RIJDT ALS EEN LUXUEUZE PERSONENAUTO

Ford Tourneo Custom zit vol speciale functies voor een verbeterde rijervaring. De elektrisch verstelbare, verwarmde stoelen en het verstelbare stuur voor een perfecte houding tijdens het rijden. Daarbij zijn er diverse Driver Assistance technologieën, waaronder Hill Start Assist, Torque Vectoring Control en zijwindstabilisatie.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

AANPASSEN AAN DE WEGOMSTANDIGHEDEN

Met instelbare rijmodi kun je de prestaties van je Tourneo afstemmen door te kiezen uit vijf beschikbare rijmodi: Normal, Slippery, Mud/Rut, Tow, en voor een maximale efficiëntie, EcoMode. Het systeem past verschillende instellingen aan om optimaal te presteren voor de wegomstandigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koppelreactie en het stuurgevoel, maar ook de schakelstijl bij voertuigen met een automatische transmissie.

Ford Tourneo Custom Selectable Drive Modes board close up
Ford Tourneo Custom Speed Assist close up

ZO IS HET EENVOUDIG OM JE AAN DE SNELHEIDSLIMITIET TE HOUDEN

Ford Tourneo Custom is uitgerust met Intelligent Speed Limiter, zodat u zich op de weg kunt concentreren. Eerst detecteert de Traffic Sign Recognition camera de geldende snelheidsbeperking (indien geactiveerd) en vervolgens past het systeem uw maximumsnelheid aan deze limiet aan*.

*Het blijft altijd de verantwoordelijkheid van de bestuurder om ervoor te zorgen dat hij zich aan de snelheidslimieten houdt. Intelligent Speed Limiter is onderdeel van Adaptieve Cruise Control (optie).

New Ford Tourneo cruise control

CRUISE CONTROL DIE ZICH AUTOMATISCH AANPAST

Met de optie Adaptieve Cruise Control stel je de snelheid van de auto en de afstand tot een voorligger in. Als de ingebouwde RADAR-sensor een voorligger detecteert, wordt de snelheid aangepast, zodat je op de vooraf ingestelde afstand blijft. Zodra de weg weer vrij is, geeft het systeem gas tot de vooraf gekozen snelheid. Forward Alert is onderdeel van Adaptieve Cruise Control en waarschuwt je als je per ongeluk te dicht op een voorligger komt.

New Ford Tourneo close up on Active Park assist rear view camera

LAAT DE TOURNEO VOOR JE PARKEREN

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar Active Park Assist maakt het eenvoudiger dan je ooit voor mogelijk hield. Zodra het systeem is geactiveerd, kan het een geschikte parkeerplaats vinden en je er vervolgens automatisch in sturen. Je hoeft alleen volgens de instructies te remmen of gas te geven. De technologie kan je zelfs uit een parkeerplaats sturen wanneer je weer de weg op wilt. ‘Tegen meerprijs verkrijgbaar’.

IK ZIE, IK ZIE, WAT JIJ NIET ZIET...

Het Blind Spot Information System maakt gebruik van radarsensoren om auto's te detecteren die verborgen kunnen zijn in de dode hoek aan beide zijden van de auto. Ze bevinden zich aan beide zijden van de Tourneo Custom en waarschuwen je met een oranje lampje dat duidelijk zichtbaar is in de zijspiegels.

New Ford Tourneo side door mirror close up

ZIET WAT JIJ MISSCHIEN MIST

Cross Traffic Alert detecteert naderende voertuigen van weerskanten en geeft een waarschuwingssignaal af als je achteruit een parkeerplaats verlaat. Afhankelijk van de richting van het tegemoetkomende verkeer gaat er een lampje branden in de buitenspiegel en geeft een waarschuwing op het multifunctionele display. Cross Traffic Alert is onderdeel van Blind Spot Information System (optie).

Ford Tourneo in front of house

EXTRA CONTROLE BIJ STARTEN OP EEN HELLING

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruit rolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2-3 seconden, zodat je meer tijd hebt om jouw voet beheerst van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Dit is ook een handige functie om te starten en stoppen op een gladde ondergrond.

DRIVER ALERT LAAT JE WETEN WANNEER JE MOE WORDT

Driver Alert houdt continu jouw rijgedrag in de gaten en registreert elke afwijking die veroorzaakt wordt door vermoeidheid. Als het systeem detecteert dat je minder waakzaam wordt, verschijnt er een waarschuwingsicoon op de display, die je aanraadt even pauze te nemen. Als jouw waakzaamheid nog meer afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een geluidssignaal.

Ford Tourneo Custom driver alert
Ford Tourneo centre console display close-up

ACHTERUITRIJDEN IS EEN KOUD KUNSTJE

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de achteruitrijcamera laat je op een scherm in de middenconsole zien wat er zich achter de auto bevindt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je makkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de achteruitversnelling selecteert.

Ford Tourneo Custom parking distance sensor

SENSOREN DIE HET PARKEREN VEREENVOUDIGEN

Parkeersensoren aan de voor- en achterkant helpen je om de afstand tussen jouw auto en obstakels rondom je in te schatten. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, geven ze een waarschuwingssignaal af dat luider wordt naarmate je dichterbij komt. Daarnaast is er ook een zichtbare waarschuwing die aangeeft dat je je dicht bij een stilstaand voorwerp bevindt. Die melding wordt getoond op het instrumentenpaneel of op het multifunctionele scherm naargelang de specificaties van jouw voertuig.

Ford Tourneo custom driving past lake

MAXIMALE BOCHTBEHEERSING

Torque Vectoring Control reageert 100 keer per seconde op het wegoppervlak (dat is 33 keer sneller dan een keer met je ogen knipperen). Het systeem gebruikt deze gegevens om het vermogen dat aan de twee voorwielen geleverd wordt, te balanceren. Dit verbetert de baanvastheid en levert een scherpere besturing op, zodat je vlot bochten in de weg kunt nemen.

LUCHTVERING ACHTER

Het systeem van de luchtvering achter zorgt automatisch voor een constante rijhoogte, ongeacht de grootte van de belading. Hierdoor geniet je van een relaxte rijervaring, of je nu alleen, met passagiers of helemaal volgeladen rijdt.

RIJ GERUST IN WEER EN WIND

Je wilt ook lekker rijden als het waait. Dit kan met de zijwindstabilisatie. Dit detecteert wanneer de auto beïnvloed wordt door zijwind. En helpt je om ook bij windvlagen op dezelfde rijstrook te blijven.

Ford side wind stabilisation
Ford SYNC logo

FORD SYNC EMERGENCY ASSISTANCE

Emergency Assistance is onderdeel van Ford SYNCSYNC Emergency. In het geval van een ongeluk waarbij een airbag (m.u.v. knie-airbags) geactiveerd of de brandstofpomp afgesloten wordt, belt het systeem via jouw telefoon direct het alarmnummer. De mobiele telefoon moet wel via Bluetooth® gekoppeld en verbonden zijn. Je kunt kiezen om de oproep te beëindigen of om met de alarmcentrale te praten. Het systeem kan cruciale gegevens zoals de gps-coördinaten doorgeven, zelfs wanneer je dat zelf niet kunt.

VOORZIEN VAN GEMAK EN COMFORT

Met meervoudig verstelbare stoelen, handsfree-technologie, dual zone airconditioning, praktische opbergruimten en meer, kunnen jij en jouw passagiers buitengewoon comfortabel reizen.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel beschikbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

Ford Tourneo interior display with SYNC3 and FordPass connect dashboard

DE SLEUTEL NAAR EEN MEER VERBONDEN WERELD

De Tourneo Custom is nu verkrijgbaar met een FordPass Connect-modemFordPass Connect. Het systeem biedt talloze waardevolle voordelen, inclusief 4G-wifiWi-Fi Hotspot voor maximaal tien apparaten en real time verkeersinformatieLive Traffic die rechtstreeks naar je navigatiesysteem gestuurd wordt. Als je het systeem aan de FordPass-app op je telefoon koppelt, kun je zien of je de deuren gesloten hebt en kun je ze op afstand openen of sluiten. Je kunt zelfs de locatie van je bestelwagen op een kaart zien. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken als je op een onbekende locatie niet meer weet waar je je auto geparkeerd hebt.

NAAR VOREN OF NAAR ACHTER, ERIN OF ERUIT...

De bestuurdersstoel is, net als het stuur, volledig verstelbaar, zodat je jouw zitpositie precies naar wens kunt instellen. Standaard heb je een ingebouwde armleuning, verstelbare lendensteun en verwarmde voorstoelen. Een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel is optioneel leverbaar. En dan is er nog de uitermate flexibele vergaderstijlindeling achterin, waarbij de tweede zitrij kan worden omgedraaid zodat deze naar de achterzijde van het voertuig is gericht. Zo zijn er verschillende configuraties mogelijk om de perfecte ruimte samen te stellen of de bagageruimte te maximaliseren.

Ford Mondeo close crop of SYNC 3 screen

HANDSFREE MET SYNC 3

SYNC 3 is onze meest geavanceerde versie tot nu toe. Het is sneller en eenvoudiger in het gebruik, met verbeterde spraakopdrachten en nog meer functies dan voorheen. De bruikbaarheid van de nieuwe interface is verbeterd door de grotere toetsen. En met het touch-kleurenscherm kunt u nu net als op smartphones en tablets drukken en slepen voor navigatie die nog intuïtiever is. SYNC 3 beschikt verder over AppLink, CarPlay van Apple en Android Auto. Hiermee kunt u de gegevens van uw smartphone op het touchscreen bekijken.

New Ford Tourneo cup holder close up

ALLES OP ZIJN PLEK EN PLEK VOOR ALLES

Het voertuig biedt meer dan voldoende praktische opbergruimte, onder meer bovenin het instrumentenpaneel. De afsluitbare opbergruimte bevat een 12V aansluiting, een AUX aansluiting en een USB-poort.

Tussen de stoel van de bestuurder en de bijrijder is optioneel een 240V/150 watt aansluiting beschikbaar.

Handige en veilige functies, zoals een afsluitbare bekerhouder, houders voor flessen, vakken onder de stoelen voor laptops en dossiers, afvalbakken in de deuren en een uitvouwbare tafel zorgen dat alles opgeruimd is en waardevolle spullen veilig opgeborgen kunnen worden.

Ford Tourneo with a lake at the background

DUBBELE ZIJSCHUIFDEUREN

Voor meer flexibiliteit en toegankelijkheid komt de Tourneo Custom met zijschuifdeuren aan beide kanten. De deuren zijn zorgvuldig ontworpen: het mechanisme van de zijschuifdeuren is stiller en volledig weggewerkt en afgedekt voor betere aerodynamische efficiëntie. De deuren komen standaard een zijopstap.

Ford Tourneo roof rack close up

GEÏNTEGREERD IMPERIAAL: HANDIG, ZUINIG EN GERUISLOOS

Het innovatieve imperiaal kan eenvoudig worden ingeklapt als het niet wordt gebruikt. Je hoeft het niets te monteren en demonteren zoals bij een gewoon imperiaal. Dankzij de lagere weerstand bespaar je brandstof en geeft het minder windgeluid.

RUITENWISSERS DIE ZICH AUTOMATISCH AAN DE REGEN AANPASSEN

De ruitenwissers met regensensors beginnen te wissen zodra ze vocht op de voorruit vaststellen en passen vervolgens de wissnelheid aan de weersomstandigheden aan. Je kunt uit verschillende gevoeligheidsniveaus kiezen, die bepalen hoeveel vocht er op de ruit mag komen voordat de wissers worden ingeschakeld.

Ford Tourneo close up of rain on windscreen
Ford Tourneo close up of fogged-up window

NOOIT MEER KRABBEN

Wie wil dat nou niet? Met de elektrisch verwarmbare voorruit met Quickclear zijn met één druk op de knop de voorruit en ruitenwissers supersnel ontdooit.

Ford Tourneo Custom fuel

FORD EASY FUEL, VOOR SUPERSIMPEL TANKEN

Met deze nuttige technologie is het bijna onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken, want het verkeerde tankpistool past gewoon niet. En omdat Ford Easy Fuel een systeem zonder dop is, hoef je nooit meer een vuile tankdop aan te raken.

Ford Tourneo Custom wing mirror

BUITENSPIEGELS MET AUTOMATISCHE BESCHERMFUNCTIE

Om beschadigingen te voorkomen, klappen deze elektrisch bediende spiegels automatisch naar binnen wanneer je jouw voertuig vergrendelt. Zodra ze zijn ingeklapt, beschermen ze ook de stijlvol geïntegreerde richtingaanwijzers.

Ford Tourneo console interior front

DE PERFECTE TEMPERATUUR OM IN TE RIJDEN

Het vernieuwde klimaatregelingsysteem zorgt voor een efficiëntere airconditioning die het sneller koeler of warmer kan maken. Je kunt het systeem eenvoudig bedienen via drie draaiknoppen. De cabine heeft speciale kanalen in de voetenruimte zodat er een afzonderlijke luchtstroom is voor de chauffeurs en de passagiers. De ingebouwde microfilter zorgt er bovendien voor dat de lucht die je inademt zo zuiver mogelijk is.

SUPERIEURE PRESTATIES EN UITZONDERLIJKE EFFICIËNTIE

Ford Tourneo Custom is uitgerust met een aantal systemen die zowel de prestaties als de efficiëntie maximaliseren. Voorbeelden hiervan zijn de 2.0 Ford EcoBlue dieselmotoren, de SelectShift automatische transmissie (efficiënter schakelen) en Auto start/stop (standaard).

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

GEOFENCING TECHNOLOGY

Beschikbaar op de Transit Custom PHEV, Geofencing technology is ontworpen om de lokale luchtkwaliteit te verbeteren. De Transit Custom herkent wanneer je een emissievrije zone binnenrijdt en schakelt automatisch over op volledig elektrische rijmodus. Bestuurders kunnen ook hun eigen “groene zones” creëren om ze zo minder uitstoot te hebben dichtbij scholen, stedelijke gebieden en winkelcentra.

De technologie registreert ook informatie over het elektrisch rijden in emissievrije gebieden. Deze gegevens kunnen worden gedeeld met autoriteiten om zo de naleving binnen een emissievrije zone te bevestigen. Hierdoor wordt risico op onrechtmatige boetes en straffen vermeden. Wanneer de Transit Custom PHEV een gecontroleerde zone verlaat, wordt automatisch overgeschakeld naar de meest geschikte rijmodus voor het vervolg van je rit.

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN

De Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid heeft twee krachtbronnen om je passagiers efficiënter dan ooit naar hun bestemming te vervoeren. Met een geavanceerde elektrische aandrijflijn kun je korte ritten maken zonder uitstoot. Tijdens langere ritten steekt de veelvuldig bekroonde 1.0 liter EcoBoost-motor een tandje bij, zodat je zo ver kunt gaan als je maar wilt. De technologie biedt je optimale efficiëntie zonder dat de Tourneo aan betrouwbaarheid en flexibiliteit inboet.

New Ford Tourneo Custom Plug-in Hybrid Ecoboost petrol engine
New Ford Tourneo Custom Plug-in Hybrid charging

MOEITELOOS OPLADEN

De Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid kan aan elke netstroombron opgeladen worden. Zodra de auto volledig opgeladen is, kun je meer dan 56 kilometer rijden met uitsluitend elektrische stroom. Dat is voldoende om voor de meeste korte citytrips geen brandstof te gebruiken. Als je bijna zonder stroom zit, vergroot de motor niet alleen het bereik, maar laadt hij de batterij ook op. De Tourneo gebruikt tevens slimme zelfladende technologie, zoals regeneratief remmen, om stroom terug te sturen naar de elektrische motor. Zodra de batterij voldoende opgeladen is, kun je weer uitsluitend op elektrisch vermogen gaan rijden. Zo bespaar je geld en verminder je de vervuiling.

The Ford Tourneo Custom mHEV technology animation

GEAVANCEERDE MOTORTECHNOLOGIE

Ford Tourneo Custom is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de geavanceerde 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen tot een vermogen van 185 pk en 415 Nm koppel ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan je specifieke behoeften voldoet. Welk exemplaar je ook kiest, elke motor voldoet aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Het voertuig is zelfs verkrijgbaar als een mild hybride elektrisch voertuig (mHEV), om nog meer brandstof te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen.

RUIMERE ONDERHOUDSINTERVALLEN

De geavanceerde 2.0 Ford EcoBlue motoren zijn betrouwbaar en gaan lang mee. Onderhoudsbeurten kunnen daardoor om de 60.000 km* of om de twee jaar plaatsvinden, naargelang wat eerst komt. Bovendien zijn onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn zo ontworpen dat ze minder vaak een onderhoudsbeurt nodig hebben.

* Mocht de kwaliteit van de olie zo verslechteren dat er eerder een servicebeurt nodig is, dan zal er een waarschuwingslampje op het instrumentenpaneel verschijnen.

VEILIGHEID VOOR ALLES

Zoals je mag verwachten, staat veiligheid centraal bij de Tourneo Custom. Hij zit vol technologieën om jou en jouw passagiers en het voertuig te beschermen. Alles bij elkaar heeft dat bijgedragen aan de 5-sterrenbeoordeling die het voertuig van Euro NCAP kreeg.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

Ford Tourneo Pre-Collision Assist detects slower vehicle

BESCHERMING VOOR VOETGANGERS

Pre-Collision Assist detecteert en wijst je op langzamere voertuigen op de weg en mensen en voertuigen die de route van jouw auto kunnen kruisen. Als je niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze, indien mogelijk, te voorkomen. Het werkt bij snelheden tot 80 km/u (onder normale omstandigheden van weg en auto).

5-STERRENVEILIGHEID

Euro NCAP heeft de Tourneo Custom een maximumscore van 5 sterren toegekend als bewijs van veiligheid van het voertuig en de mate van bescherming van jou en jouw passagiers.

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

VEILIG EEN AANHANGWAGEN TREKKEN

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Ford Tourneo Custom driving past rock wall

MAXIMALE GRIP MET EEN MINIMALE INSPANNING

Het geavanceerde Traction Control System voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer je dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer je accelereert.

Ford Tourneo rear driving on road

MEER STABILITEIT IN MOEILIJKE RIJOMSTANDIGHEDEN

Het Electronic Stability Control-systeem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Het registreert wanneer je auto de grip op de weg verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen, waardoor de auto weer stabiliseert. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control System wordt het gedrag van de auto in de gaten gehouden.

Ford Tourneo Custom driving past lake

VOORTDURENDE BESCHERMING TEGEN OMROLLEN

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem de banden stevig op de weg te houden, vooral in situaties met een hoog zwaartepunt en in bochten met negatieve verkanting.

STABILITEIT BIJ ELKE BELADING

Load Adaptive Control stuurt het elektronische stabiliteitsprogramma bij op basis van het totaalgewicht van de lading. Hierdoor heb je jouw Tourneo Custom zowel leeg als volgeladen onder controle en ligt deze stabiel op de weg.

Ford Tourneo wheel close up

DOELTREFFENDER REMMEN

Grijpt in middels gecontroleerder remmen Een antiblokkeerremsysteem (ABS) zorgt er samen met een elektronische remkrachtverdeling voor dat je effectief kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt de remmen van jouw voertuig om maximaal in te grijpen bij een noodsituatie. Het wordt automatisch bediend door het Electronic Stability Control-systeem, dat registreert hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend. Het verhoogt de druk indien nodig automatisch. En als je hard remt, laat het Emergency Brake Light-systeem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

Klik op onderstaande links voor meer informatie