TRANSIT TECHNISCHE KENMERKEN

Van slimme functies die de capaciteit verbeteren tot geavanceerde technologieën voor moeiteloos rijden: de Ford Transit is gebouwd om elke klus met gemak aan te pakken. Met tot 15,1 kubieke meter laadruimte en een laadvloer van 4.217 mm is er geen taak te groot. De FordPass Connect-modem en de FordPass Pro-app werken samen om een reeks verbindingsfuncties te ontgrendelen. Deze omvatten het kunnen volgen van de locatie van je voertuig via je telefoon en het ontvangen van voertuigmeldingen om je te helpen bij het onderhoud. Systemen als Cross Traffic Alert en Geen dode hoek meer helpen om je wegbewustzijn te vergroten. En de reeks krachtige en efficiënte 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren is speciaal ontworpen voor meer robuustheid en betrouwbaarheid.

Transit Van in country building site

HANDIGE EXTRA’S

 

UITZONDERLIJKE LAADRUIMTE EN ZEER EENVOUDIGE TOEGANG

De Transit heeft een laadruimte die in alle dimensies indrukwekkend is: laadlengte, breedte (van wielkast tot wielkast) en bruikbare interieurhoogte. Met 15,1 kubieke meter laadruimte is er plaats voor lading van meer dan 4 meter lang. En met een laadvermogen tot 2,1 ton zal je nooit te weinig ruimte of vermogen hebben om bijna alles te vervoeren. Brede zijschuifdeuren, geoptimaliseerde openingshoogte en een achteropstapje zorgen ook voor een probleemloze toegang tot de lading.

Ford Transit Van side view

EEN HANDSFREE ZIJSCHUIFDEUR VOOR MOEITELOOS OPENEN EN SLUITEN

Dit ingenieuze systeem zorgt ervoor dat je Transit efficiënter kan worden geladen. Trek gewoon aan de deurklink of druk op het knopje op je sleutel met afstandsbediening en de deur opent of sluit automatisch. Je kunt de zijschuifdeur  ook bedienen door te drukken op een knop op het dashboard.

Transit Van interior view with rear doors open

ZET JE DEUREN VAST OP 270 GRADEN

Om het laden en lossen gemakkelijker dan ooit te maken, kunnen de achterdeuren vastgezet worden op 270 graden. Goed zichtbare, reflecterende stickers op de binnenrand van de deur waarschuwen andere weggebruikers dat er een voertuig staat. En zelfs het sluiten van de deuren is nu gemakkelijker, aangezien verbeterde luchtafzuiging de opgebouwde luchtdruk uit de laadruimte verwijdert.

Transit Van interior showing high-grip step

EENVOUDIGE OPSTAP OM IN DE BESTELAUTO TE STAPPEN

Een brede opstap met veel profiel is geïntegreerd in de achterbumper en maakt het eenvoudiger om in de laadruimte te stappen en handmatig te laden.

MEER PRAKTISCHE, VEILIGERE BEVESTIGINGEN VOOR DE LADING

Sjorogen worden doorgaans op de vloer gemonteerd en kunnen lastig bereikbaar zijn wanneer je probeert om de lading vast te zetten. De Transit is daarom voorzien van sjorogen die zich net boven de vloer op de zijwand van de laadruimte bevinden. Dit betekent dat er geen obstakels op de vloer zijn, waardoor toegang tot de laadruimte makkelijker is. Het voorkomt tevens ophoping van vuil en maakt plaatsing van de nieuwe, makkelijk schoon te maken bekleding van de laadvloer mogelijk. Er zijn extra bevestigingspunten voorzien op middel- en schouderhoogte. Deze zijn in de constructie van de auto ingebouwd en kunnen elk een indrukwekkende belasting van 30 kg aan.

Transit Van interior tie down points close up
Transit Van interior close up showing downlighter

BETERE ZICHTBAARHEID

Aan de achterkant van het dak is een krachtige, nieuwe LED inbouwspot gemonteerd. Hiermee kun je nog lang na zonsondergang doorwerken. En het slimme systeem schakelt het licht automatisch uit als de batterij bijna leeg is, zodat je aan het einde van een lange dag naar huis kunt.

Transit Van interior LED lights close up

EEN BETER VERLICHTE LAADRUIMTE VOOR GEMAKKELIJKER LADEN

Lampen in de laadruimte worden standaard aangebracht. Indien nodig, kun je ook kiezen voor ultra heldere LED-verlichting.

Transit Van close up on a tow bar

AANHANGWAGEN NODIG VOOR EXTRA LADING?

Heb je een trekhaak nodig? Dan kun je die als fabrieksoptie bestellen. Of je kunt er eentje na aankoop als accessoire bestellen en door je Ford Service Partner professioneel laten monteren. In beide gevallen wordt de Trailer Sway Assist-functie geactiveerd.

Wil je met de nieuwe Transit 5-tons een aanhangwagen trekken? Dan heeft de Transit Gesloten Bestelauto een treingewicht van 7 ton (6.100 kg met automatische transmissie) waardoor hij krachtiger en robuuster is dan ooit.

GERUSTSTELLENDE CARROSSERIEGARANTIE

Op de nieuwe Transit zit een geruststellende carrosseriegarantie van 12 jaar.

Transit Van standing in loading area
Transit Van driving in city

MOTOREN & TRANSMISSIES

GEAVANCEERDE NIEUWE MOTORTECHNOLOGIE

De nieuwe Transit is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de 2,0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen tot een vermogen van 185 pk ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan je specifieke behoeften voldoet. De Transit is ook verkrijgbaar met een HDT (Heavy Duty Truck)-motor - ideaal voor een zwaardere ombouw.

FORD ECOBLUE HYBRID

De Transit is verkrijgbaar als EcoBlue Hybrid. Middels een 48V accu wordt energie tijdens het remmen opgeslagen. Deze energie kan vervolgens worden gebruikt om de airco en multimedia systemen in de auto te voorzien van elektriciteit. Dit alles om het brandstofverbruik van de auto te verlagen.

Blue Transit Van rear view driving on road
Transit Van auto transmission close up

EEN VERFIJNDE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE MET TIEN VERSNELLINGEN

Met de gloednieuwe automatische transmissie met tien versnellingen laat de nieuwe Transit je genieten van een uitzonderlijk versnellingsvermogen en een zuinig brandstofverbruik. En dankzij het realtime versnellingsschema kan de transmissie zich moeiteloos aanpassen aan veranderende omstandigheden. Of je nu op de snelweg rijdt of door de modder ploetert, je rijdt altijd op het juiste moment in de juiste versnelling. Er is een automatische transmissie met 6 versnellingen beschikbaar op voertuigen met voorwielaandrijving.

Ford Transit Van close up of 6-sped transition

EEN TRANSMISSIE MET 6 VERSNELLINGEN OM BRANDSTOF TE BESPAREN

De nieuwe Transit beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen, zodat je zuiniger en efficiënter kunt rijden. Zodra je snel genoeg rijdt, zet je de bestelauto in de 6e versnelling en bespaar je brandstof terwijl je aan het rijden bent. Je zult zelf ervaren dat je snel en vlot kunt schakelen.

Transit Van driving in city

EFFICIËNTIE

Ford Transit Van
Ford Transit Custom PHEV driving on road

HERNIEUWBARE EN DUURZAME DIESEL (HVO)

HVO is gemaakt op basis van afgewerkte olie, zoals gebruikte bakolie, afkomstig uit bijvoorbeeld restaurants en zelfs keukens thuis.

HVO hernieuwbare diesel kan in alle Ford Transit en Transit Custom Euro 6.2 bedrijfswagens worden gebruikt in plaats van gewone diesel, zonder aanpassingen aan het voertuig. Dieselmotoren met HVO starten gemakkelijker bij lage temperaturen. En het kan zelfs worden gemengd met gewone diesel in je brandstoftank, dus geen zorgen als er geen HVO in de buurt is.

In vergelijking met conventionele fossiele brandstoffen kan HVO bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit. En zelfs de uitstoot van broeikasgassen kan met maximaal 90 procent worden verminderd, in vergelijking tot gewone diesel. Dankzij het productieproces is HVO zowel een schonere en langer houdbare brandstof.

AdBlue additive close up

VERMINDEREN VAN SCHADELIJKE STOFFEN

Dit systeem gebruikt AdBlue®, een ureum-wateroplossing die stikstofoxide in de uitlaatgassen omzet in stikstof en water. Een filter vermindert vervolgens de uitstoot van vaste deeltje met 99%. De AdBlue®-tank van jouw Transit Custom dient gevuld te zijn met AdBlue®-vloeistof. Er gaat een lampje branden wanneer het vloeistofniveau te laag dreigt te worden.

Ford Transit Van driving on motorway front view with Eco Mode dial in detail

WE HELPEN JE OM EFFICIËNTER TE RIJDEN

Het Ford EcoMode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van jouw rijgedrag op het branstofverbruik. Het systeem analyseert de snelheid, de manier waarop je schakelt. EcoMode stuurt die informatie naar jou terug via het display in het dashboard. Het doel is om efficiënter te rijden, het branstofverbruik te verlagen en geld te besparen tijdens de levensduur van jouw auto.

Transit Van interior dashboard close up

VERLAAG JOUW BRANDSTOFVERBRUIK MET AUTO-START-STOP

Wanneer je voor een verkeerslicht stopt of in de file staat, schakelt Auto-Start-Stop de motor automatisch uit; belangrijke functies blijven gewoon ingeschakeld, zoals de koplampen, airco, radio en Ford SYNC. Kan je weer rijden, dan druk je gewoon het gaspedaal in en schakel je naar de eerste versnelling; het systeem start dan opnieuw. Als je in een automaat rijdt, hoef je alleen gas te geven om het systeem weer te laten starten. Auto-Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer; daar kan het jouw brandstofverbruik met wel 10% verminderen.

Ford Transit Van driving on highway front view

MET ACCELERATION CONTROL RIJD JE ZUINIGER

Deze innovatieve optie controleert de acceleratiesnelheid op basis van de lading (gedeeltelijk geladen of leeg). Afhankelijk van je rijstijl kan dit je brandstofverbruik met wel 15% reduceren. De technologie kan ook slijtage aan de motor, remmen, banden en andere componenten helpen verminderen.

New Blue Ford Transit Van Trail parked on hill

RIJERVARING

VERTROUWEN ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN

IJzige winterwegen of modderige opritten? Onder alle rijomstandigheden moet je op je bedrijfswagen kunnen vertrouwen. Waar je ook heen moet, met AWD (All-Wheel Drive) kun je er vol vertrouwen naartoe*. Met Intelligent All-Wheel Drive is een simpele druk op de knop voldoende om jou en je lading recht op de weg te houden, ook op lastige oppervlakken. En met een extra gewicht van maar 60 kg heb je extra stabiliteit zonder verlies van laadvermogen

MECHANISCH SPERDIFFERENTIEEL

De Transit Trail is verkrijgbaar met een geavanceerd systeem dat is ontworpen om jou te helpen uitdagend terrein moeiteloos te bedwingen. Het mechanische sperdifferentieel vermindert ongewenst slippende banden (vooral op een losse of onregelmatige ondergrond) door vermogen naar het wiel met de meeste tractie te sturen. Dit zorgt ervoor dat je vooruit blijft gaan en verbetert de stabiliteit van je voertuig wanneer je dit het meest nodig hebt.

NOG EENVOUDIGER PAKEREN

Active Park Assist maakt parkeren makkelijk. Met één druk op de knop zoekt het systeem een geschikte ruimte om te parkeren. Vervolgens zal de auto automatisch sturen om in te parkeren. Je dient zelf het gas, de versnellingen en de remmen te bedienen. Dit systeem helpt ook bij het uitparkeren.

Ford Transit Van LCD screen close up of parking assist
New Ford Transit Van back mirror

SYSTEMEN DIE ZIEN WAT JIJ MISSCHIEN NIET ZIET

De radarsensoren van het Blind Spot Information System (BLIS) scannen de dode hoek aan beide kanten van jouw Transit. Als ze een voertuig opmerken, gaat er een duidelijk zichtbaar oranje lampje branden in de betreffende buitenspiegel.

En als je een aanhangwagen hebt, biedt de Trailer Tow-functie (nieuw in het systeem) een groter bereik van de BLIS-sensor.

Ford Transit Van backing up with a help of Cross Traffic Alert

ZIET DE VOERTUIGEN DIE JE MISSCHIEN MIST

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information System. Als je achteruit een parkeerplaats verlaat en jouw zicht op de verkeerssituatie beperkt is, kan Cross Traffic Alert naderende voertuigen detecteren, een waarschuwingssignaal geven en zelfs op tijd remmen. Deze technologie zorgt er ook voor dat er een lampje in de buitenspiegel oplicht (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomende verkeer).

Ford Transit Van rear view camera view

ZIET WAT ERAAN KOMT, VAN BEIDE KANTEN

Een minuscule panoramacamera aan de voorkant van het voertuig geeft een weergave met gesplitst scherm op het multifunctionele display van je Transit, zodat je voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten aan kunt zien komen. Deze camera met groothoekbeeld is van onschatbare waarde als je uit een nauwe parkeerplaats wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke straat waar je zicht beperkt is.

Transit Van in the middle of building site with builder checking phone with FordPass app

VERBONDEN EN INFOTAINMENT

man with mobile showing FordPass Connect

EEN MEER VERBONDEN WERELD

Naarmate de wereld slimmer en meer verbonden wordt, wordt ook de manier waarop we onze bedrijven runnen steeds slimmer en meer verbonden. Daarom hebben we een vloot van volledig verbonden bedrijfsvoertuigen gemaakt, allemaal ontworpen om het beheren van je bedrijf eenvoudiger dan ooit te maken. Koppel tot vijf verbonden voertuigen met de FordPass Pro-app om toegang te krijgen tot een aantal krachtige functies en het zakelijke potentieel van je voertuigen te ontgrendelen. Neem contact op met je Ford Service Partner om te zien of je voertuig compatibel is.

FordPass App on phone

DE SLIMME FUNCTIES VAN JE BESTELAUTO

FordPass Pro is speciaal ontworpen om de veiligheid, productiviteit en gezondheid van je bedrijfsvoertuigen te verbeteren. Koppel de app aan maximaal vijf verbonden voertuigen om al je voertuigbeheertools op één plek te hebben. Bekijk de locatie en de status van je voertuigen op een kaart, ontvang voertuigmeldingen om de uptime te maximaliseren, activeer SecuriAlert om een melding te ontvangen wanneer je voertuig onbevoegd wordt gebruikt. Oftewel: terwijl jij plannen voor de toekomst maakt, heeft FordPass Pro alles helemaal onder controle.

SYNC 3: EEN MOEITELOZE HANDSFREE-BELEVING

Met Ford SYNC 3 blijf je verbonden met jouw telefoon, muziek en navigatiesysteen. Kies voor spraakopdrachten of gebruik het 8 inch touchscreen. Live Traffic helpt je files te vermijden. Je kunt zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door te zeggen: 'Ik heb honger’.

Ford Transit Van LCD SYNC 3 screen close up
Man drinking coffee and checking mobile phone in car

COMFORT EN GEMAK

Ford Transit Van interior with hand putting wallet into stowage area

OVERAL HANDIGE OPBERGRUIMTES

De nieuwe Transit zit vol handige opbergruimtes. Er bevindt zich bijvoorbeeld een gemakkelijk toegankelijke opslagruimte in het instrumentenpaneel. Het verborgen, afsluitbare handschoenenkastje is groot genoeg voor hangende A4-dossiers en onder de stoel is ook een handige bergruimte voor je waardevolle spullen. Zelfs de deuren van het voertuig zijn ontworpen om ruimte te maximaliseren, met grote opbergvakken waar een A4-klembord en een fles drinken van 2 liter in passen.

STOPCONTACTEN, AANSLUITINGEN EN POORTEN: ALLEMAAL BIJ DE HAND

De nieuwe Transit wordt geleverd met een reeks stopcontacten om ervoor te zorgen dat al jouw apparaten zijn opgeladen en klaar voor gebruik als jij dat bent. Er zijn meerdere 12V-aansluitingen en handig geplaatste USB-poorten.

Ford Transit Van interior closeup on power socket
Ford Transit Van interior showing Adjustable Heated Seats

EXTRA COMFORT MET VERSTELBARE, VERWARMDE STOELEN

Hoe koud het buiten ook is, in je voertuig moet het altijd lekker warm zijn. Met de optionele verwarmde verstelbare stoelen voorin kun je zelfs in de winter comfortabel werken.

En met de FordPass Pro-app kun je je voertuig op afstand starten om de cabine alvast op te warmen, zodat het klaar is om meteen te vertrekken.

Ford easy fuel close up

FORD EASY FUEL, VOOR SUPERSIMPEL TANKEN

Met deze nuttige technologie is het bijna onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken, want het verkeerde tankpistool past gewoon niet. En omdat Ford Easy Fuel een systeem zonder dop is, hoef je nooit meer een vuile tankdop aan te raken.

Transit Van powerfold mirror close up

BUITENSPIEGELS MET AUTOMATISCHE BESCHERMFUNCTIE

De elektrisch bediende spiegels klappen naar binnen om beschadiging te voorkomen wanneer je staat geparkeerd. Zodra ze zijn ingeklapt, beschermen ze ook de stijlvol geïntegreerde richtingaanwijzers.

Transit Van in motion driving through industrial estate

VEILIGHEID

NCAP award logo

BEKROONDE VEILIGHEID

Ford Transit en Transit Custom zijn uitgeroepen tot twee van de best presterende bedrijfswagens voor actieve veiligheid, in de Euro NCAP-test van Europa's 19 best verkochte bedrijfswagens.

In testen, die het dagelijkse praktijkwerk nabootsen, hebben zowel de Transit als de Transit Custom een gouden award gewonnen. Transit's Traffic Sign Recognition behaalde als enige de perfecte score in het hele evenement. En Euro NCAP erkende het technische kenmerk: Fords Pre-Collision Assist-technologie met Pedestrian Detection als toonaangevend in zijn soort.

Alle veiligheidsvoorzieningen van de Transit zijn ontworpen en onder de loep genomen om deze service van het hoogste niveau te leveren. Om jou, jouw lading en andere weggebruikers veilig te houden. En we helpen zo, om jouw bedrijf op de weg te houden.

BOTSINGEN VOORKOMEN EN VOETGANGERS BETER BESCHERMEN

Jouw veiligheid en dat van andere weggebruikers staat voorop. Daarom is de Transit voorzien van een radar en camera die voertuigen en mensen detecteert. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Transit Van Curve control mitigation

HELPT JE DE SITUATIE MEESTER TE BLIJVEN

Curve Control detecteert wanneer je de bocht te snel neemt en kan het motorkoppel verminderen. Ook kan het systeem ieder wiel afzonderlijk afremmen om het voertuig onder controle te houden.

Roll Over Mitigation

VOORTDURENDE BESCHERMING TEGEN OMROLLEN

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem de banden stevig op de weg te houden.

Ford Transit Van interior with person drinking coffee

DRIVER ALERT VERTELT JOU WANNEER JE MOE WORDT

Driver Alert houdt jouw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer je moe wordt. Als het systeem vaststelt dat je minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien jouw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

AIRBAGS DIE JE VAN ALLE KANTEN BESCHERMEN

Naast de airbags voor de bestuurder en passagier voorin, bieden zij-airbags bescherming voor de borstkas. Ze zijn ontworpen om de inzittende weg te houden van het getroffen gebied. Ze tillen ook meteen de arm van de inzittende op, waardoor er meer ruimte ontstaat tussen de inzittende en het object dat de auto binnendringt. Curtain-airbags bieden maximale bescherming en hoofdsteunen beschermen je tegen whiplash. Verder is het voertuig uitgerust met voorspanners en spankrachtbeschermers op de veiligheidsgordels, gordelwaarschuwingen voor alle zitplaatsen en een display waarop te zien is wie in de auto hun veiligheidsgordels niet om hebben.

Transit Van close up showing inflated airbags
Transit Van in dock standing in front of cargo ship

BEVEILIGING

Man in high viz jacket checking his phone on building site

BESCHERM JE BEDRIJF

We weten dat je voertuig en je lading het hart van je bedrijf vormen. Daarom beschermt SecuriAlert, te vinden in de FordPass Pro-app, je voertuig nu nog beter. Als de deuren worden vergrendeld of ontgrendeld, zelfs met een gekopieerde sleutel, ontvang je hiervan een melding op je smartphone.

TOEGANG BEHEREN

Met Remote Zonal Unlocking, een onderdeel van de FordPass Pro-app, kun je de cabine en laaddeuren van je Transit afzonderlijk bedienen met behulp van je smartphone. Voor extra gemoedsrust kun je zo iemand anders toegang geven tot de cabine wanneer dat nodig is, terwijl je je laadruimte veilig houdt, of omgekeerd. Je kunt ook de Live Lock-status controleren en de cabine en laadruimte afzonderlijk op afstand ontgrendelen met FordPass Pro.

Person in high viz jacket looking down on building site with Ford Van
Transit Van with alarm circles around

KEUZE UIT TWEE ALARMSYSTEMEN

De Transit is verkrijgbaar met een optioneel perimetrisch alarm, dat afgaat wanneer de portieren of kap opengebroken worden (niet SCM klasse 3 gecertificeerd). Er is ook een optioneel uitgebreid alarm verkrijgbaar (niet SCM klasse 3 gecertificeerd). Dit alarm wordt automatisch geactiveerd zodra je het voertuig sluit. Er gaat een luid alarm af bij inbraak, wanneer het voertuig met één of meerdere banden van de grond komt of als de sensoren beweging waarnemen binnenin het voertuig.

New Transit Van close up showing doors and locks

CENTRALE VERGRENDELING MET AFSTANDSBEDIENING

De nieuwe Transit is uitgerust met op afstand bedienbare centrale deurvergrendeling. Alle sloten zijn beschermd tegen manipulatie, zodat ze niet geforceerd kunnen worden. Deurvergrendeling tijdens het wegrijden zorgt ervoor dat alle deuren automatisch gesloten worden zodra je wegrijdt. Het systeem is standaard ingebouwd en je kunt het in- of uitschakelen via het instrumentenpaneel. Deze voertuigen zijn uitgerust met een ontgrendelingsfunctie die automatisch geactiveerd wordt bij een botsing en die, afhankelijk van de ernst van de botsing, de deuren ontgrendelt zodat hulp kan worden geboden.

Klik op onderstaande links voor meer informatie