FORD EXPLORER MAAKT PUBLIEKSDEBUUT OP EV EXPERIENCE

GEPUBLICEERD OP VRIJDAG 1 SEPTEMBER 2023

 

Ford Explorer EV experience

Amstelveen, 01 september 2023 – De EV Experience op Circuit Zandvoort belooft ook dit jaar weer letterlijk en figuurlijk een spannend evenement te worden. Op 21, 22 en 23 september kunnen fans en liefhebbers van elektrische auto’s er onder andere kennismaken met de  Mustang Mach-E en de baanbrekende E-Transit. Met beide modellen zijn ook proefritten te maken. De hoofdrol in de line-up van het elektrische modellengamma van Ford is dit jaar echter weggelegd voor de nieuwe Ford Explorer, die zijn Nederlandse publieksprimeur op Circuit Zandvoort beleeft. Het aanwezige publiek kan verschillende uitvoeringen van de nieuwe volledig elektrische Explorer ervaren die allemaal aanwezig zijn.

 

Op avontuur

De nieuwe Ford Explorer onderstreept de ambities van Ford om vanaf 2030 uitsluitend elektrische personenwagens aan te bieden die toonaangevend zijn op gebied van technologie, bouwkwaliteit en rijervaring. De EV Experience is de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met het nieuwste model dat aan die ambitie bijdraagt. Dat begint al bij het exterieur, dat is vormgegeven volgens de nieuwe designfilosofie van Ford en waarbij dynamische proporties en robuust lijnenspel van de Explorer een indrukwekkende verschijning maken. Bezoekers aan de EV Experience kunnen ook bijzondere ontdekkingen doen in het interieur: het volledig elektrische platform waarop de Explorer is gebaseerd maakt namelijk geavanceerde technologieën en een compleet nieuwe interieurervaring mogelijk.

Tot de opvallende interieurhighlights behoren onder meer het verstelbare 15-inch centrale touchscreen, de unieke, 17-liter grote MegaConsole en de uitstekende ergonomie. De Explorer beschikt ook over de nieuwste rijassistentiesystemen die gericht zijn op het creëren van een ontspannen rijervaring, zowel bij het rijden op hogere snelheden als in de stad. Het accupakket van de responsieve en verfijnde elektrische aandrijflijn kan naar verwachting in ongeveer 25 minuten worden geladen van 10 procent naar 80 procent met behulp van DC-snelladen. Het oplaadsysteem wordt ondersteund door een accutemperatuurvoorbereiding voor optimale laadsnelheden.

Natuurlijk is het tijdens de EV Experience op Circuit Zandvoort mogelijk om met een aantal modellen proef te rijden om te ervaren hoe Ford elektrisch rijden iconisch maakt. Met de  Explorer kan in Zandvoort niet gereden kunnen worden, maar voor de echte avonturier is het wel mogelijk om een virtuele proefrit te maken. De nieuwe Explorer is vanaf het voorjaar van 2024 te bestellen.

 

Korting op kaartjes

Geïnteresseerden in de nieuwe Explorer of een van de andere modellen uit het elektrische modellengamma van Ford, kunnen profiteren van een speciale kortingsactie. Op de website van de EV Experience is het mogelijk om kaarten voor de EV Experience 2023 tegen een gereduceerd tarief aan te schaffen met de kortingscode EVEXPFORD!23

Mustang Mach-E EV experience

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com. Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via https://www.ford.nl/onlineshop/proefrit-aanvragen.

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf, gevestigd in Dearborn, Michigan. Ford zet zich in voor een betere wereld, waarin iedereen vrij is om te bewegen en zijn dromen na te jagen. Het Ford+ plan voor groei en waardecreatie van Ford combineert bestaande sterke punten, nieuwe mogelijkheden en actieve relaties met klanten om de ervaringen en de loyaliteit van die klanten te verbeteren. Ford ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn van verbonden, steeds meer geëlektrificeerde personenauto’s en bedrijfswagens en luxe voertuigen van Lincoln. Ford streeft naar een leidende positie op het gebied van elektrificatie, verbonden voertuigdiensten en mobiliteitsoplossingen, waaronder self-driving technologie. Ook biedt Ford financiële diensten aan via Ford Motor Credit Company. Ford heeft wereldwijd ongeveer 183.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 41.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 55.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en veertien productiefaciliteiten (tien eigen faciliteiten en vier zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

 

Voor meer informatie over Ford:

Ford Nederland B.V.
Afdeling Public Relations
Sebastiaan van de Pol
Telefoon: 020-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com

 

Mediasite: www.fordmediacenter.nl

Facebook Twitter Instagram LinkedIn YouTube

ONTDEK FORD