Fiscaal voordeel

FISCAAL VOORDEEL
BEDRIJFSWAGENS

Ontdek de E-Transit

FISCAAL VOORDEEL BEDRIJFSWAGENS

Het kopen van een of meerdere bedrijfswagens kan voor jou als ondernemer fiscale voordelen met zich meebrengen. Deze stimuleringsregelingen bestaan bijvoorbeeld uit aftrekposten op de winst maar kunnen ook bestaan uit subsidies. In Nederland kennen we bijvoorbeeld de subsidieregeling voor elektrische bedrijfswagens vanuit de overheid, dit maakt de aanschaf van een E-Transit nog aantrekkelijker! Neem voor de voorwaarden altijd contact op met jouw financieel adviseur en/of kijk op de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) voor meer informatie.

 

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Bij een zakelijke aanschaf van een nog niet-geregistreerd elektrisch voertuig, kun je als ondernemer gebruik maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze subsidie geeft je de mogelijkheid om de fiscale winst te verlagen, namelijk tot 45% over het investeringsbedrag van het elektrische voertuig (de investering van een oplaadpaal kan hierin meegenomen worden).

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Bij de aanschaf van een (elektrische) bedrijfswagen, heb je recht om gebruik te maken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) waarbij de fiscale winst tot 28% aftrekbaar is. Dit geldt voor investeringen tussen € 2.401,- en € 59.939,-. Voor investeringen boven de € 59.939,- geldt een vaste verlaging van de fiscale winst van € 16.784,-.

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfswagens (SEBA)

Ondernemers kunnen vanaf 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025 een overheidssubsidie aanvragen van 10% of 12%* over de aanschafwaarde van een elektrische bedrijfswagen (ook in combinatie met Ford Lease), met een maximum van € 5.000,- per voertuig. Deze subsidie maakt de E-Transit nog aantrekkelijker!

Wie heeft recht op SEBA?

  • Ondernemers en/of non-profit instellingen
  • Grijs kenteken met een maximaal toelaatbare massa van 4.250 kg 
  • Minimale actieradius van 100 kilometer (WLTP getest)
  • 100% elektrisch en voorzien van een loodvrij accupakket 
  • Het voertuig vertegenwoordigt een netto catalogusprijs van minimaal € 20.000,- excl. BTW

Het stapelen van subsidies en aftrekposten

Indien je aan de voorwaarden van bovenstaande subsidies en aftrekposten voldoet, is het mogelijk om deze stimuleringsregelingen te stapelen. Hierdoor profiteer je maximaal en stap je extra voordelig in een nieuwe (elektrische) Ford Bedrijfswagen. Neem contact op met jouw Ford Agent voor meer informatie.