FORD PRESENTEERT DE NIEUWE FIESTA: ZELFVERZEKERD, GEËLEKTRIFICEERD, VERBONDEN EN KLAAR VOOR DE TOEKOMST

  • Nieuwe Ford Fiesta met expressieve vormgeving, onderscheidende uitvoeringen, extra luxueuze Vignale-varianten en 147 kW (200 pk) sterke Fiesta ST
  • Technologie van de nieuwste generatie: onder meer nieuwe Matrix led-koplampen met grootlicht met antiverblindingsfunctie, naar wens te personaliseren 12,3 inch instrumentendisplay en Wrong-Way Alert
  • Geëlektrificeerde aandrijflijnen, waaronder 48-volt EcoBoost Hybrid voor efficiënt rijplezier en automatische Powershift-zeventrapstransmissie met dubbele koppeling 

Ford presenteert de nieuwe Fiesta, met een zelfverzekerd nieuw design en voorzien van een uitgebreid technologiepakket. De nieuwe Fiesta is leverbaar met mild hybride aandrijflijn en daarmee is de compacte hatchback klaar voor de toekomst.

Het nieuwe, onderscheidende design maakt de uitstraling van de Fiesta nog expressiever. De verschillende uitvoeringen zijn voorzien van unieke stijlelementen en hebben elk een heel eigen karakter. De basic Connected, de luxere Titanium, de sportieve ST-Line en de stoere en avontuurlijke Active vormen de basis van de modelopbouw. Wie een rijkere uitrusting wenst kan bovenop de Titanium, ST-Line of Active voor de ‘X’ uitvoering kiezen.

Voor ultieme luxe en comfort is er als ‘top of the line’ de Vignale uitvoering die het karakter van de Titanium, ST Line en Active versterkt met extra luxe en comfort, als aanvulling op de sowieso zeer rijk uitgeruste X-versies.

Technologie van de nieuwste generatie zorgt dat de nieuwe Fiesta een nog betere, intelligentere en verbonden rijbeleving biedt. Alle versies van de nieuwe Fiesta zijn voor het eerst voorzien van led-koplampen. Optioneel is de geavanceerde Matrix led-technologie met automatisch grootlicht met antiverblindingsfunctie en een lichtbundel die zich voor optimaal zicht aanpast aan slechte weersomstandighedenRijassistentiesystemen zijn aanvullend.

De nieuwe Ford Fiesta is leverbaar met een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel dat de bestuurder optimaal informeert. Local Hazard InformationRijassistentiesystemen zijn aanvullend (waarschuwing voor gevaren op de route) en Wrong-Way AlertRijassistentiesystemen zijn aanvullend (waarschuwing tegen spookrijden) debuteren in de nieuwe Fiesta, samen met een hele reeks verfijnde rijassistentiesystemen.

Geëlektrificeerde aandrijflijnen in de nieuwe Fiesta helpen brandstof te besparen en emissies te reduceren, terwijl ze ook het rijplezier vergroten. Ford EcoBoost Hybrid 48-volt mild hybride technologie verhoogt de brandstofefficiëntie en versterkt tegelijkertijd de rijdynamiek met extra krachtige acceleratie. De technologie werkt nauw samen met Fords (optionele) automatische Powershift-zeventrapstransmissie, die snel en nauwelijks merkbaar schakelt voor een uiterst comfortabele en vertrouwde rijbeleving.

Ford presenteert ook de nieuwe, door Ford Performance ontwikkelde Fiesta ST. De rijbeleving in deze ‘hot hatchback’ wordt versterkt door de nieuwe Matrix led-koplampen, nieuwe, door Ford zelf ontwikkelde Performance-stoelen, sportieve designdetails zoals de grille in Chrystaline Grey en de optionele carrosseriekleur Mean Green – maar ook door het 10 procent hogere koppel van 320 Nm.

De Fiesta wordt in Nederland uitsluitend als vijfdeursvariant gevoerd.

ONTDEK FORD