TRANSIT CHASSIS TECHNISCHE KENMERKEN

Hoe je je Ford Transit Chassis Cabine ook ombouwt, de cabine zit boordevol slimme technologieën om je werk gemakkelijker te maken. De FordPass Connect-modem kan gekoppeld worden aan de FordPass Pro-app op je telefoon. Hiermee ontgrendel je een reeks connectiviteitsfuncties, waaronder Voertuigmeldingen om je te helpen het onderhoud goed bij te houden. Zijwindstabilisatie kan je helpen op koers te blijven als je in stormachtige omstandigheden rijdt. Torque Vectoring Control helpt om de stabiliteit en de controle bij het nemen van bochten te maximaliseren. En dankzij de geavanceerde Ford EcoBlue-dieselmotoren beschik je altijd over het vermogen dat je nodig hebt.

Ford Transit Chassis Cab standing in front of modern house frontal view

HANDIGE EXTRA’S

 

Ford Transit Chassis Cab body type

TRANSIT COVERSIONS EN VERBETERD LAADVERMOGEN

  • Het platte, sterke ladderchassis maakt diverse carrosserieconversies mogelijk 
  • Lengte van het chassis kan door bouten zonder te lassen aangepast worden
  • Hoger ophangingszwaartepunt dan normaal om de grotere carrosserie te kunnen dragen

CHASSISOPTIES

Het chassis van de Transit is een stevige basis voor diverse ombouwopties en is verkrijgbaar in vijf varianten met een maximaal toelaatbaar totaalgewicht (GVW) variërend van 3100 kg tot 5000 kg. De wielbasis en overhangmaten zijn geschikt voor zowel industriestandaard als niet-standaard carrosseriematen. Er is een wielbasis die aansluit bij je behoeften. Van de L2 (medium wielbasis) tot de L5 (extralange wielbasis), en de optie voor dubbele of enkele achterwielen.

Ford Transit Chassis Cab features options
Ford Transit Chassis Cab 5-tonne side view

EXTRA KRACHT MET DE 5-TONS UITVOERING

Heb je veel laadvermogen nodig? De nieuwe 5-tons  uitvoering biedt het grootste laadvermogen ooit voor de Transit Chassis Cabine, zodat je tot wel 2.960 kg kunt vervoeren.

Behoefte aan zware ombouw? Dan is de uitvoering met z’n extra kracht de ideale kandidaat. Met alle leverbare Chassis Cabine lengtes (L2, L3, L4, L5) levert hij de ultieme veelzijdigheid voor alles wat je nodig hebt.

Zoek je kracht? Deze nieuwe, ultrasterke Transit Chassis Cabine is klaar om voor je aan de slag te gaan.

SKELETAL

Gebouwd op een uniek chassis met ladderframe dat zowel sterk als licht is en gebouwd is om kracht en efficiëntie te leveren voor bijna elk soort gebruik. Met zijn beperkte railhoogte is hij ideaal voor Conversions waarbij lagere chasisvloeren nodig zijn. De Skeletal wordt geleverd in vier wielbasisopties met twee achteraslengtes en maximaal 4300 kg GVM.

Ford Transit Skeletal Chassis features option
Ford Transit Chassis Cab tow bar close up

TREKVERMOGEN

De Ford Transit Chassis Cabine biedt een uitstekend laadvermogen, met een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 7000 kg, en kan tot 3,5 ton aan lading vervoeren. De nieuwe automatische transmissie met 10 versnellingen en achterwielaandrijving biedt een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 6100 kg.

Ford Transit Chassis Cab at construction site

DIRECT UIT DE FABRIEK RIJ- EN BEDRIJFSKLAAR

De Transit Chassis Cabine is speciaal ontworpen en gebouwd voor zwaar werk. Het robuuste, stijve chassis zorgt voor een uitstekende basis voor specialistische carrosserieën. Speciaal voor chauffeurs die een snelle, eenvoudige oplossing zoeken, zijn er onze eigen geproduceerde Transit open laadbakken.

Ford Transit Chassis Cab aerial view of chassis

RUIMTE VOOR DE HELE PLOEG

De Transit Chassis Dubbele Cabine is een geweldige oplossing voor het tegelijk vervoeren van personeel en lading. De wijde deuropeningen geven toegang tot het ruime, doordachte interieur. De dubbele passagiersstoel en de standaard vierpersoonsachterbank bieden samen comfortabel plaats aan maximaal zeven personen. Onder de stoelen is bergruimte beschikbaar.

EEN LANGE CARROSSERIEGARANTIE VOOR EXTRA ZEKERHEID

Als maatstaf voor de kwaliteit van de constructie van het voertuig krijg je standaard 12 jaar carrosseriegarantie op de Transit Chassis Cabine.

Ford Transit Chassis Cab parked in construction site
A mechanic checking the chassis cab wheel

LANGE ONDERHOUDSINTERVALLEN VOOR MEER TIJD OP DE WEG

De geavanceerde, gloednieuwe 2.0 liter Ford EcoBlue TDCi-motoren zijn betrouwbaar en gaan lang mee. Onderhoudsbeurten kunnen daardoor om de 40.000 km of twee jaar plaatsvinden, afhankelijk van welke van de twee het eerst voorvalt. Bovendien zijn onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn zo ontworpen dat ze minder vaak een onderhoudsbeurt nodig hebben. Dit helpt allemaal om ervoor te zorgen dat de Transit Chassis Cabine je niet in de steek laat.

Ford Transit Chassis Cab riving on road front view

MOTOREN & TRANSMISSIES

Ford Transit Chassis Cab front view

ECOBLUE HYBRID EFFICIËNTIE

De nieuwe Transit Custom is verkrijgbaar als EcoBlue Hybrid. Deze technologie helpt het brandstofverbruik en CO2-uitstoot  te verminderen, het systeem biedt extra ondersteuning aan de verbrandingsmotor wanneer dat nodig is. Kinetische energie en regeneratief remmen laden de 48-volt hybride accu op terwijl je rijdt.

FORD ECOBLUE TDCi ENGINES

De Transit Chassis Cabine is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen met een vermogen van maximaal 170 pk ben je er zeker van dat je de motor vindt die het beste aan je specifieke behoeften voldoet. De Transit Chassis-cabine is ook verkrijgbaar met een reeks zware motoren die ideaal zijn voor zwaardere ombouwprojecten.

Ford Transit Van engine
Transit Van auto transmission close up

EEN VERFIJNDE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE MET TIEN VERSNELLINGEN

Met de gloednieuwe automatische transmissie met tien versnellingen laat de nieuwe Transit je genieten van een uitzonderlijk versnellingsvermogen en een zuinig brandstofverbruik. De transmissie kan zich moeiteloos aanpassen aan veranderende omstandigheden. Of je nu op de snelweg rijdt of door de modder ploetert, je rijdt altijd op het juiste moment in de juiste versnelling. Er is een automatische transmissie met 6 versnellingen beschikbaar op voertuigen met voorwielaandrijving.

Ford Transit Van close up of 6-sped transition

EEN TRANSMISSIE MET 6 VERSNELLINGEN OM BRANDSTOF TE BESPAREN

De nieuwe Transit beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen, zodat je zuiniger en efficiënter kunt rijden. Zodra je snel genoeg rijdt, zet je de bestelauto in de 6e versnelling en bespaar je brandstof terwijl je aan het rijden bent. Je zult zelf ervaren dat je snel en vlot kunt schakelen.

Transit Chassis Cab in motion side view

EFFICIËNTIE

Ford transit chassis cab with ecoguide graphic

WE HELPEN JE OM EFFICIËNTER TE RIJDEN

Het innovatieve Ford EcoMode-systeem evalueert continu de effecten van je rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert je snelheid, schakel-, rem- en anticipatiegedrag plus het aantal korte en lange ritten dat je maakt. EcoMode stuurt deze informatie vervolgens naar je terug via een display op het dashboard. Het doel is om je aan te moedigen efficiënter te rijden, het brandstofverbruik te verlagen en geld te besparen tijdens de levensduur van je voertuig.

GEBRUIK MINDER BRANDSTOF MET AUTO START-STOP

Deze technologie kan automatisch de motor uitzetten als je stopt bij een verkeerslicht of je motor stationair draait in een rij. Zodra je klaar bent om te vertrekken, duw je op het gaspedaal en selecteer je de eerste versnelling zoals gewoonlijk of laat je, als je in een automaat rijdt, het rempedaal los om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik hier met tot wel 10% verminderen.

New Ford Transit Chassis Cab interior dashboard close up
New Transit Chassis Cab front wheel close up

BANDEN DIE DE EFFICIËNTIE KUNNEN VERBETEREN

De banden met lage rolweerstand op de nieuwe Transit Chassis Cabine zijn ontworpen voor het verminderen van de energie die nodig is om de banden te laten rollen. Zo heb je tijdens het rijden minder vermogen nodig en verbruik je minder brandstof tijdens de levensduur van je voertuig.

New Transit Chassis Cab front view

MET ACCELERATION CONTROL RIJD JE ZUINIGER

Deze innovatieve optie controleert de acceleratiesnelheid op basis van de lading (gedeeltelijk geladen of leeg). Afhankelijk van je rijstijl kan dit je brandstofverbruik met wel 15% reduceren. De technologie kan ook slijtage aan de motor, remmen, banden en andere componenten helpen verminderen.

Ford Transit Chassis Cab driving through London

RIJERVARING

Transit Van Intelligent All-Wheel Drive

INTELLIGENTE VIERWIELAANDRIJVING

Ford Transit Chassis Cabine met intelligente vierwielaandrijving (AWD) geeft je vertrouwenDe Driver Assist-functies, waar het werk je ook brengt. Met een druk op de knop, of al naargelang de rijomstandigheden, levert het intelligente AWD-systeem de nodige koppel, om zekerder over uitdagende terreinen te rijden. En omdat het extra gewicht slechts 60 kg bedraagt, krijg je extra veelzijdigheid zonder aan laadvermogen in te boeten.

Ford Transit Chassis Cab side view

EEN GEAVANCEERD SYSTEEM OM BINNEN JE RIJSTROOK TE BLIJVEN

Het Lane Keeping System gebruikt een naar voren gerichte camera om te detecteren of je ongemerkt je rijstrook verlaat. Lane Keeping Aid stuurt je subtiel bij en leidt je weer naar de juiste rijstrook. Als je wiel de lijn of rand van de weg raakt, waarschuwt Lane Keeping Alert je met een trilling in het stuur en een visuele waarschuwing. De technologie wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 64 km/u. Je kunt deze ook handmatig uitschakelen.

Ford Transit Chassis Cab showing cruise control

EEN SLIMMERE CRUISECONTROL

Stel je eigen snelheid in met de slimme Adaptive Cruise Control. Het systeem kan de geldende snelheidslimiet detecteren en de door jou gekozen snelheid automatisch binnen de vastgestelde limiet houden. De geavanceerde radartechnologie scant op langzamer verkeer voor je en kan je snelheid automatisch aanpassen om een vooraf ingestelde afstand ten opzichte van je voorligger aan te houden. Als het verkeer weer sneller begint te rijden, schakelt je voertuig weer terug naar de vooraf ingestelde snelheid.

Close up on tool holder

VERBONDEN EN INFOTAINMENT

FordPass App on phone

EEN MEER VERBONDEN WERELD

Naarmate de wereld slimmer en meer verbonden wordt, wordt ook de manier waarop we onze bedrijven runnen steeds slimmer en meer verbonden. Daarom hebben we een vloot van volledig verbonden bedrijfsvoertuigen gemaakt, allemaal ontworpen om het beheren van je bedrijf eenvoudiger dan ooit te maken. Koppel tot vijf verbonden voertuigen met de FordPass Pro-app om toegang te krijgen tot een aantal krachtige functies en het zakelijke potentieel van je voertuigen te ontgrendelen. Neem contact op met je Ford Service Partner om te zien of je voertuig compatibel is.

man with mobile showing FordPass Connect

DE SLIMME FUNCTIES VAN JE BESTELAUTO

FordPass Pro is speciaal ontworpen om de veiligheid, productiviteit en gezondheid van je bedrijfsvoertuigen te verbeteren. Koppel de app aan maximaal vijf verbonden voertuigen om al je voertuigbeheertools op één plek te hebben. Bekijk de locatie en de status van je voertuigen op een kaart, ontvang voertuigmeldingen om de uptime te maximaliseren, activeer SecuriAlert om een melding te ontvangen wanneer je voertuig onbevoegd wordt gebruikt. Oftewel: terwijl jij plannen voor de toekomst maakt, heeft FordPass Pro alles helemaal onder controle.

GA VOOR HANDSFREE MET SYNC 3

SYNC 3 is onze meest geavanceerde versie tot nu toe. Het is sneller en eenvoudiger in het gebruik, met verbeterde spraakopdrachten en functionaliteit. De bruikbaarheid van de nieuwe interface is verbeterd door de grotere toetsen. En met het touch-kleurenscherm kun je nu net als op smartphones en tablets drukken en slepen voor navigatie die nog intuïtiever is. SYNC 3 beschikt verder over AppLink, CarPlay van Apple en Android Auto. Hiermee toon je de gegevens van je smartphone op het touchscreen.

Ford Transit Van LCD SYNC 3 screen close up
New Transit Chassis Cab interior entertainment system close up

EEN SYSTEEM DAT VERMAAKT EN INFORMEERT

Je kunt kiezen uit diverse geavanceerde voorzieningen voor entertainment en informatie, zoals een DAB-radio, USB-poort, hoogstaande speakers, navigatie en Ford SYNC met spraakbesturing.

Ford Chassis Cab close up on front seats and steering wheel

COMFORT EN GEMAK

ACHTER HET STUUR

De bestuurdersstoel en het stuurwiel zijn volledig aanpasbaar, zodat je je zitpositie precies naar wens kunt instellen. De stoel is uitgerust met een ingebouwde armleuning. Een verstelbare lendensteun, verwarmde voorstoelen en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel zijn als optie leverbaar. Ook al bieden we bedrijfswagens aan die voldoen aan de duurzaamheidsnormen, onze stoelen zijn ontworpen om net zo comfortabel te zijn als de stoelen in een personenauto.

Ford Transit Chassis Cab adjustable driving seat
Close up on coffee cup holder

GENIET VAN EEN CABINE ZONDER ROMMEL

Elke cabine voelt beter aan als hij netjes en opgeruimd is. Daarom biedt de Transit Chassis Cabine veel opbergruimte, waaronder drie open vakjes boven op het dashboard, een dock voor je mobiel of tablet, twee flessenhouders en een dashboardkastje met deksel waarin je A4-documenten, je tablet, of een kleine laptop kunt opbergen.

De Dubbele Chassis Cabine biedt zelfs nog meer ruimte. Om gereedschap en uitrusting uit het zicht mee te nemen hebben de passagiersstoelen opklapbare onderkussens met vakken onder de stoelen. En de middelste voorstoel heeft een neerklapbare rugleuning die je kunt omtoveren in een handig werkblad.

STOPCONTACTEN

Behalve twee standaard 12 V-stopcontacten kun je ook nog kiezen voor een extra 150 W/230 V-stopcontact tussen de bestuurders- en passagiersstoel: ideaal voor het opladen van laptops of andere apparatuur zonder speciale adapters.

Ford Transit Van interior closeup on power socket
Ford easy fuel close up

FORD EASY FUEL, VOOR SUPERSIMPEL TANKEN

Met deze nuttige technologie is het bijna onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken, want het verkeerde tankpistool past gewoon niet. En omdat Ford Easy Fuel een systeem zonder dop is, hoef je nooit meer een vuile tankdop aan te raken.

Transit Van powerfold mirror close up

BUITENSPIEGELS MET AUTOMATISCHE BESCHERMFUNCTIE

De elektrisch bediende spiegels klappen naar binnen om beschadiging te voorkomen wanneer je staat geparkeerd. Zodra ze zijn ingeklapt, beschermen ze ook de stijlvol geïntegreerde richtingaanwijzers.

Ford Transit Chassis Cab parked on building site with two workmen in high-viz jackets

VEILIGHEID

EEN SYSTEEM DAT VOETGANGERS HELPT BESCHERMEN

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een radar en camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden. Emergency Brake Assist helpt de remmen van je voertuig om in een noodsituatie effectief in te grijpen. Het systeem registreert hoeveel druk je op het rempedaal uitoefent en verhoogt deze, indien nodig, automatisch.

Transit Chassis Cab with trailer indicating sway control

VEILIG TREKKEN VAN EEN AANHANGWAGEN

Trailer Sway Control registreert het 'scharen' of slingeren van je aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen, zodat het trekken van een aanhangwagen beheerst verloopt. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Ford Transit Chassis Cab selectable drives close up

VROEGTIJDIGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Als één van de banden tijdens je reis spanning verliest (bijvoorbeeld omdat je een lekke band hebt), waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je direct met een oplichtend pictogram op het dashboard.

Ford Transit Van interior with person drinking coffee

HET DRIVER ALERT-SYSTEEM LAAT JE WETEN WANNEER JE MOE WORDT

Driver Alert houdt continu je rijgedrag in de gaten en registreert elke afwijking die veroorzaakt kan worden door vermoeidheid. Als het systeem detecteert dat je minder waakzaam wordt, verschijnt er een waarschuwingsicoon op de display, die je aanraadt even pauze te nemen. Als je waakzaamheid nog meer afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een beltoon.

Transit Chassis Cab standing in front of cargo containers

BEVEILIGING

EEN LANGE CARROSSERIEGARANTIE VOOR EXTRA ZEKERHEID

Thatcham categorie 1-alarmsysteem is een geavanceerd alarmsysteem dat automatisch wordt geactiveerd zodra je het voertuig vergrendelt en geeft een luid alarmgeluid wanneer er ingebroken wordt, wanneer het voertuig opgetild wordt of als de sensoren beweging in het voertuig waarnemen (niet SCM klasse 3 gecertificeerd). De technologie is ook ontworpen om het ongewenst slepen van je bedrijfswagen te voorkomen. Alle sloten zijn beschermd tegen manipulatie, zodat ze niet met geweld kunnen worden opengebroken. En met de op afstand bedienbare centrale deurvergrendeling, nu veiliger dan ooit, kies je welke afzonderlijke deuren je wilt vergrendelen of ontgrendelen.

Ford Transit Chassis Cab showing alarm graphic
Man checking his phone in a shop

WEES WAAKZAAM

Voor extra gemoedsrust biedt de FordPass Pro-app een extra beveiligingsniveau bovenop het gewone alarmsysteem van je Fiesta Van. Met SecuriAlert geactiveerd, krijg je een melding als FordPass Pro iemand detecteert die toegang probeert te krijgen tot je voertuig, zelfs met een gestolen of nagemaakte sleutel.

Klik op onderstaande links voor meer informatie