Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CUSTOM > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

Het perfecte evenwicht tussen prestaties en efficiëntie

De Transit Custom is leverbaar met een breed scala aan zuinige en sterke motoren, variërend van 105 tot 185 pk. Deze motoren leveren een laag brandstofverbruik en zorgen voor veel kracht om al jouw werkzaamheden uit te voeren

Geofencing technology

Beschikbaar op de Transit Custom PHEV, Geofencing technology is ontworpen om de lokale luchtkwaliteit te verbeteren. De Transit Custom herkent wanneer je een emissievrije zone binnenrijdt en schakelt automatisch over op volledig elektrische rijmodus. Bestuurders kunnen ook hun eigen “groene zones” creëren om ze zo minder uitstoot te hebben dichtbij scholen, stedelijke gebieden en winkelcentra.

De technologie registreert ook informatie over het elektrisch rijden in emissievrije gebieden. Deze gegevens kunnen worden gedeeld met autoriteiten om zo de naleving binnen een emissievrije zone te bevestigen. Hierdoor wordt risico op onrechtmatige boetes en straffen vermeden. Wanneer de Transit Custom PHEV een gecontroleerde zone verlaat, wordt automatisch overgeschakeld naar de meest geschikte rijmodus voor het vervolg van je rit.

Ford Transit Custom Plug-In Hybrid technology

De toekomst van bedrijfswagens

De nieuwe Transit Custom Plug-In Hybrid (PHEV) is gebouwd om jou efficiënter te laten werken. Deze volledig elektrische aandrijflijn wordt bijgestaan door de 1.0 EcoBoost-motor en biedt daarmee het beste van 2 werelden: volledig elektrisch rijden in de stad en een gecombineerde actieradius van 500 km wanneer de EcoBoost bijspringt.

Efficiënte techniek

Als de Transit Custom PHEV volledig opgeladen is, kan hij 43 kilometer volledig elektrisch rijden (WLTP-normering). Perfect voor de korte ritjes in de stad! De motor maakt gebruik van regeneratief remmen om de batterij op te laden. En zodra de batterij voldoende is opgeladen, kun je deze gewonnen energie weer gebruiken om elektrisch te rijden.

Silver Ford Transit Custom PHEV charging

Geavanceerde motortechnologie

De nieuwe Transit Custom is krachtig en efficiënt dankzij de EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen tot een vermogen van 185 pk en 415 Nm koppel ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Bovendien is de Transit Custom verkrijgbaar als EcoBlue Hybrid, wat een branstofbesparing tot 10% oplevert t.o.v. een reguliere diesel.

Nog betere prestaties

De Transit Custom wordt aangedreven door de 2.0 Ford EcoBlue dieselmotor. Deze krachtpatsers voldoen aan de strenge Euro 6.2 emissienorm en zijn uitgerust met een reeks kostenbesparende technologieën.

New Ford Transit Custom fuel cap

AdBlue

Een ureum-wateroplossing zet stikstofoxide in de uitlaatgassen om in stikstof en water. Een filter vermindert vervolgens de uitstoot van vaste deeltje met 99%. De AdBlue®-tank van jouw Transit Custom dient gevuld te zijn met AdBlue®-vloeistof. Er gaat een lampje branden wanneer het vloeistofniveau te laag dreigt te worden.

Verminder je brandstofverbruik

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het Start-Stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om verder te rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling.

New Ford Transit Custom with Auto Start-Stop
New Ford Transit Custom battery re-charge

Efficiënter laden

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt de accu van de Transit Custom alleen op wanneer dit nodig is en niet als je het gaspedaal indrukt. Op deze manier kun je brandstof besparen en wordt de uitstoot van uitlaatgassen verminderd.

Rij tot wel 15% zuiniger

Wil je brandstofverbruik en slijtage verminderen? Met acceleratie controle gaat dat vanzelf. Deze optie controleert de acceleratiesnelheid en reduceert automatisch je verbruik, afhankelijk van je lading en rijstijl. Terwijl de motor en andere onderdelen minder slijten.

New Ford Transit Custom pedals
New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission

SelectShift automatische transmissie

De 130, 170 en 185 pk varianten zijn verkrijgbaar met een 6-traps automaat. Deze is ontwikkeld voor een comfortabele en ontspannen rit, met name in de stad waarbij je veel moet remmen en optrekken. Je kunt ook handmatig schakelen of versnellingen uitschakelen wanneer je op gladde wegen of stijle hellingen rijdt.

Op de hoogte zijn tijdens het rijden

Je boordcomputer geeft je nuttige informatie over de kilometerstand, het brandstofverbruik, de snelheid en de temperatuur van de buitenlucht. Hij geeft ook de ‘actieradius’ aan: een ruwe schatting van hoe ver je nog met de brandstof in de tank kunt rijden. Dit is met name handig tijdens langere ritten of wanneer je weet dat je naar een afgelegen plaats moet rijden.

New Ford Transit Custom driving board close up
New Ford Transit Custom smart engine technology

Slimme onderhoudstechnologie

Deze technologie houdt verschillende factoren in de gaten zoals het oliepijl, de oliekwaliteit, motorbelasting en temperatuur om optimaal te kunnen blijven presteren.

Top