Ford Fiesta ST driving

RIJERVARING

De Fiesta zit boordevol slimme functies en systemen, zoals de intelligente led-koplampen, Active Park Assist, Adaptieve Cruise Control, Lane-Keeping System, verkeersbordherkenning en meer. Bereid je voor om technologieën te ervaren die zo slim en handig zijn dat je je zult afvragen hoe je ooit zonder hebt gekundDriver Assist Features.

ADAPTIEVE CRUISE CONTROL MET STOP & GO

Maakt het besturen van een Fiesta PowerShift automatisch eenvoudig bij druk verkeer. Stel gewoon je gewenste snelheid in en Adaptivee Cruise Control met Stop & Go houdt automatisch een vooraf ingestelde afstand aan van het voertuig dat voor je rijdt en brengt je auto indien nodig tot stilstand. Zodra het verkeer vóór je weer weg is, geeft het systeem gas tot de door jou gekozen snelheid weer bereikt isDriver Assist Features,Braking Assistance.

Ford Fiesta using Adaptive cruise control
Ford Fiesta rear three quarter view

LANE-KEEPING SYSTEM

Naar voren gerichte camera's kunnen detecteren of je ongemerkt je rijstrook verlaat. Het systeem waarschuwt je dan door het stuur te laten trillen en kan eventueel subtiel bijsturen om je weer naar de juiste rijstrook te leiden. Ontworpen voor wegen met meerdere rijstroken. Wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Je kunt het ook handmatig uitschakelenDriver Assist Features,Lane Keeping System.

ACTIVE PARK ASSIST

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar Ford Fiesta maakt het gemakkelijk met Active Park Assist. Het systeem zal een geschikte parkeerplaats vinden en je er vervolgens automatisch in sturen. Met Park Out Assist kun je vervolgens weer uit de parkeerplaats manoeuvreren. De Side Parking Aid waarschuwt je voor eventuele obstakels aan de zijkantenDriver Assist Features.

Ford Fiesta using active park assist
Ford Fiesta interior digital cluster close up

INSTELBARE SNELHEIDSBEPERKING MET VERKEERSBORDHERKENNING

Hiermee kun je de gewenste maximumsnelheid instellen. Het systeem scant ook verkeersborden en wegmarkeringen om lokale snelheidsbeperkingen te identificeren. Als je een van deze beperkingen overschrijdt, waarschuwt het systeem je via het instrumentenpaneel. Wrong Way Alert waarschuwt je ook als je een bord met verboden toegang passeertDriver Assist Features.

Ford Fiesta rear view in motion

AFSTANDSINDICATIELAMPJE

Zo kun je je afstand tot je voorligger in de gaten houden. Een driekleurige gecodeerde grafische afbeelding die in het instrumentenpaneel wordt weergegeven, laat je weten hoe dichtbij je komt. Grijs geeft de grootste afstand aan en rood de kortste afstand tussen jou en het verkeer dat voor je ligtDriver Assist Features.

Ford Fiesta displaying selectable drive modes

INSTELBARE RIJMODI

Instelbare rijmodi wijzigen de voertuiginstellingen, zoals de gasresponse, besturing en het schakelen, zodat deze overeenkomen met de rijomstandigheden. De Fiesta heeft drie verschillende rijmodi: 'Normaal', 'Eco' en 'Sport'. Kies Fiesta Active en je kunt ook de modi 'Slippery' en 'Trail' selecteren. De belangrijkste informatie wordt via het digitale instrumentenpaneel weergegeven in verschillende kleurenthema's naargelang de rijmodus die je hebt geselecteerdDriver Assist Features.

Ford Fiesta front LED light close up

INTELLIGENTE LED-KOPLAMPEN

De Matrix LED-koplampen van de Fiesta, met geïntegreerde mistlampen en kenmerkende dagrijverlichting, bieden uitstekende zichtbaarheid met een opvallend ontwerp. De adaptieve koplampen optimaliseren je lichtbundelpatronen voor specifieke rijomstandigheden, zoals voor rijden op de snelweg, door de stad of over landwegen en voor parkeer- en bochtmanoeuvresDriver Assist Features.

Ford Fiesta rear view camera

ACHTERUITRIJCAMERA

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes … de achteruitrijcamera maakt parkeren eenvoudig door je op het scherm te laten zien wat er zich achter je bevindt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de achteruitversnelling selecteertDriver Assist Features.

PARKEERSENSOREN

Parkeersensoren helpen je om de afstand tussen je auto en obstakels om je heen in te schatten. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, geven ze een waarschuwingssignaal af dat sneller piept wordt naarmate je dichterbij komtDriver Assist Features.

Parking distance sensors graphic
Ford Fiesta front three quarter view

MOTOREN & TRANSMISSIES

Waarom zou je kiezen tussen vermogen en zuinigheid? Met de Ford Fiesta heb je beide. De bekroonde EcoBoost-benzinemotor van 1,0 liter biedt een naadloze mix van vermogen en brandstofbesparing. De Fiesta EcoBoost Hybrid beschikt over een elektromotor om het vermogen nog verder te verhogen en tegelijkertijd de uitstoot te minimaliseren. En met de geraffineerde rijdynamiek biedt deze auto een bevredigende, compromisloze rijervaring.

ECOBOOST HYBRID-TECHNOLOGIE

De Fiesta EcoBoost Hybrid maakt gebruik van een 48-volt, accu-aangedreven elektromotor om de motor te ondersteunen, de zuinigheid te verbeteren en de uitstoot te verminderenTooltip. De mild hybrid aandrijflijn levert een extra 16 pk en tot wel 20% betere acceleratie. Regeneratief remmen laadt de accu op terwijl je rijdt, dus je hoeft de accu niet aan te sluiten op een externe stroombron.

ZIE HEM IN ACTIE

Ford Fiesta front three quarter view from behind, showing the technology inside the vehicle chassis.

VERFIJNDE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

EcoBoost Hybrid Powershift is een zeventraps automatisch transmissiesysteem met dubbele koppeling. Dankzij een groter aantal overbrengingsverhoudingen, een licht ontwerp en een geavanceerde dubbele koppeling kun je soepel, naadloos schakelen, voor een minder veeleisende rit in stadsverkeer. Met uitstekende brandstofzuinigheid en plezierige rijprestaties.Tooltip

Ford Fiesta showing dual-cluth automatic transmission
Render of Ford engine

BEKROONDE PRESTATIES

De Ford EcoBoost-benzinemotor van 1,0 liter is zesvoudig winnaar van de 'Internationale Motor van het Jaar'-verkiezing. Beschikbaar op de Fiesta met 125 pk. Je profiteert hiermee van compromisloze prestaties met een beter brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

Ford Fiesta displaying auto start-stop on road

AUTO START-STOP

Wanneer je voor een rood licht of in zwaar verkeer stopt, kan Auto Start-Stop de motor automatisch uitschakelen en essentiële systemen, zoals de koplampen, airco en Ford SYNC 3, nog steeds stroom geven1. Wanneer je weer wilt gaan rijden, trap je de koppeling (of bij een automaat het gaspedaal) in en de motor start weer. 

Ford Fiesta manual transmission

HANDGESCHAKELDE TRANSMISSIE

De handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen in de Fiesta is geoptimaliseerd, zodat het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller wordt. De transmissie is speciaal ontworpen voor een betere rijdynamiek en minder brandstofverbruik. Bovendien wordt het rijden hierdoor nog geweldiger, terwijl je minder vaak bij de benzinepomp staat.

Ford Fiesta showing interior design around driver

CONNECTIVITEIT

De Fiesta heeft een groot aantal geavanceerde connectiviteitsfuncties om elke rit te verbeteren. Waaronder het digitale instrumentenpaneel, Ford SYNC 3.2 met 8 inch touchscreen en de FordPass-app waarmee je naadloos verbinding kunt maken met jouw auto, waar je ook bent.

ZIE HEM IN ACTIE

Cockpit view of the Ford Fiesta showing the steering wheel and dashboard modules
Ford Fiesta interior SYNC 3.2 touchscreen close up

FORD SYNC 3.2

Ford SYNC 3.2Ford SYNC 3.2 integreert naadloos met je smartphone via Android Auto of Apple CarPlayPhone compatibility. Hiermee kun je alles aansturen, van telefoongesprekken en sms-berichten tot de airco, muziek, navigatie en live verkeersupdates. En dat allemaal via high-definition kleurentouchscreen van 8 inch of met zeer eenvoudige spraakopdrachten.

DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL

Het digitale instrumentenpaneel van 12,3 inch van de Fiesta toont de bestuurdersinformatie in hoge definitie met intuïtieve en gemakkelijk te lezen pictogrammen. Je kunt ook prioriteit geven aan welke informatie wordt weergegeven, inclusief navigatiewaarschuwingen, en de voorkeursinstellingen van afzonderlijke bestuurders programmeren.

Ford Fiesta digital instrument cluster close up
Ford Fiesta B&O sound system close up

B&O-AUDIOSYSTEEM 

Superieur geluid en stijlvol ontwerp. Dit eersteklas audiosysteem met tien luidsprekers is door gespecialiseerde B&O-geluidstechnici ontworpen en verfijnd voor de Fiesta. Inclusief een subwoofer die netjes is ingebouwd in het achterste schot en de kenmerkende luidsprekerpatronen van Bang & Olufsen die perfect passen bij de opvallende styling van de auto. 

Mobile phone showing FordPass App

FORDPASS-APP

Ontgrendel een groot aantal connectiviteitsfuncties via je smartphone. Met de FordPass-appFordPass App kun je de locatie en rijgegevens van je voertuig controleren, realtime verkeersupdates en meldingen over de staat van je voertuig op je telefoon ontvangen. Je kunt ook controleren of je auto is vergrendeld en deze vervolgens op afstand vergrendelen en ontgrendelen, waar je ook bent. 

FordPass Connect

FORDPASS CONNECT

De ingebouwde FordPass Connect-modemFordPass Connect 2022 van de Fiesta biedt een reeks extra connectiviteitsfuncties. Profiteer van wifi op maximaal tien apparaten. En wanneer je hem koppelt met de FordPass-appFordPass App, kun je bestemmingen van je smartphone naar je navigatiesysteem in de auto sturen. Geavanceerde functies op afstand zorgen ervoor dat je je Fiesta vanaf elke plek kunt bedienen en in de gaten kunt houden.

Ford Fiesta showing wireless charging port

DRAADLOOS OPLADEN

Ontworpen om ruimte en gemak te optimaliseren. Het interieur van de Fiesta beschikt over een handige centrale opbergruimte en draadloos opladen voor je smartphoneWireless phone charging.

Ford Fiesta showing interior design around driver seat

COMFORT EN GEMAK

Als slimme technologieën thuis werken zoals het hoort, waarom zouden ze dat dan ook niet doen in je auto? Dat is waarom de Fiesta is uitgerust met SYNC 3.2Ford SYNC 3.2 om je leven gemakkelijker te maken, B&O om reizen leuker te maken. Wees gereed om dit alles en nog veel meer te ontdekken; in een ruimte die je van alle comfort en gemakken voorziet die je maar zou kunnen wensen.

JE FIESTA PERSONALISEREN

Met een breed scala aan stylingopties kun je de Fiesta helemaal je eigen maken. Van carrosseriekleuren en two-tone opties tot interieuraccenten, bekledingsstijlen en stiksels, plus diverse velgen. Wat je ook wilt, je hoeft niet verder te zoeken – onze personaliseringspakketten geven je de auto die je wilt.

Ford Fiesta interior view from passenger side
Ford Fiesta showing heated steering wheel

VERWARMBARE STOELEN EN STUUR

Het verwarmbare stuur van de auto houdt je handen warm op koude winterochtenden. En voor extra comfort zijn er verwarmbare stoelen voor voorin verkrijgbaar.

Ford Fiesta showing KeyFree system

FORD KEYFREE-SYSTEEM

Met het Ford Keyless Entry systeem kun je de auto vergrendelen en ontgrendelen zonder dat je de sleutel uit je zak of tas hoeft te halen. Je kunt de deur ook openen als de sleutel zich in de auto bevindt of de FordPass-appFordPass App gebruiken om je voertuig vanaf elke locatie op afstand te vergrendelen en ontgrendelen.

Ford MyKey

MYKEY

Voor extra gemoedsrust wanneer je je auto aan een andere bestuurder uitleent, kun je met Ford MyKey® maximumsnelheden, gordelwaarschuwingen of zelfs het volume van het audiosysteem instellen.

Ford Fiesta with man in driving seat

VEILIGHEID EN BEVEILIGING

De Ford Fiesta is voorzien van een reeks geavanceerde technologieën die zijn ontworpen om jezelf, je passagiers en je voertuig te beschermen bij een ongeval. Tot de belangrijkste functies behoren Pre-Collision Assist, Hazard and Emergency Brake Warning en slingercontrole voor aanhangwagens. Er zijn ook nog heel veel andere systemen, waarvan sommige zelfs helpen ongevallen te voorkomenAdvanced Technology.

ZIE HEM IN ACTIE

Three Ford Fiesta's in an outdoor location demonstrating the safety features
Ford Fiesta showing pre-collision assist

PRE-COLLISION ASSIST MET PEDESTRIAN DETECTION

Scant op mogelijke botsingsgevaren met voetgangers en andere voertuigen tot 130 meter voor je en wijst je op hun aanwezigheid. Als je niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze indien mogelijk geheel te voorkomenPre Collison Assist.Tooltip

VEILIG TREKKEN VAN EEN AANHANGWAGEN

Slingercontrole voor aanhangwagens registreert het 'deinen' of slingeren van je aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen, zodat het trekken van een aanhangwagen beheerster verloopt. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogenAdvanced Technology.

Ford Fiesta towing jet ski
Ford Fiesta displaying emergency brake assist

EMERGENCY BRAKE ASSIST

Helpt de remmen van je voertuig maximaal in te grijpen in een noodsituatie. Het wordt automatisch bediend door het Electronic Stability Control-systeem, dat registreert hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt de druk indien nodig automatisch.

ELEKTRONISCHE STABILITEITSCONTROLE

Gebruikt sensoren van het anti-blokkeerremsysteem en tractiecontrolesysteem. Het systeem merkt wanneer je Fiesta grip verliest en remt automatisch specifieke wielen af om het voertuig weer te stabiliseren.

Ford Fiesta front three quarter view
Euro NCAP five star safety logo

MET 5 STERREN BEKROONDE VEILIGHEID DIE JE BESCHERMT

Euro NCAP is Europa's toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie. De organisatie beoordeelt de veiligheid van alle voertuigen aan de hand van verschillende strenge maatregelen. En het is een maatstaf van Fords inzet voor veiligheid dat de Fiesta de hoogste waardering heeft ontvangen: vijf sterren.

New Ford Fiesta front tyre close up

BANDENSPANNINGCONTROLESYSTEEM

Detecteert wanneer banden spanning verliezen en waarschuwt je via het instrumentenpaneel. Via de FordPass-smartphoneapp kun je ook meldingen krijgen. Zo kun je de bandenspanning, ruitensproeiervloeistof en nog veel meer controleren.

Klik op onderstaande links voor meer informatie