Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CONNECT > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Slimmere beveiliging

De Ford Transit Connect heeft een uitgebreid assortiment veiligheids- en beveiligingstechnologieën, ontworpen om jou, je passagiers en je eigendommen te beschermen. Bepaalde technologieën, zoals Pre Collission Assist met Pedestrian Recognition en Emergency Brake Assist, helpen om de ernst van ongevallen te verminderen. Andere technologieën, zoals portiersloten beschermd tegen manipulatie en een Thatcham Categorie 1-alarm, helpen je waardevolle spullen zo veilig mogelijk te houden.

Ford Transit in front of zebra crossing with pedestrian

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Pre-Collision Assist detecteert voertuigen en mensen op de weg. Het detecteert zelfs voetgangers die jouw auto zouden kunnen kruisen. Het systeem waarschuwt vervolgens indien het een mogelijke botsing detecteert en remt automatisch wanneer je niet reageert. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze indien mogelijk helemaal te voorkomen. Het systeem werkt bij snelheden tot 80 km/u.

Meer stabiliteit in moeilijke rijomstandigheden

Het Electronic Stability Control systeem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Het registreert wanneer je auto de grip op de weg verliest en past automatisch een remimpuls toe op de afzonderlijke wielen, waardoor de auto weer stabiliseert. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control System wordt het gedrag van de auto in de gaten gehouden.

Ford Transit with ESC diagram
Ford Transit driving net to glass building

Maximale grip met een minimale inspanning

Het geavanceerde Traction Control System voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer je dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer je accelereert.

Gecontroleerd trekken

Trailer Sway Control registreert het schommelen of slingeren van jouw aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig, zodat je de controle terugkrijgt en het trekken van een aanhangwagen makkelijker wordt. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Ford Transit Trailer Sway Control detail
Ford Transit behind red car with emergency brake assist indicators

Grijpt in middels gecontroleerder remmen

Een antiblokkeerremsysteem (ABS) zorgt er samen met een elektronische remkrachtverdeling voor dat je effectief kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt de remmen van jouw voertuig om maximaal in te grijpen bij een noodsituatie. Het wordt automatisch bediend door het Electronic Stability Control-systeem, dat registreert hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend. Het verhoogt de druk indien nodig automatisch. En als je hard remt, laat het Emergency Brake Light-systeem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

Vroege waarschuwing als een band leegloopt

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

Ford Transit detail of tyre
Ford Transit with visible airbags

Airbags die je vanuit elke hoek beschermen

Deze Transit Connect is voorzien van airbags voor de bestuurder en voorste passagiers, gordijnairbags, zij-airbags en een verbeterd activeringssysteem.

Vergeet nooit om jouw veiligheidsgordel om te doen

Een herinneringssignaal voor het dragen van jouw gordel zorgt ervoor dat je hem niet vergeet en is standaard in elk model aanwezig.

Ford Transit seat belt reminder logo
Ford Transit door lock detail

Je kiest welke deuren je wilt vergrendelen en ontgrendelen

De Transit Connect is standaard uitgerust met centrale vergrendeling met afstandsbediening. Dit systeem is veiliger dan ooit, want je kunt namelijk een individuele deur openen zonder automatisch de andere te ontgrendelen. De andere deuren blijven veilig gesloten, tot je een schakelaar op de bestuurdersdeur activeert. Je kunt deze schakelaar ook gebruiken om alle deuren te openen/sluiten. Tevens zijn alle portiersloten beschermd tegen manipulatie, zodat ze niet door kracht kunnen worden opengebroken

Een waarschuwing als je hard remt

Als je plotseling hard remt, wil je dat achterliggers dat direct zien. Daarom zorgt het noodstop waarschuwingslicht ervoor dat de alarmlichten knipperen als dat nodig is.

Ford Transit with emergency lights on
Top