Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CUSTOM > Technische kenmerken > Handige extra’s

Handige extra’s

Maakt zwaar werk licht

De nieuwe Transit Custom zit vol ingenieuze, praktische technologieën om je te helpen efficiënter en makkelijker te werken. De royale laadruimte is goed toegankelijk waardoor laden minder zwaar wordt. Hij is bovendien ontworpen om de exploitatiekosten tot een minimum te beperken.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

Eersteklas laadruimte met ruime toegang

De nieuwe Transit Custom heeft een laadruimte die in alle dimensies indrukwekkend is: laadlengte, breedte (van wielkast tot wielkast) en bruikbare interieurhoogte. Dit betekent dat er gemakkelijk drie europallets, voorwerpen met een maximale lengte van 3 meter of panelen van 2 m x 1 m op hun zijkant of plat op de vloer (dankzij de unieke doorlaadruimte) kunnen worden vervoerd. In totaal biedt de bestelauto een enorme laadruimte van 6 kubieke meter (met een laadschot). En dit is nog maar de versie met de korte wielbasis (L1). De versie met de lange wielbasis (L2) biedt 6,8 kubieke meter. Een brede zijschuifdeur, geoptimaliseerde openingshoogte en een laag achteropstapje zorgen voor probleemloze toegang tot de laadruimte. De schuifdeuren zijn ook voorzien van een controlemechanisme waardoor ze veilig open blijven staan tijdens het laden.

Handige opbergruimte voor lange lading

De nieuwe Transit Custom heeft een uniek kenmerk om de laadruimte te verlengen. Een laadschot over de volledige hoogte en breedte van de bestelauto scheidt de laadruimte van de passagierszone. Net boven de vloer zit een opklapbaar paneel in dit laadschot. Dit betekent dat je tot 3 meter lange voorwerpen door de achterportieren naar binnen kunt schuiven in een verlengde opbergruimte onder de dubbele passagiersstoelen, zelfs in de versie met korte wielbasis. Door deze slimme functie kun je waardevolle materialen in de bestelauto bewaren, in plaats van volop in het zicht bovenop het dak.

New Transit Custom Load Space
New Orange Ford Transit Custom side door

Een zijschuifdeur die perfect aansluit

Het mechanisme van de nieuwe ontworpen zijschuifdeur is volledig weggewerkt en afgedekt. Dit zorgt voor betere aerodynamica en efficiëntie en minder lawaai.

Maximale bescherming dankzij de supersterke carrosserie

Meer dan 40% van de carrosserie van de nieuwe Transit Custom, waaronder delen van de veiligheidscel voor passagiers, is gemaakt van boorstaal en andere sterke of ultrasterke staalsoorten. Dit zorgt voor een uiterst licht en botsbestendig geheel. Het ontwerp van de carrosserie werd geoptimaliseerd aan de hand van meer dan 4.500 computersimulaties en 30 crashtests.

New Transit Custom bodyshell
New Blue Ford Transit Custom with roof rack

Geïntegreerd imperiaal

Het innovatieve imperiaal kan eenvoudig plat worden ingeklapt als het niet wordt gebruikt. Je hoeft het niet steeds te monteren en demonteren zoals het geval is bij een gewoon imperiaal en kunt bovendien onder maximale doorrijhoogtes van 2 meter doorrijden (m.u.v. 340 varianten). Het rek bespaart je brandstof dankzij de lagere weerstand en zorgt voor minder windgeluid.

Voorkomt slingeren van de aanhanger

Bij zowel de af-fabriek als de accessoire trekhaak wordt de Trailer Sway Assist-functie geactiveerd. Deze optie voorkomt het slingeren en schommelen van de te trekken aanhanger.

Tow bar close up
New Transit Custom load liner

Speciaal ontwikkelde bescherming voor jouw laadvloer

Door een easy-to-clean laadvloerbescherming (optie) hoef je zelf geen eigen bescherming aan te brengen. Deze vloer voor intensief gebruik zorgt ervoor dat je eenvoudig goederen in en uit kunt schuiven, dat je snel en makkelijk de vloer kunt vegen en schoonmaken en draagt bij aan een hogere restwaarde voor jouw bestelauto.

Meer praktische, veiligere bevestigingen voor de lading

De sjorogen zijn doorgaans op de vloer gemonteerd en kunnen moeilijk bereikbaar zijn wanneer je probeert om de lading vast te zetten. De Transit Custom is daarom voorzien van sjorogen die zich net boven de vloer op de zijwand van de laadruimte bevinden. Dit betekent dat er geen obstakels op de vloer zijn, waardoor toegang tot de laadruimte makkelijker is. Het voorkomt tevens ophoping van vuil en maakt plaatsing van de nieuwe, makkelijk schoon te maken bekleding van de laadvloer mogelijk. Er zijn extra bevestigingspunten voorzien op middel- en schouderhoogte. Deze zijn in de constructie van de auto ingebouwd en kunnen elk een indrukwekkende belasting van 30 kg aan.

New Transit Custom with load ties
New Transit Custom with power ports

Alles bij de hand

Er zit een compartiment boven het stuur/instrumentenpaneel waardoor je een aantal handige functies binnen handbereik hebt. Zo beschik je bijvoorbeeld over een 12 Volt aansluiting, een hulpingang en een standaard USB-poort. Naast de versnellingspook zit een tweede 12 Volt aansluiting en een USB-poort.

Je kunt zelfs een 240 Volt aansluiting bestellen, die 150 watt aan vermogen levert.

Geruststellende carrosseriegarantie

De nieuwe Transit Custom geniet van een geruststellende carrosseriegarantie van 12 jaar.

New Transit Custom being serviced
Ford Transit Centre

Ford om zaken te doen

Dankzij het netwerk met meer dan 750 Transit Centra- en Business Centra-dealers in Europa, is de hulp, het advies en de service die je nodig hebt nooit ver weg.

Top