Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CUSTOM > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

Het perfecte evenwicht tussen prestaties en efficiëntie

De nieuwe Transit Custom is zo gemaakt dat hij een goed evenwicht levert aan verfijnd vermogen, voortreffelijke brandstofefficiëntie en lage uitstoot.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel beschikbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

Hernieuwbare en duurzame diesel (HVO)

HVO is gemaakt op basis van afgewerkte olie, zoals gebruikte bakolie, afkomstig uit bijvoorbeeld restaurants en zelfs keukens thuis.

HVO hernieuwbare diesel kan in alle Ford Transit en Transit Custom Euro 6.2 bedrijfswagens worden gebruikt in plaats van gewone diesel, zonder aanpassingen aan het voertuig. Dieselmotoren met HVO starten gemakkelijker bij lage temperaturen. En het kan zelfs worden gemengd met gewone diesel in je brandstoftank, dus geen zorgen als er geen HVO in de buurt is.

In vergelijking met conventionele fossiele brandstoffen kan HVO bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit. En zelfs de uitstoot van broeikasgassen kan met maximaal 90 procent worden verminderd, in vergelijking tot gewone diesel. Dankzij het productieproces is HVO zowel een schonere en langer houdbare brandstof.

New Ford Transit Custom PHEV driving on road
Ford Transit Custom Plug-In Hybrid technology

De toekomst van bedrijfswagens

De nieuwe Transit Custom Plug-In Hybrid (PHEV) is gebouwd om jou efficiënter dan ooit te laten werken. De geavanceerde elektrische aandrijflijn kan opgeladen worden via het stroomnet en opereert volledig op elektrisch vermogen tijdens kortere ritten. Met hulp van de veelvuldig bekroonde 1,0 l EcoBoost-motor levert deze bestelwagen uitzonderlijke prestaties, zelfs tijdens langere ritten. En helpt om de luchtvervuiling te reduceren en levert al de flexibiliteit, het vermogen en de betrouwbaarheid die je van een Ford Transit Custom mag verwachten.

Ga verder voor minder

Als de nieuwe Transit Custom Plug-In Hybrid volledig opgeladen is, kan hij met alleen de elektrische motor meer dan 56 kilometer rijden. Perfect voor de korte ritjes in de stad die meestal niet erg efficiënt zijn en meer brandstofkosten met zich meebrengen. Tijdens langere ritten zorgt de 1,0 l EcoBoost-motor ervoor dat je langer en verder kunt rijden. De motor maakt gebruik van regeneratief remmen om de batterij op te laden. En zodra de batterij voldoende is opgeladen, kun je terug uitsluitend op elektrisch vermogen gaan rijden. Zo bespaar je geld en verminder je de uitstoot.

Silver Ford Transit Custom PHEV charging

Geavanceerde motortechnologie

De nieuwe Transit Custom is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de geavanceerde 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen tot een vermogen van 185 pk en 415 Nm koppel ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan je specifieke behoeften voldoet. Welk exemplaar je ook kiest, elke motor voldoet aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Het voertuig is zelfs verkrijgbaar als een mild hybride elektrisch voertuig (mHEV), om nog meer brandstof te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen.

Nog betere prestaties

De bestelwagen wordt aangedreven door een van de 2.0 Ford EcoBlue dieselmotoren. Deze geavanceerde krachtpatsers voldoen aan de strenge Euro 6.2 emissienorm en zijn uitgerust met een reeks slimme, besparende technologieën.

New Ford Transit Custom EcoBlue engine

Krachtig en efficiënt

De Ford EcoBlue 2.0 TDCi-motoren van de nieuwe Transit Custom voldoen aan de strenge Euro 6-emissienormen en zijn verkrijgbaar in drie vermogens: 105 pk / 360 Nm, 130 pk / 385 Nm en 170 pk / 405 Nm. Ze combineren allemaal uitstekende prestaties en kracht met een lager(e) brandstofverbruik en uitstoot.

Een toevoeging die vervuiling verwijdert

Een Selective Catalytic Reduction-systeem gebruikt AdBlue®®, een ureum-wateroplossing die stikstofoxide in uitlaatgassen omzet in stikstof en water. Een speciaal filter vermindert vervolgens het percentage via de uitlaat uitgestoten vaste deeltjes met meer dan 99%. Om goed te kunnen functioneren dient de AdBlue®-tank van jouw 2.0 Ford EcoBlue motor gevuld te worden met AdBlue®-vloeistof. Er gaat een lampje branden als het vloeistofniveau te laag dreigt te worden.

New Ford Transit Custom fuel cap
New Ford Transit Custom with Auto Start-Stop

Verminder je brandstofverbruik met wel 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk.

Efficiënter laden van de accu

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op wanneer dit nodig is en niet als je het gaspedaal indrukt. Op deze manier kun je nog meer brandstof besparen en wordt de uitstoot van uitlaatgassen verder verminderd.

New Ford Transit Custom battery re-charge
New Ford Transit Custom pedals

Rij tot wel 15% zuiniger

Wil je brandstofverbruik en slijtage verminderen? Met acceleratie controle gaat dat vanzelf. Deze optie controleert de acceleratiesnelheid en reduceert automatisch je verbruik, afhankelijk van je lading en rijstijl. Terwijl de motor en andere onderdelen minder slijten.

SelectShift automatische transmissie

Zowel de motoren van 130 pk als die van 170 pk zijn verkrijgbaar met onze SelectShift automatische transmissie met zes versnellingen. Deze is speciaal ontworpen voor een comfortabele en ontspannen rijervaring, met name in drukke verkeerssituaties waarbij je veel moet remmen en weer optrekken. Je kunt met de transmissie ook handmatig schakelen door de versnellingspook op het dashboard te gebruiken. Bovendien kunnen versnellingen uitgeschakeld worden bij uitdagender omstandigheden bijvoorbeeld bij gladheid of steile hellingen.

New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission
New Ford Transit Custom driving board close up

Op de hoogte zijn tijdens het rijden

Je boordcomputer geeft je nuttige informatie over de kilometerstand, het brandstofverbruik, de snelheid en de temperatuur van de buitenlucht. Hij geeft ook de ‘actieradius’ aan: een ruwe schatting van hoe ver je nog met de brandstof in de tank kunt rijden. Dit is met name handig tijdens langere ritten of wanneer je weet dat je naar een afgelegen plaats moet rijden.

Slimme onderhoudstechnologie

De slimme motortechnologie verhoogt de efficiëntie en productiviteit en zorgt ervoor dat je niet aan traditionele onderhoudsintervallen gebonden bent. De technologie houdt rekening met verschillende factoren, zoals het oliepeil, de oliekwaliteit, motorbelasting, temperatuur en snelheid om ervoor te zorgen dat jouw voertuig enkel onderhouden hoeft te worden wanneer dat echt nodig is.

New Ford Transit Custom smart engine technology
Top