Home > Alle modellen > MONDEO > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

De Mondeo is al onderscheiden met het maximale aantal van vijf sterren door Europa's toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie, Euro NCAP. De auto is namelijk uitgerust met vele Ford-technologieën die al eerder onderscheiden zijn met Euro NCAP Advances Awards voor innovatie op het gebied van veiligheid. Dit is de eerste auto uit het Ford-assortiment die is uitgerust met opblaasbare gordels achterin. Hieronder kan je er meer over lezen.

A child sitting in the rear listening to music and looking out of a window.

Extra bescherming voor je passagiers

Wil je ook inzittenden achterin goed beschermen? Dan kan je auto worden uitgerust met opblaasbare veiligheidsgordels op de twee buitenste zitplaatsen achter. Bij een botsing blazen ze zichzelf op en verdeelt de kracht van de impact vier keer meer dan gewone gordels. Door de druk op de borst te verlagen en de beweging van hoofd en nek te beheersen, wordt de kans op letsel beperkt.

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

Red Ford Mondeo front side view cornering
Top