Lexie Limitless en de nieuwe volledig elektrische Explorer®
Charge Around The Globe

AUGUST 31, 2023

Lexie Limitless and the new all-electric Ford Explorer near pyramids

BEZOEKEN

6 CONTINENTEN

ONDERWEG

3 MAANDEN

DOEL

WERELDPRIMEUR

DE REIS BEGINT

Op 8 september 2023 begint Lexie Alford, bij velen bekend als @LexieLimitless, aan een legendarische, baanbrekende, elektrische roadtrip in de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer®

Haar doel: als eerste een tocht rond de wereld maken in een elektrisch voertuig. Een reis geïnspireerd op de avonturier en pionier Aloha Wanderwell.

Honderd jaar geleden was Aloha de eerste vrouw die de wereld rondreed. En dat deed ze in een Ford Model-T. Aloha was expeditiechauffeur, vertaler en filmmaker en ze begon haar reis toen ze slechts 16 jaar oud was. Haar verhaal is net zo ongelooflijk als haar prestatie.

Net als Aloha begint en eindigt Lexie Limitless haar reis in Nice, Frankrijk. Ze reist door zes continenten en legt enorme afstanden af. Onderweg ontmoet ze andere pioniers, bezoekt ze fascinerende plaatsen — en natuurlijk hopen we dat ze onderweg genoeg laadpalen tegenkomt!

Lexie Limitless lifestyle photo

VOLG DE REIS

Er is veel veranderd sinds de reis van Aloha. Onze moderne ontdekkingsreiziger kan met één druk op de knop online gaan, informatie vinden en ervaringen delen.

Maar dit is geen rijvakantie. Dit is een wereldprimeur, ontworpen om de grenzen van een elektrisch voertuig te verleggen. Het is in veel opzichten een reis naar het onbekende. Dit betekent dat er zeker hoogte- en dieptepunten zullen zijn. Maar voor een ervaren reiziger als Lexie is het allemaal onderdeel van de uitdaging.

Beleef elke stap van haar avontuur. Zoek op #ChargeAroundTheGlobe en volg de reis op social media.

Instagram TikTok YouTube

Lexie Limitless near an EV charger

KLAAR VOOR AVONTUUR

Lexie Limitless meeting a Ford engineer

EXPLORER-TRAINING VOOR GEVORDERDEN

Om zich voor te bereiden op de uitdagingen die voor haar liggen, bezocht Lexie de Ford Lommel Proving Ground in België. Ondanks dat dit haar eerste keer was achter het stuur van de Explorer, wende ze snel aan het rijden in een elektrisch voertuig en voltooide ze haar Advanced Driver Training-certificering.

Nu bekijken

Lexie Limitless meeting a Ford engineer

OP BEZOEK BIJ DE 'WEERFABRIEK'

Lexie bezocht ons ultramoderne Environmental Test Centre, ook bekend als de Weerfabriek. Ze ontdekte daar hoe we onze Explorer tot het uiterste testen, van arctische kou tot woestijnhitte en tropische vochtigheid. Dit was geruststellend wetende dat ze 6 continenten zou doorkruisen met de Explorer.

Nu bekijken

Front view of the all-new electric Ford Explorer

KENNISMAKING MET TEAM EXPLORER

Voor Lexie zal de nieuwe volledig elektrische Explorer de komende maanden haar thuis zijn. Om de auto beter te leren kennen, bezocht ze de mensen achter het voertuig. Hier ontdekte ze de geavanceerde technologie die in het ontwerp is gebruikt en deelde ze zelf enkele suggesties voor nieuwe functies.

Nu bekijken

The all-new electric Ford Explorer driving in the countryside

Nieuwe volledig elektrische Explorer

Een nieuwe manier van ontdekken

Ontdek meer

 

ONTDEK FORD