Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CUSTOM > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

Het perfecte evenwicht tussen prestaties en efficiëntie

De nieuwe Transit Custom is zo gemaakt dat hij een goed evenwicht levert aan verfijnd vermogen, voortreffelijke brandstofefficiëntie en lage uitstoot.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel beschikbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

Geavanceerde motortechnologie

De nieuwe Transit Custom is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de geavanceerde 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen tot een vermogen van 185 pk en 415 Nm koppel ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan je specifieke behoeften voldoet. Welk exemplaar je ook kiest, elke motor voldoet aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Het voertuig is zelfs verkrijgbaar als een mild hybride elektrisch voertuig (mHEV), om nog meer brandstof te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen.

Nog betere prestaties

De bestelwagen wordt aangedreven door een van de 2.0 Ford EcoBlue dieselmotoren. Deze geavanceerde krachtpatsers voldoen aan de strenge Euro 6.2 emissienorm en zijn uitgerust met een reeks slimme, besparende technologieën.

Krachtig en efficiënt

De Ford EcoBlue 2.0 TDCi-motoren van de nieuwe Transit Custom voldoen aan de strenge Euro 6-emissienormen en zijn verkrijgbaar in drie vermogens: 105 pk / 360 Nm, 130 pk / 385 Nm en 170 pk / 405 Nm. Ze combineren allemaal uitstekende prestaties en kracht met een lager(e) brandstofverbruik en uitstoot.

New Ford Transit Custom EcoBlue engine
New Ford Transit Custom fuel cap

Een toevoeging die vervuiling verwijdert

Een Selective Catalytic Reduction-systeem gebruikt AdBlue®®, een ureum-wateroplossing die stikstofoxide in uitlaatgassen omzet in stikstof en water. Een speciaal filter vermindert vervolgens het percentage via de uitlaat uitgestoten vaste deeltjes met meer dan 99%. Om goed te kunnen functioneren dient de AdBlue®-tank van jouw 2.0 Ford EcoBlue motor gevuld te worden met AdBlue®-vloeistof. Er gaat een lampje branden als het vloeistofniveau te laag dreigt te worden.

Verminder je brandstofverbruik met wel 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk.

New Ford Transit Custom with Auto Start-Stop
New Ford Transit Custom battery re-charge

Efficiënter laden van de accu

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op wanneer dit nodig is en niet als je het gaspedaal indrukt. Op deze manier kun je nog meer brandstof besparen en wordt de uitstoot van uitlaatgassen verder verminderd.

Rij tot wel 15% zuiniger

Wil je brandstofverbruik en slijtage verminderen? Met acceleratie controle gaat dat vanzelf. Deze optie controleert de acceleratiesnelheid en reduceert automatisch je verbruik, afhankelijk van je lading en rijstijl. Terwijl de motor en andere onderdelen minder slijten.

New Ford Transit Custom pedals
New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission

SelectShift automatische transmissie

Zowel de motoren van 130 pk als die van 170 pk zijn verkrijgbaar met onze SelectShift automatische transmissie met zes versnellingen. Deze is speciaal ontworpen voor een comfortabele en ontspannen rijervaring, met name in drukke verkeerssituaties waarbij je veel moet remmen en weer optrekken. Je kunt met de transmissie ook handmatig schakelen door de versnellingspook op het dashboard te gebruiken. Bovendien kunnen versnellingen uitgeschakeld worden bij uitdagender omstandigheden bijvoorbeeld bij gladheid of steile hellingen.

Op de hoogte zijn tijdens het rijden

Je boordcomputer geeft je nuttige informatie over de kilometerstand, het brandstofverbruik, de snelheid en de temperatuur van de buitenlucht. Hij geeft ook de ‘actieradius’ aan: een ruwe schatting van hoe ver je nog met de brandstof in de tank kunt rijden. Dit is met name handig tijdens langere ritten of wanneer je weet dat je naar een afgelegen plaats moet rijden.

New Ford Transit Custom driving board close up
New Ford Transit Custom smart engine technology

Slimme onderhoudstechnologie

De slimme motortechnologie verhoogt de efficiëntie en productiviteit en zorgt ervoor dat je niet aan traditionele onderhoudsintervallen gebonden bent. De technologie houdt rekening met verschillende factoren, zoals het oliepeil, de oliekwaliteit, motorbelasting, temperatuur en snelheid om ervoor te zorgen dat jouw voertuig enkel onderhouden hoeft te worden wanneer dat echt nodig is.

Top