Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CUSTOM > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Wendbaar en eenvoudig te rijden

Deze grote bedrijfswagen heeft de wendbaarheid van een kleine bedrijfswagen. Hij biedt vele functies die het rijden gemakkelijker maken. Op deze pagina kun je een aantal van deze functies terugvinden, voor een volledig overzicht kun je de brochure en prijslijst dowonloaden.

Mechanisch Sperdifferentieel

De Transit Custom Trail is ontworpen om je te helpen uitdagend terrein aan te kunnen. Het mechanisch sperdifferentieel vermindert ongewenst slippende banden (vooral op een losse of onregelmatige ondergrond) door vermogen naar het wiel met de meeste tractie te sturen. Dit helpt om vooruit te blijven rijden en verbetert de stabiliteit van jouw bedrijfswagen wanneer je dat het meest nodig hebt.

New Ford Transit Custom interior with Speed Assist

Aanpassen aan de wegomstandigheden

Met instelbare rijmodi kun je de prestaties van je Transit afstemmen door te kiezen uit vijf beschikbare rijmodi: Normal, Slippery, Mud/Rut, Tow, en voor een maximale efficiëntie, EcoMode. Het systeem past verschillende instellingen aan om optimaal te presteren voor de wegomstandigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koppelreactie en het stuurgevoel, maar ook de schakelstijl bij voertuigen met een automatische transmissie.

De Transit Custom let op jouw snelheid

De Transit Custom is uitgerust met een snelheidsbegrenzer, gemaakt om jouw snelheid in de gaten te houden. Eerst detecteert de verkeersbordherkenning automatisch de geldende snelheid (indien geactiveerd) en vervolgens past het systeem jouw maximumsnelheid aan.

Cruise control die zich automatisch aanpast

Met Adaptive Cruise Control kies je de snelheid waarop je wilt rijden, die vervolgens door het systeem wordt aangehouden. Als de auto een voorligger detecteert, wordt de snelheid van jouw auto verlaagd, zodat deze op een vooraf ingestelde afstand blijft. Zodra de weg weer vrij is, wordt de ingestelde snelheid hervat. Bovendien waarschuwt het systeem wanneer je per ongeluk te dicht bij een auto voor je rijdt.

Nog eenvoudiger pakeren

Active Park Assist maakt parkeren makkelijk. Met een druk op de knop zoekt het systeem een geschikte ruimte om te parkeren. Vervolgens zal de auto automatisch sturen om in te parkeren. Je dient zelf het gas, de versnellingen en de remmen te bedienen. Dit systeem helpt ook bij het uitparkeren.

New Silver Transit Custom with Cruise Control monitoring road with radar
New Ford Transit Custom with Blind Spot Information System

Technologie die ziet wat jij niet ziet

Het Blind Spot Information System maakt gebruik van sensoren om auto's te detecteren die verborgen kunnen zijn in de dode hoek aan weerszijden van de auto. Ze waarschuwen je met een oranje lampje dat zichtbaar is in de zijspiegels.

Een paar extra ogen bij achteruitrijden

Ook als je zicht even is belemmerd, wil je veilig manoeuvreren, bijvoorbeeld als je achteruit een parkeerplaats verlaat. Cross Traffic Alert zal je, als onderdeel van het systeem dat een dode hoek voor je signaleert, waarschuwen voor naderende voertuigen met een signaal en laat een lampje op de buitenspiegel oplichten.

New Transit Custom with Traffic Sign Recongition

Ziet verkeersborden

Door middel van een camera worden verkeersborden langs en/of boven de weg geregistreerd. Een pictogram van het verkeersbord wordt weergegeven op het instrumentenpaneel om jou op de hoogte te houden van alle actuele informatie.

Zichtbaarheid in stijl

De LED-dagrijverlichting van de Transit Custom geeft de auto een karakteristieke look die hem onderscheidt van de rest. Bovendien zorgen de lampen ervoor dat je zowel overdag als ‘s avonds goed zichtbaar bent.

New Orange Ford Transit Custom LED headlights
New White Ford Transit Custom with black sport stripes and headlights

Koplampen die automatisch reageren

De koplampen gaan automatisch aan wanneer het systeem opmerkt dat het daglicht afneemt of de lichtomstandigheid wijzigt.

Groot licht-assistent schakelt tijdelijk het groot licht uit wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, daarna wordt het groot licht weer aangezet voor maximaal zicht.

Eenvoudig binnen de lijnen blijven

Je blijft moeiteloos tussen de lijnen met Lane Keeping Alert. Als je per ongeluk je rijstrook dreigt te verlaten, voel je direct het stuur trillen en gaat er een lampje branden.

New Blue Ford Transit Custom scanning the road
New Blue Ford Transit Custom on hill start

Extra controle op een helling

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruit rolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem houdt de remmen vast gedurende 2 tot 3 seconden, zodat je meer tijd hebt om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen.

Houdt je richting in de gaten

Wrong Way Alert werkt samen met verkeersbordherkenning. Het is ontworpen om je zichtbare en hoorbare waarschuwingen te geven als je langs een bord met verboden toegang rijdt en om je te waarschuwen als je de verkeerde kant op rijdt. (Niet in Nederland beschikbaar).

Driver alert coffee logo
Driver alert coffee logo

Koffietijd!

Driver Alert houdt jouw rijgedrag in de gaten. Als het systeem opmerkt dat je minder waakzaam bent, verschijnt er een waarschuwingsicoon op de display, die je aanraadt even pauze te nemen. Als je waakzaamheid nog verder afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een geluidssignaal.

Achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de achteruitrijcamera laat je zien wat er zich achter de auto bevindt. Het systeem brengt niet alleen lastig zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker parkeert. De camera wordt weergegeven wanneer je de achteruitversnelling selecteert.

New Ford Transit Custom rear view camera
New Red Ford Transit Custom parking sensors

Sensoren die het parkeren makkelijker maken

Parkeersensoren voor en achter helpen je om de afstand in te schatten tussen jouw auto en een obstakel voor of achter je. Als de sensoren een voorwerp waarnemen, activeren ze een zichtbaar en hoorbaar signaal dat sterker wordt naarmate je dichterbij komt.

Ford SYNC Emergency Assistance

Emergency Assistance is een belangrijk onderdeel van Ford SYNC*. In het geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, zorgt deze technologie ervoor dat je via jouw telefoon direct het alarmnummer kunt bellen als jouw toestel via Bluetooth® is gekoppeld en verbonden. Je kunt kiezen om de oproep te beëindigen of om met de alarmcentrale te praten. Het systeem kan cruciale gegevens zoals de gps-coöordinaten doorgeven, ook wanneer jij dat niet kunt.

*De functie werkt wanneer een airbag wordt geactiveerd en/of de brandstofpomp wordt afgesloten (voor deze functie moet jouw smartphone gekoppeld zijn).  Niet beschikbaar in Nederland.

Ford SYNC logo
Top