RANGER

De Ford Ranger zit boordevol technologieën en functies die ontworpen zijn om je leven makkelijker te maken. De FordPass Connect-modem kan gekoppeld worden aan de FordPass Pro-app op je telefoon. Hiermee ontgrendel je een reeks aan connectiviteitsfuncties, waaronder ‘Voertuigmeldingen’ om je te helpen het onderhoud goed bij te houden. Geavanceerde systemen, waaronder ‘Verkeersbordherkenning’, ‘Lane Keeping Aid’ en ‘Parkeersensoren’, verbeteren je omgevingsbewustzijn en maken het rijden minder stressvol. Terwijl de 2.0-liter EcoBlue-dieselmotoren van de Ranger een indrukwekkend vermogen leveren en een trekvermogen van maximaal 3.500 kg mogelijk maken.

Silver Ford Ranger Wildtrak truck bed open parked near solar panels

HANDIGE EXTRA’S

 

Ford Ranger with mountain backdrop

WEES IEDER TERREIN DE BAAS

Met de Ford Ranger kun je direct schakelen tussen 4 x4 aandrijving en 4 x 2 aandrijving. Zo rijd je zelfverzekerd in alle omstandigheden, ongeacht de omgeving. Bij comfortabel rijden op egale wegen kun je met 4 x 2 prima uit de voeten. Ga je offroad of wordt het weer slechter? Dan schakel je moeiteloos over naar 4 x 4.

Ford Ranger transmission close up
Ford Ranger towing speedboat

INDRUKWEKKEND TREKVERMOGEN

Met een bruto laadvermogen van meer dan 1 ton en 3500 kg trekvermogen kun je de lastigste taken en uitdagingen aan en de zwaarste en grootste ladingen vervoeren en trekken.

Ford Ranger in water towing boat

RIJDT PROBLEEMLOOS DOOR WATER

De Ranger gaat daar waar je dat met andere voertuigen niet zou durven. Sterker nog, hij rijdt makkelijk door 800 mm water en bewijst zichzelf daarmee niet alleen op land, maar ook in het water.

Ford Ranger on a grassy field near a forest

HOEK OM OBSTAKELS TE OVERWINNEN

De Ranger komt prima tot zijn recht op ruig terrein. Het heeft een bodemvrijheid van 8,2 inch, gekoppeld aan een naderingshoek van 27,9 graden, een doorbreekhoek van 22,7 graden en een vertrekhoek van 25,2 graden. Cijfers die laten zien dat je met vertrouwen de meeste off-road obstakels kunt overwinnen en zonder problemen steile heuvels kan beklimmen. Het is een 4x4-pick-up die is ontworpen voor de ups en downs van zowel het werk als voor ontspanning.

Ford Ranger side view

EEN IMPOSANTE VERSCHIJNING

Met een bodemvrijheid van 237 mm is de Ford Ranger ontworpen om zelfs het zwaarste terrein met gemak aan te kunnen.

Ford Ranger Thunder with open back door

MAAK HET PERFECT VOOR ELKE TAAK

Je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan accessoires voor jouw Ranger. Om de laadbak te beschermen tegen stof en beschadiging, kan je kiezen voor een eenvoudig te installeren drop-in bedliner of een duurzame spray-in bedliner. Om je lading te beschermen, kan je een harde of zachte rolluik toevoegen of, op de Wildtrak, een elektrisch rolluik (bieden we niet aan), die je kan bedienen vanaf je dashboard, sleutelhanger of een knop in de laadbak. En voor de ultieme bescherming en veiligheid van de laadbak is er een op afstand bedienbare hardtop of canopy.

Orange Ford Ranger Wildtrak driving through a forest, front three quarter view

MOTOREN & TRANSMISSIES

Ford Ranger diesel engine

GEAVANCEERDE MOTORTECHNOLOGIE

Met geavanceerde 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren is de Ranger krachtiger, efficiënter en milieuvriendelijker dan ooit. Met twee aandrijflijnen met een maximaal vermogen van 213 pk en 500 Nm koppel ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan je specifieke behoeften voldoet.

EEN VERFIJNDE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE MET TIEN VERSNELLINGEN

Met de automatische transmissie met tien versnellingen laat de Ranger je genieten van een uitzonderlijk versnellingsvermogen en een zuinig brandstofverbruik. Dankzij het realtime versnellingsschema kan de transmissie zich moeiteloos aanpassen aan veranderende omstandigheden. Of je nu op de snelweg rijdt of door de modder ploetert, je rijdt altijd op het juiste moment in de juiste versnelling.

Ford Ranger 10-speed automatic transmission close up
Ford Ranger 6 speed manual transmission close up

EEN HANDGESCHAKELDE TRANSMISSIE MET 6 VERSNELLINGEN

De handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen in de Ranger is geoptimaliseerd om het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller te maken. Het is speciaal ontworpen voor een betere rijdynamiek en een lager brandstofverbruik. Zo wordt rijden nog fijner en hoef je ook nog eens minder vaak te tanken.

Ford Ranger Auto start stop graphic

GEBRUIK MINDER BRANDSTOF MET AUTO START-STOP

Deze technologie kan automatisch de motor uitzetten als je stopt bij een verkeerslicht of je motor stationair draait in een rij. Zodra je klaar bent om te vertrekken, duw je op het gaspedaal en laat je het rempedaal los om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik hier met tot wel 10% verminderen.

Ford Ranger blue emissions logo

LAGERE UITSTOOT

Welke EcoBlue motor je ook kiest, alle motoren voldoen aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Deze normen zijn ontworpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitlaatemissies te verminderen.

Ford Ranger MS-RT interior

VERBONDEN EN INFOTAINMENT

Ford Ranger interior view

EEN MEER VERBONDEN WERELD

Niet alleen de wereld wordt slimmer en is meer verbonden, maar ook de manier waarop we onze bedrijven runnen. En daarom hebben we een vloot van volledig verbonden bedrijfswagens gemaakt, allemaal ontworpen om het beheren van je bedrijf eenvoudiger dan ooit te maken. Koppel tot wel vijf bedrijfswagens met de FordPass Pro-app om toegang te krijgen tot een reeks aan tools en ontgrendel het zakelijk-potentieel van je bedrijf. Vraag je Ford-dealer om te kijken of je bedrijfswagen compatibel is.

ONTGRENDEL NOG MEER FUNCTIES

FordPass Pro is speciaal ontworpen om de beveiliging, productiviteit en staat van je bedrijfswagen te verbeteren. Koppel de app aan maximaal vijf verbonden bedrijfswagens om vervolgens alle belangrijke informatie op één plaats weer te geven. Bekijk de locatie en de status van je wagens op een kaart; ontvang meldingen over de staat van je wagens om de uptime te maximaliseren, activeer SecuriAlert om een melding te ontvangen wanneer je Ranger onbevoegd wordt gebruikt. Je kunt je pick-up zelfs op afstand starten om er zeker van te zijn dat hij opgewarmd is en klaar staat wanneer jij dat bent oftewel: terwijl jij plannen voor de toekomst maakt, heeft FordPass Pro alles helemaal onder controle.

Construction worker holding a phone
Dashboard with SYNC 3

GA VOOR HANDSFREE MET SYNC 3

In je Ranger blijf je verbonden en kun jij je telefoon, muziek en navigatiesysteem bedienen met spraakopdrachten. Dankzij SYNC 3. Je kunt zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door 'Ik heb trek' te zeggen. Het systeem kan ook je sms'jes hardop voorlezen. Op het kleurentouchscreen kun je eenvoudig navigeren door te drukken en te vegen. SYNC 3 is ook verbonden met Apple CarPlay en Android Auto en met Applink heb je toegang tot je favoriete smartphone-apps.

Ford Ranger Stormtrak driving through a countryside on bendy road, side view

RIJERVARING 

ONTSPANNEN IN- EN UITPARKEREN

Active Park Assist helpt je parkeren binnen het parkeervak. Je hoeft alleen een knop in te drukken en de sensors van dit innovatieve systeem zoeken in het voorbijrijden een geschikte ruimte om te parkeren. Vervolgens zal de auto automatisch inparkeren. Je hoeft alleen het gas, de versnellingen en de remmen te bedienen. De instructies staan op het scherm en je hoort signalen.

EXTRA BEHEERSING BIJ EEN HEUVEL AFRIJDEN

Hill Descent Control (HDC) is ontworpen om je snelheid heuvelafwaarts in offroad omstandigheden te reguleren, zonder dat je de rem of het gaspedaal hoeft aan te raken. Het werkt zowel in de voor- als achteruitversnelling.

Blue Ford Ranger descending on hill
Ford Ranger Wolftrak interior with front seats, trim and steering wheel

COMFORT EN GEMAK

Orange Ford Ranger easy lift tailgate close up

EENVOUDIGER IN- EN UITPAKKEN

De Ranger is nu verkrijgbaar met een Easy Lift-achterklep. Het slimme ontwerp zorgt ervoor dat de achterklep van je truck aanzienlijk lichter aanvoelt zodat openen en sluiten van de klep geen enkel probleem opleveren.

Transit Van in the middle of building site with builder checking phone with FordPass app

VEILIGHEID

Pre-Collison assist demonstration graphic

EEN SYSTEEM DAT VOETGANGERS HELPT BESCHERMEN

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een radar en camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

BEDIENING DIE AFGESTEMD IS OP JE LADING

Load Adaptive Control stuurt het elektronische stabiliteitsprogramma bij op basis van het totaalgewicht van de lading die jouw Ranger vervoert. Hierdoor is de auto zowel leeg als vol stabiel en beheersbaar.

Orange Ford Ranger rear view with oxygen tanks
Ford Ranger parked by the lake

BEVEILIGING

Silver Ford Ranger parked in woodland with alarm graphic

BESCHERMING TEGEN DIEFSTAL

Thatcham categorie 1-alarmsysteem is een geavanceerd alarmsysteem dat automatisch wordt geactiveerd zodra je het voertuig vergrendelt en geeft een luid alarmgeluid wanneer er ingebroken wordt, wanneer het voertuig opgetild wordt of als de sensoren beweging in het voertuig waarnemen (niet SCM klasse 3 gecertificeerd).

Je kunt het systeem op verschillende manieren locken door de portieren, motorkap of kofferbak te beschermen. Het systeem is ook ontworpen om het ongewenst wegslepen van je Ranger te voorkomen. Tot slot heeft de Ranger nog een extra beveiliging van een apart alarm voor de aanhanger (niet SCM klasse 3 gecertificeerd).

DWINGT RESPECT AF

De Ford Ranger Wildtrak is verkrijgbaar met sportsbars die een atletisch profiel creëren dat bewonderende blikken oplevert. De sportsbars hebben sterke, ingebouwde lampen. Zo heb je ook 's nachts toegang tot de laadbak.

Orange Ford Ranger Wildtrak at a construction site

Klik op onderstaande links voor meer informatie