FORD-EIGENAREN KRIJGEN  SOFTWARE UPDATE VOOR NIEUWE FUNCTIES EN KWALITEITSVERBETERING

  • Software Update zorgen voor regelmatige en gemakkelijke verbeteringen, plus nieuwe functies en mogelijkheden voor Ford-eigenaren en hun voertuigen
  • Eigenaren van Mustang Mach-E ontvangen Software Update updates
  • Software Update maakt Ford Sketch voor tekenen op touchscreens en gamen mogelijk terwijl de auto geparkeerd staat, verdere innovatieve functies en verbeteringen volgen

Rijden in een verbeterde, telkens geüpdatete auto wordt nu realiteit voor berijders van bepaalde Fords. Het automerk kondigt aan om regelmatig verbeteringen aan voertuigen door te voeren via de draadloze software-updatetechnologie Software Update. De volledig elektrische Ford Mustang Mach-E – met tot 610 km elektrisch rijbereik (WLTP1) – profiteert als eerste van deze nieuwe technologie.

De eerste Software Update voor Europese eigenaren van een Mustang Mach-E versnellen een transformatie die in volle gang is. Er zijn wereldwijd al meer dan 6 miljoen Fords op de weg die zijn uitgerust met geavanceerde, ingebouwde modemconnectiviteit. Deze voertuigen identificeren de voorkeuren van klanten en eventuele voertuigproblemen. Ford-ingenieurs vertalen deze vervolgens in kwaliteitsverbeteringen die worden doorgevoerd met Software Update upgrades.

Een nieuwe, volledig verbonden elektrische architectuur van de tweede generatie en een geavanceerde tech-stack vormen de basis voor het leveren van unieke Software Update. Deze snelle en gemakkelijke draadloze upgrades helpen functies, kwaliteit en ervaringen verbeteren, met als resultaat meer mogelijkheden en meer gemak. De Software Update zijn van toepassing voor de overgrote meerderheid van de voertuigcomputermodules, in duurdere modellen zijn dat er meer dan 110. De updates helpen de ervaring van de eigenaar te verbeteren en verminderen het aantal bezoeken aan de Ford Service Partner voor eventuele reparaties.

Veel Software Update zijn vrijwel onzichtbaar voor klanten, omdat het technologieplatform veel van de nieuwe software op de achtergrond installeert. Veel updates vereisen weinig tot geen actie van de klant; ze zijn mogelijk door SYNC 4-technologie, die de huidige software laat draaien totdat de nieuwe versie klaar is voor gebruik.

Voor updates waarvoor een herstart van het systeem nodig is, geeft Ford de klant de mogelijkheid om een geschikte tijd in te plannen, zoals 's nachts. In tegenstelling tot updates voor apparaten zoals laptops – die vaak op ongelegen momenten komen – vormen de updates bij Ford geen obstakel voor de klant. Eigenaren merken misschien niet eens dat de installatie heeft plaatsgevonden totdat ze het voertuig weer starten.

ONTDEK FORD