FORD TRANSIT CUSTOM KRIJGT ONDERSCHEIDING VAN EURO NCAP VOOR ZIJN GEAVANCEERDE RIJHULPSYSTEMEN

  • Ford Transit Custom krijgt van onafhankelijke instantie Euro NCAP gouden award voor zijn geavanceerde rijhulpsystemen
  • Gouden beoordeling voor Transit Custom en Transit maakt Ford enige bedrijfswagenmerk dat zowel in 1- als 2-tons-segment een gouden award ontving
  • Transit Custom profiteert van nieuwe productkenmerken zoals digitale achteruitkijkspiegel, verbeterde opties voor beveiliging van lading en een nieuwe 2.0 EcoBlue-motor met 150 pk

De Ford Transit Custom – Europa's best verkochte bedrijfswagen in het 1 ton-segment – heeft van Euro NCAP de gouden beoordeling gekregen in een evaluatie van zijn geavanceerde rijhulpsystemen.

Met deze nieuwe onderscheiding is Ford de enige bedrijfswagenfabrikant met een gouden beoordeling in zowel het 1-tons- als het 2-tons-segment, nadat de grote Transit vorig jaar de gouden beoordeling kreeg. Ford is nu ook de enige fabrikant met meer dan één bedrijfswagen met een gouden beoordeling in zijn gamma, waarbij de Transit de hoogste score van alle geteste voertuigen heeft gekregen.

De gouden beoordeling van de Transit Custom is het resultaat van een verhoogde veiligheidsspecificatie, waaronder de standaardisatie van de Seat Belt ReminderRijassistentiesystemen zijn aanvullend-technologie eerder dit jaar.

Andere verbeteringen die de Transit Custom vanaf begin 2022 krijgt, zijn onder meer een nieuwe Digital Rear View MirrorRijassistentiesystemen zijn aanvullend, die een twee keer zo groot gezichtsveld biedt als een conventionele achteruitkijkspiegel. Deze helpt chauffeurs van Gesloten Bestelauto-, Dubbele Cabine’s en Personen vervoer waar het zicht naar achteren vaak wordt belemmerd. Klanten van bedrijfswagens kunnen nu ook profiteren van LED-verlichte imperiaal laadruimte om de lading gemakkelijker vast te zetten, en een praktische dubbele laadvloer met laden onder de vloer. Een stijlvolle nieuwe Grey Matter lakkleur is toegevoegd aan het kleurenpalet.

Ford introduceert ook een nieuwe 150 pk-variant van zijn beproefde 2.0-liter EcoBlue-dieselmotor voor de Transit Custom Kombi, Tourneo Custom en Transit Nugget-modellen. De nieuwe motor is verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische zesversnellingsbak en kan ook worden uitgerust met het 48-volt mild hybrid-systeem van Ford om het brandstofverbruik in de stad met maximaal 5,9 procent te verminderen.De opgegeven WLTP brandstof-/energieverbruiken

Samen zijn de Transit Custom bedrijfswagen en het zustermodel Tourneo Custom people mover dit jaar het bestverkochte Ford-voertuig in Europa, met 117.014 registraties in de eerste negen maanden van 2021.

ONTDEK FORD