Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CONNECT > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Meer motorvermogen. Lagere uitstoot, lagere bedrijfskosten

Voor de Transit Connect is een reeks geavanceerde benzine- en dieselmotoren beschikbaar.
Al deze motoren voldoen aan de strenge Euro 6-milieuwetgeving.

Een 1.5 TDCi dieselmotor biedt drie vermogens met minder verbruik en minder uitstoot dan de voorgaande motoren met 1,6 liter.

Meer vermogen. Lagere uitstoot. Minder bedrijfskosten. Een perfecte investering.

Een bijzonder efficiënte 1.0 EcoBoost-benzinemotor

 

De 3-cilinder benzinemotor van 1,0 liter levert 100 pk en een koppel van 170 Nm met een handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen. In combinatie met andere brandstofbesparende technologieën, zoals Auto-Start-Stop, geeft deze bekroonde motor je alle kracht die je van een conventionele 1,6 liter motor mag verwachten, maar met een CO2-uitstoot van slechts 129 g/km en een extreem laag verbruik van slechts 5,6 l/100km.

 

 

Krachtige nieuwe 1.5 Duratorq TDCi-motoren

 

Als je liever op diesel rijdt, kan je kiezen uit drie nieuwe, bijzonder zuinige 1.5 Duratorq TDCi dieselmotoren (75pk, 100pk of 120pk), naar voorkeur handgeschakeld of met een PowerShift-automaat. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot van het 100 pk-model beginnen al bij 3,8 l/100 km en 109 g/km.

 

 

Ford Transit Connect Ford Duratorq Diesel engines
Ford Transit Connect Use less fuel with Auto-Start-Stop

Verminder je brandstofverbruik met wel 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk.

Brandstof sparen door betere stroomlijning

Laat de grille helpen brandstof te besparen. Zolang je langzaam rijdt, houdt de zelfsluitende grille de ventilatie open om de motor af te koelen. Maar zodra je sneller gaat, worden de openingen automatisch gesloten. Zodat de stroomlijn verbetert en de motor minder brandstof verbruikt.

Ford Transit Connect Active Grille Shutter system
Acceleration Control

Rij tot wel 15% zuiniger

Wil je brandstofverbruik en slijtage verminderen? Met acceleratie controle gaat dat vanzelf. Deze optie controleert de acceleratiesnelheid en reduceert automatisch je verbruik, afhankelijk van je lading en rijstijl. Terwijl de motor en andere onderdelen minder slijten.

Rij stukken zuiniger

Zuinig rijden is nu heel eenvoudig. Met de Ford EcoMode-instelling wordt je rijgedrag en het soort ritten continu geëvalueerd. Slimme software laat je dan weten hoe je jouw brandstofverbruik kunt verlagen.

Ford Transit Connect Ford Eco Mode system showing the display unit
Top