Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CUSTOM > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

De Transit Custom is behendig en rijdt licht, zelfs bij maximale belading. Om het rijden zo ontspannen en eenvoudig mogelijk te maken, zijn er diverse slimme technologieën beschikbaar.

Eenvoudig binnen de lijnen blijven

Je blijft moeiteloos tussen de lijnen met Lane Keeping Alert. Als je per ongeluk je rijstrook dreigt te verlaten, voel je direct het stuur trillen en gaat er een lampje branden.

new six-speed SelectShift automatic transmission

SelectShift automatische transmissie

Zowel de 130 pk als de 170 pk motoren zijn verkrijgbaar met onze nieuwe SelectShift automatische transmissie met zes versnellingen. Deze is speciaal ontworpen voor een soepele en ontspannen rijervaring, met name in drukke verkeerssituaties waarbij je vaak moet remmen en weer optrekken. Schakel je liever handmatig, dan kan je de versnellingshendel in het dashboard gebruiken. Bovendien is er de mogelijkheid om versnellingen bij lastigere verkeersomstandigheden uit te schakelen, bijvoorbeeld bij gladheid of steile hellingen.

Het licht gaat vanzelf aan

Je hoeft niet langer zelf in te schatten wanneer de verlichting aan moet: met een automatische lichtsensor bepaalt de auto zelf wanneer het licht aan gaat.

Sensors detect fading light and switch the headlights on automatically to make driving at dusk easier

Hulp bij parkeren

Een beetje assistentie bij het parkeren is altijd welkom. Parkeersensoren helpen je met waarschuwingssignalen om de afstand tot obstakels beter in te schatten.

Achteruitrijden op zijn simpelst

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

Traffic Sign Recognition

Ziet de borden die jij misschien mist

Omdat je niet altijd alles tegelijk kunt zien, is verkeersbordherkenning een handige steun. Het herkent alle verkeerborden langs de weg en toont een pictogram van het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Altijd wakker achter het stuur

Wel zo veilig als je een seintje krijgt wanneer je vermoeid raakt. Driver Alert houdt je rijgedrag in de gaten en waarschuwt tijdig om even pauze te nemen. Als je waakzaamheid verder afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een beltoon.

Driver Alert
Transit Custom Adjustable speed limiter

Maak langere ritten relaxter

Je wilt zo ontspannen mogelijk rijden, zeker tijdens lange ritten. Dan kun je met Cruise Control de snelheid vastzetten of aanpassen via schakelaars op het stuur. Dan handhaaft het systeem de ingestelde snelheid, terwijl jij je voet van het gaspedaal haalt.

Beter zien zonder anderen te verblinden.

In het donker rijden met groot licht is prettig voor jou, maar vervelend voor anderen. Daarom schakelt de grootlicht assistent zich tijdelijk uit wanneer het voor- of tegenliggers opmerkt. Daarna gaat het ook automatisch weer aan.

Auto High Beam
Transit Custom Easier manoeuvring at night

Makkelijker manoeuvreren in het donker

Wanneer je in het donker een bocht moet nemen, helpt de Transit Custom je met een nieuwe bochtverlichtingsfunctie (optioneel). Deze functie wordt geactiveerd bij snelheden lager dan 30 km/u, wanneer aan het stuurwiel wordt gedraaid of de richtingaanwijzers worden ingeschakeld. De statische bochtverlichting bevindt zich bovenaan de koplamp en schakelt automatisch in om het betreffende deel van de weg te verlichten, zodat je alles duidelijker ziet.

Je ruiten automatisch regenvrij

Wanneer zet je de ruitenwissers aan? Of harder? Of zachter? Dankzij de regensensor gaat ruitenwissen helemaal vanzelf. Zodra er vocht op de voorruit komt beginnen de wissers en passen hun snelheid vanzelf aan het weer aan, volgens een zelfgekozen gevoeligheidsniveau.

Rain-sensing wipers
Controlled fun with a finely tuned chassis

De sterke basis van je auto

Om je auto een goede stabiliteit te geven, is hij voorzien van een nauwkeurig afgestemd chassis met sterke bodystructuur en verstevigde voor- en achterassen.

Maximale bochtbeheersing

Wil je meer controle in bochten? Vertrouw op Torque Vectoring Control dat 100 keer per seconde op het wegdek reageert. Het verbetert de wegligging en levert een scherpere besturing op, zodat je sneller door bochten kunt en minder last hebt van oneffenheden.

Hou je rijhoogte constant

Je rijdt altijd op de juiste hoogte dankzij de luchtvering achter. Deze zorgt automatisch voor een constante rijhoogte, ongeacht de belading. Dit geeft je een soepele rijervaring, of je nu alleen, met passagiers of een volledige lading rijdt.

Rear air suspension
Transit Custom Extra control on hill starts

Eenvoudiger heuvelopwaarts wegrijden

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Beheersfuncties die aanpassen aan uw lading

Load Adaptive Control past de elektronische stabiliteitsregeling aan volgens het totale gewicht dat uw Transit Custom draagt. Dit zorgt ervoor dat de controle en stabiliteit leeg of volledig geladen zijn.

Side Wind Stabilisation

Rij gerust in weer en wind

Je wilt ook lekker rijden als het waait. Dit kan met de zijwindstabilisatie. Dit detecteert wanneer de auto beïnvloed wordt door zijwind. En helpt je om ook bij windvlagen op dezelfde rijstrook te blijven. 

Directe hulpoproep in een noodsituatie

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalSYNC with Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

 

Ford SYNC logo
Top