkeling, je hebt vrijheid in de uitvoering van je werkzaamheden en wij zijn er voor je om je hierin te begeleiden.

Wie wij zoeken

Als Marketing & Communicatie Specialist ben je dé expert op het gebied van het verder ontwikkelen, implementeren en evalueren van de (online) marketing- en communicatiestrategie. Je werkt nauw samen met zowel nationale- als internationale marketing- en fieldteams. Je zit boordevol ideeën en weet anderen te enthousiasmeren en te overtuigen door je goede communicatieve vaardigheden. Je kunt met gemak zelfstandig werken en bent resultaatgericht. Herken jij je in dit profiel en heb jij 1 tot 2 jaar werkervaring en ben je toe aan een volgende stap? Dan maken we graag kennis met je!


Om deze uitdaging met ons aan te gaan vragen wij:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Kennis/ervaring op marketinggebied met online & offline media
 • Goede organisatorische en communicatieve eigenschappen
 • Minimaal 1 tot 2 jaar relevante werkervaring
 • In bezit van rijbewijs B


In deze functie houd je je dagelijks bezig met:

 • Het opstellen en uitwerken van de jaarlijkse marketingkalender B2B/B2C
 • Het realiseren van nationale en internationale cross mediale campagnes
 • Het samenwerken met internationale reclame- mediabureaus
 • Het samenwerken met internationale teams voor digital marketing
 • Connectivity projecten zoals FordPass en FordPass Pro
 • Innovaties op het gebied van elektrificatie en data driven systemen
 • E-commerce projecten op gebied van online boekingen en accessoires verkoop
 • Samenwerken met onze dealers en met name de marketeers bij dealers
 • Samenwerken met onze sales brandmanagers en marketingcommunicatie team
 • Het opstellen en uitwerken van de landelijke- en dealer CRM-strategie
 • Lokaliseren en uitwerken van diverse loyaliteitsproposities
 • In-dealer communicatie en POS-plannen

Contact

Heb jij het enthousiasme en de kwaliteiten om deze rol te vervullen? We zijn benieuwd naar jou!  Stuur een mail naar: aengelb4@ford.com. Mocht je eerst nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Anouk Engelbertink, HR Manager – 020 504 4790

Top