Home > Bedrijfswagens > TRANSIT MINIBUS > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Een slimmere manier om personen te vervoeren

De nieuwe Transit Minibus is ontworpen om personen efficiënter te vervoeren. Een aantal krachtige en efficiënte nieuwe motoren zijn gecombineerd met geavanceerde transmissies voor uitstekende prestaties en minder uitstoot. Er zijn ook verschillende slimme brandstofbesparende technologieën om het tanken tot een minimum te beperken.

Ford Transit Minibus engine

Geavanceerde nieuwe motortechnologie

De nieuwe Transit Minibus is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. De nieuwe Transit Minibus is ook verkrijgbaar met een verfijnde Heavy Duty Truck (HDT)-motor voor maximale prestaties. Met een vermogen van 170 pk met zowel handmatige als automatische transmissiemogelijkheden ben je er zeker van dat je de variant vindt die bij jou past. 

We helpen je om efficiënter te rijden

Het Ford EcoMode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van jouw rijgedrag op het branstofverbruik. Het systeem analyseert de snelheid, de manier waarop je schakelt. EcoMode stuurt die informatie naar jou terug via het display in het dashboard. Het doel is om efficiënter te rijden, het branstofverbruik te verlagen en geld te besparen tijdens de levensduur van jouw auto.

new Ford Transit front view
Ford Transit Minibus close up on new dashboard

Gebruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Deze technologie kan automatisch de motor uitzetten als je stopt bij een verkeerslicht of je motor stationair draait. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik hier met wel 10% verminderen.

Banden die de efficiëntie kunnen verbeteren

De banden met lage rolweerstand op de nieuwe Transit Minibus zijn ontworpen voor het verminderen van de energie die nodig is om de banden te laten rollen. Zo heb je tijdens het rijden minder vermogen nodig en verbruik je minder brandstof.

Ford Transit Minibus close crop on tyres and wheel
Top