Home > Alle modellen > NIEUWE MONDEO HYBRIDE > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

De Mondeo zit vol met veiligheid systemen om jou, je passagiers als mede weggebruikers veilig te houden. Technologie als noodstop hulp en herkennen van overstekende voetgangers kan proactief ongelukken vermijden. Terwijl andere systemen, zoals de opblaasbare veiligheidsgordels achterin, passagiers beschermen bij een eventuele botsing

 

Diffused Silver Ford Mondeo side view with alarm graphic

Ook voetgangers beter beschermd

Jouw veiligheid en dat van andere weggebruikers staat voorop. Daarom is de nieuwe Mondeo voorzien van een radar en camera die voertuigen en mensen detecteert. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Extra bescherming voor je passagiers

Wil je ook inzittenden achterin goed beschermen? Dan kan je auto worden uitgerust met opblaasbare veiligheidsgordels op de twee buitenste zitplaatsen achter. Bij een botsing blazen ze zichzelf op en verdeelt de kracht van de impact vier keer meer dan gewone gordels. Door de druk op de borst te verlagen en de beweging van hoofd en nek te beheersen, wordt de kans op letsel beperkt.

A child sitting in the rear listening to music and looking out of a window.
White Ford Mondeo driving through city with glass building behind

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

Helpt je remmen op hogere snelheden

Je krijgt meer zekerheid dat je op tijd kunt remmen. Het actieve remsysteem helpt je zodra je harder dan 50 km/u rijdt. Via RADAR scant het de weg en waarschuwt je voor mogelijke botsingen. Als je niet reageert, begint het systeem te remmen om je te helpen vertragen. Onder 50 km/u helpt Active City Stop je. Technologieën die je bij elke snelheid een veiliger gevoel geven.

Blue Metallic Ford Mondeo trailing anther car in the tunnel
Metallic Ford Mondeo driving on bridge

Snellere, kortere noodstops

Hoe korter je remweg hoe veiliger, zeker bij een noodstop. Dankzij het elektronische remvulsysteem staan de remmen bij een potentiële noodstopsituatie al in de startblokken om direct te kunnen reageren zodat je auto sneller stilstaat.

 

Jij kiest welke deuren je wilt vergrendelen en ontgrendelen

Dit nieuwe centrale vergrendelingssysteem met afstandsbediening is veiliger dan ooit. Dat komt omdat je zelf kunt bepalen welke deur je wilt ontgrendelen terwijl de andere deuren vergrendeld blijven, totdat je een schakelaar op het portier van de bestuurder activeert. Met deze zelfde schakelaar vergrendel en ontgrendel je alle andere deuren van het voertuig.

 

White Ford Mondeo detail of door handle
Top