Close-up of a man's hand using a calculator

FINANCIËLE OPLOSSINGEN

Ford Fleet Management heeft ook voor jouw bedrijf een oplossing voor wagenparkfinancieringTooltip. Voor elke wagenparkbehoefte, van een handvol auto's en bedrijfswagens tot complexe, grootschalige voertuigactiviteiten, kan voor jou een oplossing worden bedacht en geïmplementeerd. Onze oplossing is afgestemd op je behoeften en is flexibel en efficiënt.

  Operational lease
Flexibele leasing
Sale & Leaseback
Eigendom van het voertuig na afloop van het contract
Nee Nee
Nee
Inleveren voertuig na afloop contract
Ja
Ja
Ja
Restwaarderisico
Ford Fleet management Ford Fleet Management
Ford Fleet Management
Kosten bij afloop contract (bijv. hogere kilometrage, schade, etc.) Ja
Ja
Ja
Opties voor volledig onderhoud
Ja
Ja
Ja
next
prev

OPERATIONAL LEASE

Slimme en financieel efficiënte wagenparkleasing.

Operational lease is de meest populaire vorm van financiering voor bedrijfsvoertuigen. Voor een vast maandbedrag beschikt je bedrijf zorgeloos over een wagenpark van elke gewenste grootte, vanaf het moment van aankoop tot het moment van vervanging na afloop van het contract.

ZAKELIJKE VOORDELEN

Leasen biedt een breed scala aan operationele en financiële voordelen voor wagenparken van alle soorten en maten:

 • Kapitaal vrijmaken voor de onderneming
 • Betere cashflow
 • Vaste maandelijkse betalingen
 • Geen risico wat betreft restwaarde en service-, reparatie- of onderhoudskosten
 • WA/Casco en aanvullende verzekeringen
 • Minder tijd en kosten kwijt aan administratie
 • Profiteer van grotere efficiency dankzij de schaalvoordelen van Ford Fleet Management

WAT JE MOET WETEN

Operational lease is een vorm van leasen waarbij je voertuigen huurt voor een contractueel vastgelegde tijdsduur en kilometrage. De meeste contracten hebben een looptijd van 24 tot 60 maanden en zijn gebaseerd op een overeengekomen maandbedrag. De leaseperiode omvat de gehele levenscyclus vanaf aanschaf en levering tot en met het afvoeren van het voertuig. Je kunt ook service en onderhoud toevoegen tegen een aanvullende vergoeding.

Operational lease biedt je bedrijf werkelijk voordeel. Je kunt kiezen uit de nieuwste modellen van je favoriete merken en het model kiezen dat perfect is afgestemd op jouw specifieke eisen. Het maandbedrag dekt de leasekosten en de kosten voor service en onderhoud zodat jij je kunt concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf. Aan het einde van de looptijd halen we de voertuigen op, en, als je dat wenst, ga je vervolgens een nieuwe leaseovereenkomst aan. Dat betekent dat je om de twee tot vijf jaar de nieuwste voertuigen krijgt geleverd met technologieën en diensten die zijn ontwikkeld om je bedrijf in beweging te houden. Daarmee beschik je over een belangrijk visitekaartje dat het positieve imago van je bedrijf onderstreept.

FLEXIBELE LEASING

Wij stemmen onze wagenparkoplossingen op jouw bedrijfsbehoeften af.

Krijg je te maken met nieuwe uitdagingen of kansen of heb je gewoon meer flexibiliteit nodig om met je bedrijf vooruit te komen? Ons flexibele aanbod werd ontwikkeld om te kunnen inspelen op veranderende behoeften wat betreft je wagenpark, zodat jij je kunt concentreren op waar je goed in bent.

 

De meest voorkomende behoeften aan flexibele mobiliteit zijn:

 • Seizoenspieken in bedrijfsactiviteit
 • Tijdelijke projecten of opdrachten
 • Vaste en tijdelijke arbeidscontractanten
 • Productintroducties
 • Proefperiodes voor nieuwe medewerkers
 • Proefprogramma's, bijvoorbeeld voor elektrische voertuigen

ZAKELIJKE VOORDELEN

Het is ons doel jou het leven gemakkelijker te maken. Kies een voertuigcategorie met een full-service pakket en profiteer van:

 • Contract van 1 tot 24 maanden
 • Inclusief wegenbelasting, onderhoud en pechhulp
 • Keuze uit meer dan 1500 ‘als nieuw’ voertuigen
 • Toegang tot onze populairste voertuigen tegen scherpe tarieven
 • Contractbeëindiging met een korte opzegtermijn

WAT JE MOET WETEN

Flexibele leasing is een eenvoudig te gebruiken, kosteneffectieve en volledig aanpasbare huuroplossing. Deze optie biedt toegang tot een breed scala hoogwaardige voertuigen – de meeste beschikbaar binnen 72 uur – met de mogelijkheid om ze terug te brengen wanneer je maar wilt, zonder kosten voor voortijdige beëindigingTooltip.

Daarmee vult deze mogelijkheid precies het gat tussen daghuur en contracthuur. Je hebt de flexibiliteit om het contract met een korte opzegtermijn te beëindigen zonder opzegkosten. Deze flexibele leaseoplossing is kosteneffectiever dan daghuur en je hebt geen langetermijnverplichtingen. 

Dit is een geweldig alternatief voor het ‘wagenparkvoertuig’ dat op de parkeerplaats staat te verkommeren. In plaats daarvan heb je keuze uit de vele voertuigen in onze vloot. Ze zijn allemaal jonger dan 24 maanden. Ze worden geleverd in ‘als nieuw’ showroomconditie en zijn volledig nagekeken. 

Het all-in tarief betekent dat je alleen hoeft te betalen voor brandstof en eventueel aanvullende diensten. En als het voertuig je bevalt, kun je het overzetten naar operational lease.

Ford Fleet management Flexible Leasing Info

SALE & LEASEBACK

Grotere liquiditeit en meer tijd voor je kernactiviteiten.

Het bezit van je eigen wagenpark kan voelen als de juiste keuze, maar het blokkeert investeringskapitaal, brengt het risico op hoge afschrijving met zich mee en kan leiden tot fluctuerende gebruikskosten en andere financiële verrassingen. Kortom, met verkopen en terugleasen profiteer je van alle voordelen van operationele lease.

De oplossing is om je huidige voertuigen aan Ford Fleet Management te verkopen voor een overeengekomen prijs, waarna wij dezelfde voertuigen aan je terugleasen en al je onderhoudskosten betalen, zodat jij meer tijd hebt om je te concentreren op je bedrijf.

ZAKELIJKE VOORDELEN

Verkopen en terugleasen biedt zowel financiële als operationele voordelen:

 • Een snelle en effectieve manier om je kapitaal vrij te maken en je cashflow te verbeteren
 • Vaste maandelijkse betalingen 
 • Geen risico's verbonden aan restwaarde of toekomstige rentestijgingen
 • Je krijgt er een kredietlijn bij
 • Met de optie voor volledig onderhoud voorkom je financiële tegenvallers
 • Btw kan worden teruggevorderd
 • De leasekosten zijn aftrekbaar voor de belasting
 • Profiteer van grotere efficiency dankzij de schaalvoordelen van Ford Fleet Management

WAT JE MOET WETEN

Ford Fleet Management handelt het hele overgangsproces voor je af, zodat de voertuigen niet langer in eigendom zijn maar onder een leasecontract vallen. Onze experts bieden advies dat aansluit op jouw unieke behoeften en helpen je bij het vinden van de meest kosteneffectieve en efficiënte oplossing voor je wagenpark.

Als je besluit je wagenpark aan ons te verkopen, komen we de aankoopwaarde van je voertuigen overeen en leasen we dezelfde voertuigen voor de afgesproken periode aan jou terug. Wij nemen het eigenaarschap en alle bijbehorende risico's over. 

Wanneer het contract afloopt, halen we de voertuigen bij je op. Het enige wat jij hoeft te doen, is ervoor zorgen dat de voertuigen worden teruggegeven in de juiste staat overeenkomstig de overeengekomen leeftijd en kilometrage. Alle risico's verbonden aan het verkopen van voertuigen worden daarom door ons gedragen, niet door jou. 

Om je verder te vrijwaren van onverwachte uitgaven, kun je kiezen voor een uitgebreid onderhoudspakket en andere vlootbeheerdiensten tegen een aanvullend maandbedrag.

Neem contact op met onze experts als je meer wilt wetenTooltip