Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CONNECT > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Werk efficiënter

Of je nu gaat voor onze nieuwste Ford EcoBoost benzinemotor of EcoBlue dieselmotoren; de Ford Transit Connect combineert vermogen, duurzaamheid en efficiëntie. En dankzij de handmatige 6-versnellingsbak of de 8 traps automatische transmissie krijg je een prettige rijervaring, wat deze bedrijfswagen tot een perfecte partner voor jouw bedrijf maakt.

Ford Transit Connect engine

1.5 EcoBlue dieselmotor

Onze 75 pk, 100 pk en 120 pk TDCI dieselmotoren maken indruk met hun verfijnde vermogen en geweldige efficiëntie. In de stad, op het platteland of tijdens lange ritten op de snelweg; de soepele koppelafgifte is onmisbaar op hellingen of tijdens het inhalen.

1.0 Ford EcoBoost benzinemotor

Met turbocompressie, rechtstreekse brandstofinjectie en variabele kleptiming leveren onze prijswinnendeTooltip Ford EcoBoost motoren dezelfde prestaties als grotere motoren, maar met een veel lager brandstofverbruik en minder uitstoot.

Ford EcoBoost engine diagram
Interior of Ford Transit with SelectShift automatic transmission detail

Een verfijnde, nieuwe automatische transmissie met 8 versnellingen

De Transit Connect heeft een geavanceerde nieuwe automatische transmissie. De verbeterde techniek en het soepel schakelen zorgen voor een nog betere rijervaring, verbeterd brandstofverbruik en maximale prestaties.

Gebruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer je voor een verkeerslicht stopt of in de file staat, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen (terwijl belangrijke functies zoals de koplampen, airco, radio en Ford SYNC ingeschakeld blijven). Zodra je klaar bent om verder te rijden, druk je het gaspedaal in en selecteer je zoals gewoonlijk de eerste versnelling, waarna het systeem opnieuw wordt gestart. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik met wel 10% verminderen (stadscyclus).

Interior of Ford Transit with Auto start stop detail
Interior of Ford Transit with A 6-speed transmission

Een transmissie met zes versnellingen om brandstof te besparen

De Transit Connect beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen, zodat je zuiniger en efficiënter kunt rijden. Zodra je snel genoeg rijdt, zet je je bestelauto in de zesde versnelling en bespaar je brandstof terwijl je aan het rijden bent. Je zult zelf ervaren dat je snel en vlot kunt schakelen.

Rij tot wel 15% zuiniger

Wil je brandstofverbruik en slijtage verminderen? Met acceleratie controle gaat dat vanzelf. Deze optie controleert de acceleratiesnelheid en reduceert automatisch je verbruik, afhankelijk van je lading en rijstijl. Terwijl de motor en andere onderdelen minder slijten.

Interior of Ford Transit with feather on acceleration pedal
Top