Home > Bedrijfswagens > TRANSIT MINIBUS > Technische kenmerken > Veiligheid beveiliging

Veilig, voor jou en je passagiers

De nieuwe Transit Minibus heeft een reeks veiligheidstechnologieën en beveiligingssystemen die allemaal zijn ontworpen om jou, je passagiers en je voertuig te beschermen. Een aantal van die functies helpen je om veilig te blijven bij een ongeluk, terwijl andere in de eerste plaats de kans op een ongeluk verkleinen.

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Pre-Collision Assist Pre-Collision Assist detecteert onderweg via een radar en camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden. 

Blijf de situatie altijd meester

Het elektronische stabiliteitssysteem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Het voelt wanneer je voertuig grip verliest en past automatisch een remimpuls toe bij afzonderlijke wielen, waardoor de auto weer stabiliseert. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control System wordt het gedrag van de auto in de gaten gehouden.

Electronic Stability control technology animation

Maximale grip met een minimale inspanning

Het geavanceerde Traction Control System voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer je dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer je accelereert.

Ford Transit Minibus driving in city
New Transit Minibus with trailer indicating sway control

Veilig trekken van een aanhangwagen

Trailer Sway Control registreert het slingeren van je aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen, zodat het trekken van een aanhangwagen beheerster verloopt. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Chauffeurs-, passagiers-, zij- en gordijnairbags

De Transit Minibus is verkrijgbaar met gordijn-, chauffeurs-, passagiers- en zij-airbags. Er bevinden zich sensoren in het voertuig om voor een snelle en gecontroleerde reactie te zorgen. Als je de airbag van de passagier wilt uitschakelen, bijvoorbeeld als een baby of peuter meereist in een stoel die naar achter is gericht, kun je deze functie deactiveren. Als geheugensteun wordt deze 'uit'-status in het instrumentenpaneel door middel van een lampje weergegeven.

Ford Transit showing engaged airbags
Top