REFLECTERENDE LAK OP FORDZILLA P1 CONCEPT CAR HOUDT NEDERLANDSE GAMERS ORANJE SPIEGEL VOOR

14 APRIL

Fordzilla P1 in het oranje op straat
  • Fordzilla P1 concept car voor het eerst in Nederland te zien in speciale chroomoranje lak
  • Vanuit ingebouwde racesimulator in Fordzilla P1 kan ook worden gelivestreamd
  • Tijdens paasweekend te bewonderen bij opening nieuwe vestiging Racesquare in Alkmaar
  • Beste simracers krijgen kans zelf achter het stuur van P1 plaats  nemteen

De nieuwste uitvoering van de P1 concept car van Team Fordzilla is voorzien van een unieke lak die de gamers weerspiegelt die een essentiële rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de raceauto. Ook weerspiegelt het het ethos van Team Fordzilla P1: het blijven verleggen van grenzen.

De nieuwe look wordt onthuld op een evenement in Alkmaar; tijdens de opening van de nieuwe vestiging van simracehost Racesquare. Gamers kunnen zichzelf daar niet alleen terugzien in de reflecterende lak, maar krijgen ook de kans om plaats te nemen in de concept car – die eveneens dienstdoet als racesimulator en volwaardig livestreamingplatform.

Evolutie van de P1-racer

Het verleggen van grenzen heeft vanaf de start van het P1-project centraal gestaan. Het was de eerste auto die voortkwam uit een samenwerking tussen ontwerpers van een autofabrikant en de gamecommunity. Meer dan 250.000 stemmen op Twitter leidden tot het definitieve ontwerp van Arturo Ariño en de interieurvisie van Robert Engelman, beiden ontwerper bij Ford.

Slechts drie maanden na de eerste onthulling in de zomer van 2020 toonde Ford een model van de auto op ware grootte in een livestream.

Zelf plaatsnemen achter het stuur van de Fordzilla P1 concept car

Enthousiaste simracers die zelf eens willen plaatsnemen achter het stuur van de Fordzilla P1 concept car zijn van vrijdag 15 t/m maandag 18 april van harte welkom in de nieuwe vestiging van Racesquare in Alkmaar. Om de 20 minuten start daar een nieuwe race waarbij de beste racers kans maken om plaats te nemen achter het stuur van de P1 voor de ultieme simrace ervaring!

Team Fordzilla

Team Fordzilla is opgezet tijdens Gamescom 2019 en bestaat uit teams van coureurs met captains uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Team Fordzilla rijdt niet alleen mee in regionale en Europese virtuele kampioenschappen, maar hostte in 2020 ook zijn eerste eigen Fordzilla Cup.

ONTDEK FORD