NIEUWE, VOLLEDIG ELEKTRISCHE FORD E‑TRANSIT CUSTOM LUIDT ELEKTRISCHE REVOLUTIE IN VOOR ONDERNEMERS

8 SEPTEMBER 

Ford E-Transit Custom opladen
  • De nieuwe Ford E-Transit Custom – de volledig elektrische opvolger van Europa’s bestverkopende bedrijfswagen – biedt een nieuwe klantervaring de volledige ondersteuning van Ford Pro
  • Ford Pro ecosysteem, updates via Ford Power-Up en toonaangevende klantbeleving helpen ondernemers slimmer, efficiënter en zorgeloos op weg
  • Nieuwe generatie elektrische aandrijflijn biedt een actieradius tot 380 kilometer, een uniek trekgewicht tot 2.000 kg, tot 1.100 kg laadvermogen en is geschikt voor snelladen tot 125 kW
  • Verbonden, digitale ondersteuning voor razendsnelle en veilige bezorging, verbeterde toegang tot robuuste laadruimte en veelzijdige, slimme cabine als modern mobiel kantoor
  • Productie start eind 2023 in de vernieuwde fabriek van Ford Otosan in Turkije, na een investering van 2 miljard euro

Ford Pro introduceert de bedrijfswagen waar Europese ondernemers reikhalzend naar uitkijken. De nieuwe Ford E-Transit Custom, de volledig elektrische versie van Europa’s bestverkochte bedrijfswagen1, is van de grond af aan nieuw opgebouwd om de productiviteit van ondernemers naar een hoger plan te tillen in het 1-tons bedrijfswagensegment

Voor de ontwikkeling van de nieuwe E-Transit Custom heeft Ford al zijn internationale expertise gebundeld op het gebied van research, voertuigtechnologie en softwareontwikkeling. In combinatie met Ford Pro’s digitale ecosysteem van software en dienstverlening maakt Ford het ondernemers nog makkelijker om gebruikskosten te beheersen, efficiënter te werken en de overstap naar elektrische mobiliteit te omarmen.

Ford heeft zich bij de totstandkoming van deze geheel nieuwe bedrijfswagen laten inspireren door kleine en middelgrote bedrijven. Op basis van hun inzichten is de nieuwe E-Transit Custom ontwikkeld met de focus op innovaties die de klantervaring naar een hoger plan tillen, zoals cloud-connectiviteit en andere digitale technologie. Dankzij Ford Power-Up software-updates blijft de bedrijfswagen zijn gehele levensduur optimaal toegerust op de wensen van ondernemers.

Dankzij de nieuwste generatie batterijtechnologie biedt de nieuwe Ford E-Transit Custom een actieradius tot 380 kilometer2 en is snelladen met een vermogen tot 125 kW mogelijk. Ook profiteren klanten van Ford Pro’s totaaloplossingen om het opladen te beheren en te optimaliseren.

Om de productiviteit op een werkdag te maximaliseren biedt de Ford E-Transit Custom nieuwe oplossingen voor koeriers, waarbij de toegankelijkheid van de cabine en laadruimte geoptimaliseerd is. De cabine fungeert ook als een zakelijke werkplek, met 5G-connectiviteit en een opklapbaar stuurwiel dat als ergonomisch plateau voor laptop of tablet dienst kan doen.

Ondanks deze slimme innovaties blijft de E-Transit Custom de bedrijfswagen die zijn ijzersterke reputatie op het gebied van laadvermogen en ruimteaanbod waarmaakt. Deze nieuwe generatie biedt een laadvermogen tot 1.100 kg3, een verlaagde laadvloer voor een gemakkelijkere toegang en een maximum trekgewicht tot 2.000 kg4. De onafhankelijke achterwielophanging en het toonaangevende motorvermogen staan daarbij garant voor een nieuwe rijbeleving.

Volledig elektrisch met compromisloze mogelijkheden

De elektrische aandrijflijn van de nieuwe E-Transit Custom is ontwikkeld om klanten te overtuigen die nu nog diesel rijden: volledig elektrisch rijden is een betrouwbare en toekomstbestendige oplossing waar ondernemers en hun bedrijf op kunnen vertrouwen.

Klanten hebben keuze uit een 100 kW (136 pk) en 160 kW (217 pk) sterke elektromotor, beide met een koppel van 415 Nm. Tevens is de motor rechtstreeks gemonteerd aan de vloer achterin, wat een speciaal subframe overbodig maakt. Ook is de motor 90 graden gedraaid voor meer laadruimte en minder gewicht en complexiteit.

Voor maximale productiviteit kan op basis van live data de locatie, efficiëntie en conditie van aangesloten elektrische voertuigen op afstand worden gemonitord. Voor optimale efficiëntie kan deze software op basis van oplaadstatus, batterijniveau en resterende rijbereik adviezen en waarschuwingen doorgeven. Gebruikers kunnen zelf met Scheduled Pre-Conditioning hun Ford E-Transit Custom naar eigen wens voorprogrammeren; zo starten ze hun nieuwe werkdag met een batterijpakket en cabine die alvast verwarmd of gekoeld is.

De Ford E-Transit Custom is tevens het eerste elektrische voertuig ter wereld dat gebruikmaakt van warmtepomptechnologie met dampinjectie voor het opwarmen en koelen van de cabine. Dit systeem, standaard op alle uitvoeringen, helpt in het streven naar optimale efficiëntie en een aanzienlijke actieradius.

Ford rust de E-Transit Custom ook uit met een energie-efficiënt remsysteem, dat ‘one pedal driving’ mogelijk maakt. Het systeem is een uitgekiende combinatie van de remkracht van de mechanische remmen enerzijds en anderzijds regeneratief remmen op de elektromotor, waarbij energie wordt teruggewonnen tijdens het vertragen.

Ford Pro Charging voor eenvoudig energiemanagement

Elke Ford E-Transit Custom is uitgerust met een 11 kW AC 3-fasenlader waarmee de batterij in 7,8 uur volledig is op te laden. Daarmee is de batterij ’s nachts volledig op te laden. Overdag tijdens drukke werkdagen is de actuele batterijstatus te controleren checken via de FordPass Pro smartphone-app5.

De Ford E-Transit Custom is ook geschikt voor DC-snelladen met een vermogen tot 125 kW. Daarmee is de batterij in slechts 41 minuten van 15% tot 80% op te laden. Een nieuw laadprofiel maakt deze supersnelle laadstops mogelijk.

# # #

1 Oostenrijk, België, Groot-Brittannië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Turkije.

2 Officieel gehomologeerde energie-efficiëntiecijfers worden dichter bij de verkoopdatum gepubliceerd. Ford E-Transit Custom levert tot 380 km WLTP gehomologeerd zuiver elektrisch rijbereik. Gerichte actieradius en laadtijd op basis van door de fabrikant geteste waarden en berekening volgens de WLTP-cyclus. Het werkelijke bereik is afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals rijgedrag, voertuigonderhoud, weersomstandigheden, conditie van het wegdek en de staat en leeftijd van de lithium-ion batterij.

3 Maximale laadvermogen verschilt en is gebaseerd op accessoires en ombouw. Zie label op portierstijl voor de laadcapaciteit van een specifiek exemplaar. Maximale laadcapaciteit en -gewicht en kunnen worden beperkt als gevolg van belading en gewichtsverdeling.

4 Maximaal trekgewicht verschilt op basis van vrachtlading, samenstelling van het voertuig, accessoires en aantal inzittenden.

5 De FordPass Pro smartphone-app, FordPass Connect en aanvullende connectiviteitsdiensten zijn vereist voor functies op afstand (zie FordPass-voorwaarden voor details). Connectiviteitsdiensten en functies zijn afhankelijk van netwerkontvangst. De toekomstige ontwikkeling van technologieën op gebied van mobiele telefonie en netwerken kan functies beperken of verhinderen. De FordPass Pro smartphone-app vereist een in het voertuig geactiveerd FordPass Connect. De FordPass Pro-app is geschikt voor Apple- en Android-smartphones en beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store in twintig Europese landen.

ONTDEK FORD