Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CONNECT > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Geruststellend veilig en betrouwbaar vertrouwd

Technologieën die automatisch kunnen remmen, de alarmdiensten kunnen bellen en hellingproeven volledig stressvrij maken.

De Transit Connect is uitgerust met een reeks geavanceerde technologieën, die allemaal ontworpen zijn om autorijden eenvoudiger en veiliger te maken. Wanneer je veel rondrijdt, is het goed om te weten dat jouw bestelauto je helpt om uzelf, andere weggebruikers en voetgangers elke werkdag te beschermen. 

Technologieën die automatisch voor je remmen, assisteren bij het bellen van de noodhulpdiensten en helpen bij het starten op een heuvel. Systemen waarmee je de deuren individueel kunt ont- en vergrendelen maken het namaken van de sleutel bijna onmogelijk en die het alarm nog steeds kunnen activeren, zelfs als de batterij niet meer werkt.

Voorkom botsingen in file en stad

Wil je aanrijdingen voorkomen bij lage snelheden? Vertrouw dan op Active City Stop dat bij snelheden onder 50 km/u  voortdurend de afstand tussen jou en het voertuig voor je meet. Remt je voorligger onverwachts? Dan remt het systeem automatisch mee.

Ford Transit Connect Electronic Stability Control

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

Maximale grip met een minimale inspanning

Weet jij hoe je het best slippende wielen voorkomt? Met het Traction Control systeem. Door continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht te controleren en aan te passen, biedt het je maximaal contact en optimale grip wanneer je accelereert.

Ford Transit Connect Traction Control System - car skidding on the road
Ford Transit Connect Trailer Sway Assist

Veilig een aanhangwagen trekken

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Extra remvermogen bij nood

Snel remmen kan cruciaal zijn. In noodgevallen krijg je extra remvermogen van de noodstop hulp die de druk op het rempedaal registreert en de druk automatisch verhoogt wanneer dat nodig is.

Ford Transit Connect Emergency Brake Assist
Ford Transit Connect Emergency Brake Light

Een waarschuwing als je hard remt

Als je plotseling hard remt, wil je dat achterliggers dat direct zien. Daarom zorgt het noodstop waarschuwingslicht ervoor dat de alarmlichten knipperen als dat nodig is.

Vroege waarschuwing als een band leegloopt

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

Ford Transit Connect Tyre pressure monitoring
Ford Transit Connect Curtain, driver, passenger and side airbags

Airbags die je vanuit elke hoek beschermen

 

De Transit Connect is voorzien van airbags voor de bestuurder en voorste passagiers, gordijnairbags, zij-airbags en een verbeterd activeringssysteem.

 

 

Vergeet nooit om jouw veiligheidsgordel om te doen

 

Een herinneringssignaal voor het dragen van jouw gordel zorgt ervoor dat je hem niet vergeet en is standaard in elk model aanwezig.

 

Ford Transit Connect Driver seat belt reminder
Ford Transit Connect ISOFIX child seat attachment points

Bevordert de veiligheid van kinderen

De ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes zijn leverbaar op de modellen die één passagiersstoel voorin hebben.

Je kiest welke deuren je wilt vergrendelen en ontgrendelen

 

De Transit Connect is standaard uitgerust met centrale vergrendeling met afstandsbediening. Dit systeem is veiliger dan ooit, want je kunt namelijk een individuele deur openen zonder automatisch de andere te ontgrendelen. De andere deuren blijven veilig gesloten, tot je een schakelaar op de bestuurdersdeur activeert. Je kunt deze schakelaar ook gebruiken om alle deuren te openen/sluiten.

 

Ford Transit Connect Remote central locking
Ford Transit Connect Advanced key fob

Een geavanceerde sleuteltag die niet gekopieerd kan worden

 

Behalve de geavanceerde centrale deurvergrendeling, beschikt de nieuwe, inklapbare sleutel over een zender met twee kanalen. Hierdoor is de sleutel bijna niet te scannen of te kopiëren. De sleutel is herlaadbaar, niet te manipuleren, waterbestendig en werkt tot 30 meter afstand van jouw voertuig.

 

 

De portieren optimaal beschermd

Opengebroken portier? Liever niet toch! Portiersloten bescherming biedt uitkomst tegen manipulatie met een boor of beitel bij inbraak of vandalisme.

Ford Transit Connect Anti-tamper shielded door locks
Ford Transit Connect No ordinary locks

Geen normale sloten

 

De Transit Connect is voorzien van sloten die: 
• de portieren na 45 seconden automatisch opnieuw vergrendelen als je binnen deze tijd geen portier geopend heeft (na gebruik van de afstandsbediening).
• het onmogelijk maken om de voorportieren te vergrendelen als ze niet goed zijn dicht gedaan.
• alle portieren ontgrendelen als de airbag geactiveerd wordt.

 

Top