Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CUSTOM > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

De Transit Custom wordt aangedreven door een serie van 2.0 liter TDCi-motoren. Elk van deze motoren heeft meer vermogen en meer koppel dan zijn voorganger. Toch zijn ze zuiniger en is de uitstoot lager. Deze motoren voldoen aan de strenge nieuwe Euro 6-emissienorm. Meer vermogen, meer capaciteit en toch schoner en zuiniger in het gebruik. De nieuwe Transit Custom: een slimme investering voor bedrijven.

De volgende generatie TDCi-motoren

De Transit Custom is ontworpen met het oog op de strenge Euro 6-emissienorm. De gloednieuwe generatie 2,0 liter TDCi-motoren combineert uitstekende prestaties en kracht met een lager brandstofverbruik en lagere uitstoot: vanaf 6,1 L/100km en 157 g/km CO2. Om de kosten nog verder te verlagen worden onderhoudsbeurten nu om de 60.000 km of om de twee jaar gepland. Met drie verschillende vermogens (105 pk/360 Nm, 130 pk/385 Nm en 170 pk/405 Nm) is er altijd een optie die bij je past, of je nu lichte of zware ladingen vervoert of een aanhanger gebruikt.

Meer vermogen. Minder uitstoot.

De gloednieuwe generatie 2.0 liter TDCi-dieselmotoren van de Transit Custom voldoet aan de strenge Euro 6-transmissienorm, die bepaalt dat er ten opzichte van de Euro 5-emissiestandaard 55% minder stikstofoxide (NOx) uitgestoten mag worden.

Ford EcoBlue
AdBlue®

Zorg voor minder vervuiling

Vul de AdBlue®-tank van je Ford EcoBlue-dieselmotor met AdBlue® vloeistof en je auto stoot minder vervuilende gassen en vaste deeltjes uit. In combinatie met een speciaal filter vermindert de uitstoot dan met meer dan 99%.

Verminder je brandstofverbruik met wel 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk.

Transit Custom Smart regenerative charging

Laad je accu efficiënter op

Altijd een opgeladen accu zonder brandstof te verspillen? In tegenstelling tot traditionele systemen, laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op als dit nodig is en vermijdt dit als je het gaspedaal intrapt. Dit zorgt voor meer besparing en minder uitstoot.

Rij tot wel 15% zuiniger

Wil je brandstofverbruik en slijtage verminderen? Met acceleratie controle gaat dat vanzelf. Deze optie controleert de acceleratiesnelheid en reduceert automatisch je verbruik, afhankelijk van je lading en rijstijl. Terwijl de motor en andere onderdelen minder slijten.

Transit Custom Shift indicator for fuel-efficient gear changes

Schakel over op extra besparing

Zuiniger rijden wordt je makkelijker gemaakt. De schakelindicator geeft aan wanneer je het best kunt schakelen voor maximale brandstofbesparing.

Top