Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CUSTOM > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

Veiligheid is een essentiële factor bij de Transit Custom. Dit was zelfs het allereerste voertuig  in zijn klasse met een maximale Euro NCAP-veiligheidsbeoordeling van 5 sterren. Het was tevens de eerste in deze klasse die Euro NCAP Advanced awards won.  Alleen de meest innovatieve veiligheidstechnologie in Europa krijgt deze erkenning.  Voor de Transit Custom zijn dit onder meer Lane Keeping Alert en Ford SYNC met Emergency Assistance.

Voorkom de gevolgen van een ongeluk

Een aanrijding wil je liever voorkomen. Of in ieder geval minder ernstig maken. Daarbij helpt Pre-Collision Assist. Bij snelheden tot 80 km/u waarschuwt deze voor voertuigen en mensen op je weg. Als je niet reageert, remt het systeem automatisch om de ernst van een ongeluk te beperken of te voorkomen.

Transit Custom Keep your trailer safely in line

Veilig een aanhangwagen trekken

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Maximale grip met een minimale inspanning

Weet jij hoe je het best slippende wielen voorkomt? Met het Traction Control systeem. Door continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht te controleren en aan te passen, biedt het je maximaal contact en optimale grip wanneer je accelereert.

Transit Custom Traction control for maximum grip
Euro NCAP logo

5-sterrenveiligheid

Jouw veiligheid staat voorop. Als bewijs daarvan, heeft Euro NCAP je auto vijf sterren toegekend.

Voorkom rollen of kantelen

Je wilt lekker stabiel rijden, ook als de weg scheef is of helt. Dankzij rolstabiliteitscontrole met rolsensor, worden de banden altijd stevig op de weg gehouden.

Transit Custom ESP helps you stay in control

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

Beheerst remmen onder alle omstandigheden

Je hebt je auto nog beter onder controle met het Anti-blokkeerremsysteem (ABS) in combinatie met de elektronische remkrachtverdeling.

Transit Custom Safer braking
Transit Custom Extra power for emergency braking

Extra remvermogen bij nood

Snel remmen kan cruciaal zijn. In noodgevallen krijg je extra remvermogen van de noodstop hulp die de druk op het rempedaal registreert en de druk automatisch verhoogt wanneer dat nodig is.

Een waarschuwing als je hard remt

Als je plotseling hard remt, wil je dat achterliggers dat direct zien. Daarom zorgt het noodstop waarschuwingslicht ervoor dat de alarmlichten knipperen als dat nodig is.

Transit Custom Emergency brake light
Transit Custom Enhanced airbag system

Airbags die u vanuit elke hoek beschermen

De Transit Custom is voorzien van airbags voor de bestuurder en voorste passagiers, curtainairbags, zij-airbags en een verbeterd activeringssysteem.

Geavanceerde sleutel maakt centrale vergrendeling dubbel zo veilig

Een nieuwe, geavanceerde inklapbare sleutel maakt het dubbel zo moeilijk om de Transit Custom te stelen. De zender heeft namelijk twee kanalen, waardoor de sleutel zo goed als onmogelijk kan worden gescand of gekopieerd. De oplaadbare sleutel is ook sabotage- en waterbestendig, en dus geschikt voor elke werkomgeving.

Transit custom Advanced key fob for secure central locking
Transit Custom Anti-tamper door locks

De portieren optimaal beschermd

Opengebroken portier? Liever niet toch! Portiersloten bescherming biedt uitkomst tegen manipulatie met een boor of beitel bij inbraak of vandalisme.

Top