Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CUSTOM > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiling

Innovatieve veiligheidssystemen

De nieuwe Transit Custom legt de lat hoog op gebied van veiligheid voor de inzittenden en de lading. De verschillende geavanceerde Driver Assistance technologieën, waaronder Pre-Collision Assist met detectie van voetgangers en automatisch remmen, kunnen goede ondersteuning bieden in potentieel gevaarlijke situaties. Het voertuig heeft ook een supersterke carrosserie en Roll Stability Control.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel beschikbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

New Blue Ford Transit Custom with tow

Gecontroleerd trekken

Trailer Sway Control registreert het schommelen of slingeren van jouw aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig, zodat je de controle terugkrijgt en het trekken van een aanhangwagen makkelijker wordt. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Voorkom rollen of kantelen

Je wilt lekker stabiel rijden, ook als de weg scheef is of helt. Dankzij rolstabiliteitscontrole met rolsensor, worden de banden altijd stevig op de weg gehouden.

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Pre-Collision Assist detecteert en wijst je op langzamere voertuigen op jouw weg en mensen en voertuigen die de route van jouw auto zouden kunnen kruisen. Als je niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze indien mogelijk geheel te voorkomen. Het werkt bij snelheden tot 80 km/u (onder normale omstandigheden van auto en omgeving).

5-sterrenveiligheid

Een bewijs van zijn vermogen om jou en jouw passagiers te beschermen, is dat Euro NCAP de nieuwe Transit Custom een maximumscore van 5 sterren heeft toegekend.

New Ford Transit Custom Euro NCAP
New Ford Transit Custom driving next to glass building

Maximale grip met een minimale inspanning

Het geavanceerde Traction Control systeem voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer je dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer je accelereert.

Meer stabiliteit bij moeilijke rijomstandigheden

Het Electronic Stability Control-systeem controleert voortdurend de bewegingen van jouw auto. Het registreert wanneer jouw auto de grip op de weg verliest en past automatisch een remimpuls toe op de afzonderlijke wielen, waardoor de auto weer stabiliseert. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en de Traction Control wordt het gedrag van de auto in de gaten gehouden.

New Ford Transit Custom driving in countryside

Voor optimale controle in de bocht

Curve Control detecteert wanneer de chauffeur een bocht te snel neemt en kan het motorkoppel in een oogwenk verminderen. Ook kan het ieder wiel individueel remmen om het voertuig onder controle te houden.

Controle over de lading

Load Adaptive Control stuurt het elektronische stabiliteitsprogramma bij op basis van het totaalgewicht van de lading die je vervoert. Hierdoor is uw Transit Custom zowel leeg als volgeladen stabiel en beheersbaar.

New Blue Ford Transit Custom wheel close up

Grijpt in middels gecontroleerder remmen

Een antiblokkeerremsysteem (ABS) zorgt er samen met een elektronische remkrachtverdeling voor dat je effectief kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt de remmen van jouw voertuig om maximaal in te grijpen bij een noodsituatie. Het wordt automatisch bediend door het Electronic Stability Control-systeem, dat registreert hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend. Het verhoogt de druk indien nodig automatisch. En als je hard remt, laat het Emergency Brake Light-systeem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

Verbeterd airbagsysteem

De nieuwe Transit Custom is verkrijgbaar met zij-, gordijn-, bestuurders- en passagiersairbags en een verbeterd activeringssysteem.

New Blue Ford Transit Custom airbags
New Blue Ford Transit Custom key fob detail

Die deur wel en die deur niet

De nieuwe Transit Custom is uitgerust met een bijzonder veilige, centrale deurvergrendeling via een afstandsbediening. Hiermee kun je zelf bepalen welke deur je wilt ontgrendelen terwijl de andere deuren vergrendeld blijven, totdat je een schakelaar op het portier van de bestuurder activeert. Met dezelfde schakelaar vergrendel en ontgrendel je alle andere deuren van het voertuig.

Portiersloten beschermd tegen manipulatie

Alle portiersloten zijn beschermd tegen manipulatie, zodat ze niet door kracht kunnen worden opengebroken.

New Ford Transit Custom door shielding detail
New Ford Transit Custom wheel detail

De bandenspanning altijd onder controle

Als het systeem detecteert dat één van je banden tijdens de rit spanning verliest, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je met een oplichtend pictogram op het dashboard.

Keuze uit twee alarmsystemen

De nieuwe Transit Custom is verkrijgbaar met een optioneel perimetrisch alarm, dat afgaat wanneer de portieren of kap opengebroken worden (niet SCM klasse 3 gecertificeerd). Er is ook een optioneel uitgebreid alarm verkrijgbaar (niet SCM klasse 3 gecertificeerd). Dit alarm wordt automatisch geactiveerd zodra je het voertuig sluit. Er gaat een luid alarm af bij inbraak, wanneer het voertuig met één of meerdere banden van de grond komt of als de sensoren beweging waarnemen binnenin het voertuig.

Een extra, onafhankelijk tweede alarm

Een back-up alarmsysteem op batterijen is een additioneel, secundair alarmsysteem dat bij het uitgebreid alarm wordt meegeleverd. Dit alarm zet een sirene in werking wanneer het geactiveerd wordt, en gaat dankzij de eigen voeding ook af wanneer de accu van het voertuig wordt losgekoppeld.

New Ford Transit Custom parked against brick building
Top