Lexie Alford, aka @LexieLimitless, stood with the Ford Explorer at the Charge Around The Globe finish line.

Lexie Limitless en de nieuwe volledig elektrische Explorer®
Charge Around The Globe

APRIL 11, 2024

6 CONTINENTEN

BEZOCHT

1 WERELDPRIMEUR

BEHAALD

TOTALE AFSTAND

>30,000 KM

HET AVONTUUR EINDIGT

Lexie Alford heeft het gedaan! Lexie, bij miljoenen mensen bekend als @LexieLimitless, heeft haar epische Charge Around The Globe-avontuur voltooid in de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer®. Met haar avontuur is ze de eerste persoon die de wereld rondrijdt in een elektrisch voertuig. Het reisverslag werd bijgehouden en beoordeeld door RecordSetter. 

Geïnspireerd door het pionierswerk van Aloha Wanderwell, de eerste vrouw die honderd jaar geleden de wereld rondreed, heeft Lexie Limitless een onvergetelijk avontuur beleefd. Van Griekenland tot Kaapstad en Zimbabwe; van Australië tot India en Singapore; van Chili tot Argentinië en tot slot door de Verenigde Staten, voordat ze terugkeerde naar Europa.

Lexie Limitless en de elektrische Ford Explorer hebben 27 landen en zes continenten doorkruist, en meer dan 28.900 km afgelegd, met indrukwekkende uitzichten, heerlijke lokale gerechten en ontmoetingen met andere pioniers. De uitdagende weersomstandigheden, de prachtige routes en die typische lekke band maakten ook deel uit van haar reis.

Bij haar terugkomst in het Franse Nice werden Lexie en de volledig elektrische Explorer op de laatste 10 km van de reis begeleid door een indrukwekkende reeks iconische Fords, waaronder de Model-T, Mustang, Capri, Mach-E, Bronco en F150 Lightning.

Bekijk hieronder de thuiskomst.

Verification check in Johannesburg from a RecordSetter Yellow Jacket Official

LOGBOEK VAN EEN WERELDREIZIGER

We legden elk moment vast toen Lexie Limitless en de nieuwe Ford Explorer® rond de wereld trokken. Lees het volledige verhaal van elk continent dat ze bezochten op onze blog.

Blog lezen

EEN WERELDRECORD

Om Lexie Limitless’ recordbrekende prestatie te erkennen als de eerste persoon te zijn die de wereld rondrijdt in een elektrisch voertuig heeft RecordSetter, de officiële catalogus van wereldrecords, elke stap van de reis in kaart gebracht en gecontroleerd.

Meer informatie

HOE HET AVONTUUR BEGON

Lexie Limitless meeting a Ford engineer

GEVORDERDE EXPLORER-TRAINING

Om zich voor te bereiden op de uitdagingen die voor haar liggen, bezocht Lexie de Ford Lommel Proving Ground in België. Ondanks dat dit haar eerste keer was achter het stuur van de Explorer, wende ze snel aan het rijden in een elektrisch voertuig en voltooide ze haar Advanced Driver Training-certificering.

Nu bekijken

Lexie Limitless meeting a Ford engineer

OP BEZOEK BIJ DE 'WEERFABRIEK'

Lexie bezocht ons ultramoderne Environmental Test Centre, ook bekend als de Weerfabriek. Ze ontdekte daar hoe we Explorer tot het uiterste testen, van arctische kou tot woestijnhitte en tropische vochtigheid. Dit was geruststellend, omdat ze samen met de Explorer continenten gaat doorkruizen.

Nu bekijken

Front view of the all-new electric Ford Explorer

KENNISMAKING MET TEAM EXPLORER

Voor Lexie zal de nieuwe volledig elektrische Explorer de komende maanden haar thuis zijn. Om de auto beter te leren kennen, bezocht ze de mensen achter het voertuig. Hier ontdekte ze de geavanceerde technologie die in het ontwerp is gebruikt en deelde ze zelf enkele suggesties voor nieuwe functies.

Nu bekijken

The all-new electric Ford Explorer driving in the countryside

Nieuwe volledig elektrische Explorer

Een nieuwe manier van ontdekken

Ontdek meer Stel samen

 

ONTDEK FORD