ALOHA WANDERWELL – DE ORIGINELE ONTDEKKINGSREIZIGER 

MARCH 21, 2023

Aloha Wanderwell was een Noord-Amerikaanse ontdekkingsreiziger, filmmaker, echtgenote, moeder en vrouwelijke versie van Indiana Jones. Ze reed als eerste vrouw met een auto de wereld rond, een tocht die ze begon toen ze nog maar 16 jaar oud was. Die auto was een T-Ford. 

Ze kwam op plekken waar nooit eerder een westerse man of vrouw was geweest. Elke stap van haar avontuur, in elk land, werd beschreven in haar reisverslag. 

Aloha Wanderwell with Ford Model-T

ALOHA'S EERSTE STAPPEN

Met hulp van Ford Motor Company begon Aloha in Parijs aan haar moedige ontdekkingsreis, die jaren zou duren. Er werd voor de Model T 'Flivver' gekozen, vanwege de betrouwbaarheid en het reparatiegemak.  

Ford bood ook technische ondersteuning door een uitgebreid netwerk van dealers, dat Aloha "de enige wereldwijde dienst voor reserveonderdelen" noemde. Haar reis duurde zeven jaar en ging door 43 landen. Soms moest ze kerosine gebruiken in plaats van benzine en bananenpuree in plaats van smeer.  

En in India waren lokale ossen nodig om de T-Ford door slik en rivieren te trekken.  

Aloha Wanderwell in front of pyramids

ALOHA'S REIS OPNIEUW HERBELEEFD 

Bijna een eeuw later treedt een andere ontdekkingsreiziger in Aloha's voetsporen. Ontmoet Lexie Alford. Velen kennen haar als Lexie Limitless. Een moderne reiziger met een passie voor ontdekken. Ze is de jongste persoon die vóór haar 22e alle soevereine landen heeft bezocht. Lexie, geïnspireerd door Aloha Wanderwell, gaat haar reis herbeleven, maar dan anders. Dit keer in de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer. Ze zal onderweg ongetwijfeld voor onverwachte uitdagingen komen te staan, maar dat maakt het juist spannend!  

Volledig elektrische Explorer 

Lexie with a tablet

EEN NIEUWE MANIER VAN ONTDEKKEN  

Lexie’s reis met de nieuwe volledig elektrische Explorer begint hier. Kijk hieronder.

Volledig elektrische Explorer 

Ford Exploring Reinvented

ONTDEK FORD