Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CUSTOM > Technische kenmerken > Handige extra’s

Handige extra’s

De Transit Custom zit barstensvol ingenieuze, praktische snufjes  die jouw werk eenvoudiger en efficiënter maken.  De royale laadruimte heeft een grote laadopening die laden en lossen eenvoudiger maakt.  De Transit Custom is bovendien ontworpen om de eigendomskosten tot een minimum te beperken, met om de 60.000 km of twee jaar een uitmuntende onderhoudsbeurt. Deze wagen maakt niet alleen je werk lichter, maar bespaart je ook nog eens geld.

Toonaangevend laadvolume en uitstekende toegankelijkheid

De Transit Custom heeft de langste laadvloerlengte, de breedste zijdeuropening en de best bruikbare interieurhoogte binnen zijn klasse. Dit betekent dat er gemakkelijk drie Euro pallets, voorwerpen met een maximale lengte van 3 meter of panelen van 2.40 m x 1.20 m op hun zijkant of plat op de vloer kunnen worden vervoerd. De L1H1 bestelauto biedt een laadvolume van 6 m3. De L2H2 variant biedt een laadvolume van 8.22 m3.

Innovatieve, praktische en stevige bevestigingen voor de lading

De sjorogen zijn over het algemeen op de vloer gemonteerd. Maar deze kunnen moeilijk bereikbaar zijn wanneer je probeert de lading vast te zetten. De Transit Custom is daarom voorzien van sjorogen die zich net boven de vloer, op de zijwand van de laadruimte bevinden. Dit betekent dat er geen obstakels op de vloer zijn, waardoor toegang tot de laadruimte makkelijker is. Dit vermijdt tevens ophoping van vuil en zorgt ervoor dat de toplaag van de laadvloer, die de vloer zelf beschermt, makkelijk te reinigen is. Extra bevestigingspunten zijn te vinden op middel- en schouderhoogte. Deze zijn in de constructie van de auto ingebouwd en kunnen elk een indrukwekkende last van 30 kg dragen.

Transit Custom Load-through hatch in bulkhead
Integrated Roof Rack improves convenience, economy and noise

Je dakbagage slimmer geregeld

Een dakrek wil je alleen zien als het nodig is. De geïntegreerde dakdragers kunnen eenvoudig plat worden opgevouwen, zonder het vast en los te hoeven schroeven. Dankzij de lagere weerstand bespaart dit ook nog eens brandstof en zorgt het voor minder windgeruis.

Verschillende dakhoogten

De Transit Custom is leverbaar in twee dakhoogten. De H1 (standaarddak) biedt aan de binnenkant een laadhoogte van 1.40 m. De H2 (verhoogd dak) biedt een laadhoogte van 1.78 m.

Different roof heights
Transit Custom Load floor protection

Een schone duurzame laadruimte

Je laadvloer moet praktisch en schoon zijn. Daarom heeft je bedrijfswagen een voering die de vloer beschermt en het geluid dempt als je rijdt. En omdat de gemakkelijk te reinigen laadvloer aan de zijkant 100 mm omhoog loopt, is hij eenvoudig te borstelen, zuigen en wassen.

Zo wordt het laden lichter

Laden gaat makkelijker met een goed verlichte laadruimte. Dankzij de standaard meegeleverde laadruimteverlichting. Als je wilt, kun je ook kiezen voor uiterst heldere LED-verlichting. 

Transit Custom energy efficient LED lights
Transit Custom Practical, secure cargo restraints

Zet je lading goed vast

Elke lading wil je goed vastzetten. De handige bevestigingspunten aan de zijwanden zorgen dat de laadvloer vrij blijft en voldoen aan zowel de DIN- als de ISO-standaarden. 

Voel je veilig en beschermd

Je wilt dat je auto alle inzittenden optimaal beschermt. Daarom gebruiken we in de carrosserie ultrasterke staalsoorten die door een geoptimaliseerd ontwerp voor een lichte en botsbestendige constructie zorgen.

Transit Custom Optimised body structure
Transit Custom Full steel bulkhead for extra security

IJzersterke beveiliging tegen diefstal

Er is een simpele manier om de inhoud van je laadruimte extra te beveiligen. Met een stalen laadschot over de volle hoogte en breedte, verhinder je de toegang van eventuele dieven. Het is tegelijk een bescherming tegen logeslagen lading of gereedschap.

Toonaangevende onderhoudsintervallen

De geavanceerde EcoBlue 2.0 TDCi-dieselmotor van de Transit Custom is buitengewoon zuinig, duurzaam en betrouwbaar. De componenten, die aan normale slijtage onderhevig zijn, zijn tevens ontworpen om langer mee te gaan, zonder dat ze onderhoud vereisen. Dit zorgt ervoor dat het voertuig maar elke 60.000 km of om de twee jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Transit Custom Class leading service intervals
12 years anti-perforation warranty logo

Gemoedsrust met een garantie tegen perforatie

De Transit Custom komt met een zeer goede corrosiebescherming, wat betekent dat je nu een anti-corrosiegarantie van 12 jaar krijgt.

Specialistische ondersteuning van Ford Transit Centra

Of je nu één voertuig bezit of over een hele vloot beschikt, je kunt op de Ford Transit Centra rekenen voor hulp. Deze gespecialiseerde centra beschikken over toegewijde verkoopexperts en getrainde monteurs en de nieuwste voertuigen die klaarstaan voor een proefrit. Ze zijn uitgerust om jouw Ford bedrijfswagen te onderhouden en zijn erop gericht om je de benodigde snelle service te bieden; ook op zaterdag.

Introducing Ford Transit Centres
Top