Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CUSTOM > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Wendbaar en gemakkelijk om mee te rijden

Je zult merken dat de nieuwe Transit Custom voor een gemiddeld grote bestelauto opmerkelijk wendbaar is. Hij heeft ook veel slimme functies die het rijden gemakkelijker maken.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke modellen. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optionele extra's met een meerprijs. Download de nieuwe brochure voor meer informatie en om de huidige specificaties te bekijken.

Onder de snelheidslimiet blijven is nu heel eenvoudig

De nieuwe Transit Custom is uitgerust met Intelligent Speed Limiter, ontworpen om jouw snelheid in de gaten te houden, zodat jij je op de weg kunt concentreren. Eerst detecteert de Traffic Sign Recognition-camera automatisch de geldende snelheidsbeperking (indien geactiveerd) en vervolgens past het systeem jouw maximumsnelheid aan deze limiet aan.*

* Het blijft altijd de verantwoordelijkheid van de bestuurder om ervoor te zorgen dat hij zich aan de snelheidslimieten houdt. Voor Intelligent Speed Assist is Adaptive Cruise Control-technologie vereist.

Cruise control die zich automatisch aanpast

Met de Adaptieve Cruise Control-technologie kies je de snelheid waarop je wilt rijden, die vervolgens door het systeem wordt aangehouden. Als de ingebouwde RADAR-sensor een voorligger detecteert, wordt de snelheid van jouw voertuig verlaagd, zodat deze op een vooraf ingestelde afstand blijft. Zodra de weg voor je weer vrij is, geeft het systeem gas tot de door jouw gekozen snelheid weer bereikt is. Forward Alert is een technologie die wordt geleverd als onderdeel van de Adaptieve Cruise Control en is ontworpen om je te waarschuwen als je per ongeluk te dicht bij een voertuig voor je komt.

New Ford Transit Custom with Blind Spot Information System

Technologie die ziet wat je niet kunt zien

Het Blind Spot Information System maakt gebruik van radarsensoren om auto's te detecteren die verborgen kunnen zijn in de dode hoek aan beide zijden van de auto. Ze bevinden zich aan beide zijden van jouw nieuwe Transit Custom en waarschuwen je met een oranje lampje dat duidelijk zichtbaar is in de zijspiegels.

Een paar extra ogen bij achteruitrijden

Ook als je zicht even is belemmerd, wil je veilig manoeuvreren, bijvoorbeeld als je achteruit een parkeerplaats verlaat. Cross Traffic Alert zal je, als onderdeel van het systeem dat een dode hoek voor je signaleert, waarschuwen voor naderende voertuigen met een signaal en laat een lampje op de buitenspiegel oplichten.

New Transit Custom with Traffic Sign Recongition

Ziet de borden die jij misschien mist

Omdat je niet altijd alles tegelijk kunt zien, is verkeersbordherkenning een handige steun. Het herkent alle verkeerborden langs de weg en toont een pictogram van het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Nieuwe LED-dagrijverlichting voor zichtbaarheid in stijl

Deze geavanceerde, zeer energiezuinige dagrijverlichting geeft de nieuwe Transit Custom een karakteristieke look die hem onderscheidt van de rest. Het zorgt ervoor dat je zowel overdag als 's avonds duidelijk zichtbaar bent.

New Orange Ford Transit Custom LED headlights
New White Ford Transit Custom with black sport stripes and headlights

Koplampen die automatisch reageren

De automatische koplampen gebruiken een sensor die registreert wanneer het daglicht afneemt of wanneer de lichtomstandigheden plotseling wijzigen. Dit zorgt ervoor dat de automatische koplampen vanzelf aangaan om de bestuurder te helpen als het donker wordt.

Auto High Beam schakelt bovendien tijdelijk het groot licht uit wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, zodat je andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch het groot licht weer in, voor maximaal zicht.

Eenvoudig binnen de lijnen blijven

Je blijft moeiteloos tussen de lijnen met Lane Keeping Alert. Als je per ongeluk je rijstrook dreigt te verlaten, voel je direct het stuur trillen en gaat er een lampje branden.

New Blue Ford Transit Custom scanning the road
New Blue Ford Transit Custom on hill start

Extra controle op een helling

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruit rolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2 tot 3 seconden, zodat je meer tijd hebt om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Deze functie werkt ook goed bij starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Koffietijd!

Driver Alert houdt continu jouw rijgedrag in de gaten. Als het systeem detecteert dat je minder waakzaam wordt, verschijnt er een waarschuwingsicoon op de display, die je aanraadt even pauze te nemen. Als je waakzaamheid nog verder afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een Geluidssignaal.

Driver alert coffee logo
New Ford Transit Custom rear view camera

Eenvoudiger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de achteruitrijcamera laat je op een scherm in de middenconsole zien wat er zich achter de auto bevindt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de achteruitversnelling selecteert.

Sensoren die het parkeren vereenvoudigen

Parkeersensoren voor en achter helpen je om de afstand te schatten tussen jouw auto en een obstakel voor of achter je. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, activeren ze een zichtbaar en hoorbaar waarschuwingssignaal dat sterker wordt naarmate je dichterbij komt.

New Red Ford Transit Custom parking sensors
Ford SYNC logo

Ford SYNC Emergency Assistance

Emergency Assistance is een belangrijk onderdeel van Ford SYNC*. In het geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, zorgt deze technologie ervoor dat je via jouw telefoon direct het alarmnummer kunt bellen als jouw toestel via Bluetooth® is gekoppeld en verbonden. Je kunt kiezen om de oproep te beëindigen of om met de alarmcentrale te praten. Het systeem kan cruciale gegevens zoals uw gps-coördinaten doorgeven, zelfs wanneer je dat zelf niet kunt.

* Fords Emergency Assistance wordt ondersteund in meer dan 40 Europese landen. Deze functie werkt wanneer deze gekoppeld wordt aan een compatibele mobiele telefoon die je bij je hebt, wanneer een airbag (m.u.v. airbags voor de knieën) geactiveerd wordt of wanneer de brandstofpomp afgesloten wordt, omdat de sensor een botsing registreert. Emergency Assistance wordt niet in alle Europese talen ondersteund.

Top