Man checking the status of a Ford Fleet

UPTIME

ALLESOMVATTENDE SERVICE VOOR MAXIMALE PRODUCTIVITEIT VAN JOUW WAGENPARK

De uptime van jouw wagenpark vormt de kern van elke beslissing die we nemen. Werk samen met ons aan jouw maatwerkoplossing voor uptimediensten.

UPTIME OM TE BLIJVEN ONDERNEMEN

Ford Fleet Management gebruikt zijn diepgaande inzicht en kennis van klanten, producten, mobiliteitsdiensten en meerdere servicenetwerken om de uptime van je voertuig(en) op jouw behoeften te laten aansluiten. Dit wordt mogelijk gemaakt door onze automotive expertise, mogelijkheden voor mobiele connectiviteit en deskundigheid op het gebied van wagenparkbeheer.

We weten dankzij klantenfeedback en onderzoek dat stilstandtijd van voertuigen een belangrijke bron van extra kosten en gederfde inkomsten voor je bedrijf vormt. Het zonder onderbrekingen draaiend houden van je bedrijf staat centraal bij alles wat we doen. 

Wat je moet weten:

Ford Fleet Management gebruikt innovatieve en connectieve oplossingen om uitvaltijd te beperken, ongeacht het merk. Dit omvat een overeenkomst waarin het serviceniveau is vastgelegd om je voertuigen op de weg te houden en waar nodig met inzet van geschikte vervangende voertuigen.

Met behulp van Ford Telematics bewaken we de conditie van je wagenpark en plannen we proactief het benodigde onderhoud en de benodigde reparaties wanneer het jou en jouw chauffeurs uitkomt. We bieden ook een ruime keuze aan vervangende voertuigen als je voertuig meer zorg nodig heeft en we zullen ons best doen om de meest geschikte voertuigen voor je bedrijf te vinden.

Belangrijkste uptimediensten van Ford Fleet Management:

 • Callcenter en proactieve bewaking van voertuigstatus
 • Snelle pechhulp
 • Vervangende voertuigen afgestemd op jouw wagenparkbehoeften
 • Uitgebreid servicenetwerk, goedgekeurd door Ford Fleet Management
 • End-to-end afhandelingstraject om uitvaltijd te beperken

ONGEVALLENBEHEER

Als klant van Ford Fleet Management ontvang je onze service voor het afwikkelen van ongevallen, zodat we van begin tot eind proactief kunnen helpen bij een eventueel incident. 

Elk onderdeel van onze service voor ongevallenbeheer is ontworpen voor optimale eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Ford Fleet Management beheert voor jou de effienciente afhandeling van ongevallen om jou en je chauffeurs zo snel mogelijk weer op weg te helpen!

PECHHULP

Onze uitgebreide pechhulp zorgt ervoor dat je chauffeurs altijd en overal volledig worden ondersteund waar en wanneer dat nodig is.

We werken samen met de beste pechhulpdiensten, waarvan de hulpvoertuigen zijn uitgerust met technologie voor diagnostiek om je bedrijf in beweging te houden. Dat betekent een aanzienlijk kortere uitvaltijd, waardoor de productiviteit van de bestuurder en het voertuig gewaarborgd zijn.

 • Alle voertuigen die worden onderhouden volgens Ford Fleet Management komen in aanmerking voor Europese pechhulp – onder voorbehoud van registratie. Berijders die met hun voertuig naar het buitenland willen, kunnen ons voorafgaand aan hun rit op de hoogte stellen via het nummer voor chauffeursondersteuning, en wij doen de rest.

 • De procedure is zo eenvoudig mogelijk zodat berijders op elk moment het nummer van Driver Care kunnen bellen voor assistentie. Onze service biedt ook de mogelijkheid tot vervangend vervoer als jouw auto over een langere periode moet worden hersteld.

 • Onze samenwerking met onze pechhulpdiensten biedt onze klanten een aantrekkelijke oplossing op het gebied van responsiviteit en servicestandaards. We bekijken ook regelmatig de serviceniveaus van onze pechhulpdiensten, met inbegrip van responstijden en het percentage geslaagde reparaties, om te zorgen dat de hoogste serviceniveaus worden gehandhaafd.

 • Als de pechhulpdienst jouw voertuig niet direct kan repareren, kan ons uptimeteam vervangend vervoer regelen om je chauffeur mobiel te houden (afhankelijk van de geselecteerde uptimediensten).

ONDERHOUD EN REPARATIE

Maatwerkoplossingen, minimale downtime.

Ford Fleet Management biedt onderhouds- en reparatiepakketten die zo flexibel en eenvoudig zijn als je wilt. Of het nu gaat om een vast budget dat past bij de contractduur en kilometrage of om een pay-as-you-go betalingsoptie, wij hebben voor jou het juiste pakket.

Jouw wagenpark en berijders kunnen profiteren van:

 • Een uitgebreid netwerk van servicepartners van Ford Fleet Management.
 • Een proactief en speciaal samengesteld serviceteam dat wagenparkbeheerders en chauffeurs ondersteunt door end-to-end procescoördinatie
 • Ophaal-/bezorgservice, of eventueel een leenvoertuig.
 • Vervangen van onderdelen zoals banden, accu's en uitlaten als gevolg van normale slijtage, tenzij uitdrukkelijk uitgesloten
 • Gespecialiseerde servicepartners voor mobiele diensten zoals glasreparatie en bandenservice met nationale dekking
 • Onze service voor het opnieuw uitvoeren van de kentekenregistratie van voertuigen voor je wagenpark

Neem contact op met onze experts als je meer wilt wetenTooltip