Samenstellen Proefrit Dealer Werkplaatsafspraak Stel je vraag Stel je vraag
Home > Ford Nederland > Nieuws en Reviews > Influencers met Ford en VVN op rem
Instructeur legt Remwegdemo uit

22 juli 2020

Influencers met Ford en VVN op de rem voor minder ongevallen in woonwijken

  • Influencers zetten zich in om probleem van snelheid in woonwijken onder de aandacht te brengen
  • Oorzaak te hoge snelheid vaak tijdsdruk. Echter zorgt te hard rijden niet voor tijdwinst
  • VVN organiseert in samenwerking met Ford Nederland ‘VVN Remwegdemo’ om automobilisten de gevolgen van een te hoge snelheid te laten zien

Jaarlijks komen er in Nederland nog altijd honderden mensen om in het verkeer. Vorig jaar waren er in ons land 661 verkeersdoden te betreuren. In bij bijna veertig procent van de gevallen was er sprake van een ongeval binnen de bebouwde kom, aldus cijfers van de SWOV.

Een van de oorzaken van te hoge snelheden heeft te maken met tijdsdruk. Echter is het een fabel dat te hard rijden voor tijdwinst zorgt. "De meeste verkeerslachtoffers vallen als gevolg van een te hoge snelheid en dit is een groot probleem. Met de buurtactie VVN Remwegdemonstraties willen wij laten zien wat snelheid doet met de remweg van een auto. Wij hopen hiermee bij te dragen aan een verandering van het rijgedrag en daarmee aan het verminderen van het aantal ongevallen", aldus VVN directeur Evert-Jan Hulshof.

Tijdens de, vanwege COVID19 verlate, kick-off van een nieuw ‘Remwegdemo’ seizoen, zetten een aantal influencers zich belangeloos in om de boodschap extra kracht bij te zetten. Gamer Jan (Yarasky), vlogger Irma Knol, autovlogger Sem Meijer en lifestyle influencer Thomas Cox waren erbij. De influencers waren erg onder de indruk van hoeveel langer de remweg wordt bij 50 km/u rijden ten opzichte van 30 km/u rijden.

Overview Remwegdemo

Sebastiaan van de Pol, PR Manager van Ford Nederland: “naast het ondersteunen van de Remwegdemo van VVN organiseren wij al jaren onze gratis rijvaardigheidstraining 'Driving Skills for Life' (DSFL) voor jonge automobilisten. Het effect van snelheid op de remweg speelt tijdens deze training een belangrijke rol.” Helaas moest het DSFL evenement dit jaar vanwege Corona geannuleerd worden. “We zijn daarom extra blij in september wel te kunnen starten met de VVN Remwegdemo. De missie van VVN om mensen zo veilig mogelijk aan het verkeer te laten deelnemen sluit naadloos aan bij onze eigen inspanningen voor een veiliger verkeer”, aldus Sebastiaan van de Pol.

Top