BOUWEN AAN EEN BETERE WERELD – FORD KONDIGT STAPPEN RICHTING CO2-NEUTRALITEIT AAN EN STELT AANZIENLIJKE EMISSIEDOELSTELLINGEN VOOR 2035

  • Ford stelt twee nieuwe wetenschappelijk onderbouwde tussentijdse CO2-emissiedoelstellingen
  • Science Based Targets-initiatief (SBTi) onderschrijft Fords wereldwijde doelstellingen voor 2035: het verminderen van de totale uitstoot van broeikasgassen met 76% van zijn activiteiten en 50% per gereden kilometer door nieuw verkochte voertuigen
  • Alle nieuw verkochte Ford personenauto’s in Europa zullen in 2030 volledig elektrisch zijn
  • Ford investeert $ 1 miljard in een nieuw EV productiecentrum in Keulen

Ford bouwt hard aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Zo heeft Ford in de Integrated Sustainability and Financial Report 2021 belangrijke doelstellingen voor de uitstoot van broeikasgassen aangekondigd: doelen die het bedrijf zullen helpen om in 2050 koolstofneutraliteit te bereiken.

Ford heeft de aanpak van het Science Based Targets-initiatief (SBTi) gebruikt om tussentijdse emissiedoelstellingen vast te stellen. Deze zijn in lijn met wat klimaatwetenschappers meest recent nodig achten om de doelstellingen van de Klimaatovereenkomst van Parijs te halen.* De doelstellingen voor 2035 bestaan uit: het terugdringen van de uitstoot van wereldwijde bedrijfsactiviteiten met 76 procent en het met 50 procent terugdringen van de uitstoot per kilometer van nieuwe voertuigen die wereldwijd worden verkocht.

Ford investeert $ 1 miljard in een nieuw EV productiecentrum in Keulen en begint met levering van Mustang Mach-E De Mustang Mach 1, die voor een wereldwijd virtueel publiek zijn Europese debuut beleeft tijdens de Goodwood SpeedWeek in West Sussex (Verenigd Koninkrijk), is de snelste in serie geproduceerde Mustang die ooit op de Europese markt is aangeboden.

ONTDEK FORD