TRANSIT CONNECT TECHNISCHE KENMERKEN

De Transit Connect combineert de legendarische robuustheid van de Transit met slimme technologie om je te helpen de klus te klaren. Het FordPass Connect-modem ontgrendelt een reeks verbindingsfuncties waaronder actuele verkeersinformatie die rechtstreeks naar het SYNC 3-navigatiescherm wordt gestuurd en informatie over plaatselijke gevaren die van invloed kunnen zijn op je reis. Geavanceerde systemen zoals Lane Keeping Aid en Active Park Assist maken rijden minder stressvol. De EcoBoost-benzinemotor of de EcoBlue-dieselmotor levert het gewenste vermogen en de noodzakelijke efficiëntie. In deze bedrijfsauto kun je spullen van 3,4 meter lang vervoeren en gemakkelijk inladen via de zijlaaddeuren.

Transit Connect with courier loading parcel in front of modern building

HANDIGE EXTRA’S

 

INDRUKWEKKENDE LAADRUIMTE

De nieuwe Transit Connect heeft een volledig nieuw ontworpen stalen laadschot, waardoor de bruikbare laadruimte vergroot wordt met ongeveer 50 liter. Er is ook genoeg ruimte voor twee Europallets of vier standaardplaten van 244 x 122 cm in de laadruimte.

HANDIGE OPBERGRUIMTE VOOR LANGE LADING

Neem spullen met een maximale lengte van 2,15 meter mee in de L2 bestelauto (in Nederland is een volledig laadschot wettelijk verplicht).

Ford Transit Connect detail of load through storage
Transit Connect with person loading through side door

STERKE, MAAR SOEPEL WERKENDE ZIJDEUREN

Met zoveel laadruimte zijn brede zijdeuren cruciaal. Omdat ze intensief gebruikt worden, is het hele mechanisme erop gebouwd om het gebruik en de duurzaamheid ervan te maximaliseren. Bij dit nieuwe ontwerp kun je gemakkelijk langs de zijlaaddeuren naar binnen en het is compatibel met veel draagsystemen die in de handel verkrijgbaar zijn.

MEER PRAKTISCHE BEVESTIGINGSPUNTEN AAN DE ZIJWAND

De sjorogen zijn doorgaans op de vloer gemonteerd, en kunnen moeilijk bereikbaar zijn wanneer je probeert om de lading vast te zetten. Deze Transit Connect is daarom voorzien van sjorogen die zich net boven de vloer op de zijwand van de laadruimte bevinden. Dit betekent dat er geen obstakels op de vloer zijn, waardoor de toegang tot de laadruimte makkelijker is. Het voorkomt tevens ophoping van vuil en maakt schoonmaken eenvoudiger.

Ford Transit Connect showing interior with tie down points
Transit Connect showing interior with loadspace lamps

ZO WORDT HET LADEN LICHTER

Laden gaat makkelijker met een goed verlichte laadruimte. Dankzij de standaard meegeleverde laadruimteverlichting. Als je wilt, kun je ook kiezen voor uiterst heldere LED-verlichting.

Transit Connect showing interior with flooring

SPECIAAL ONTWIKKELDE BESCHERMING VOOR JOUW LAADVLOER

Door een easy-to-clean laadvloerbescherming hoef je zelf geen eigen bescherming aan te brengen. Deze vloer voor intensief gebruik zorgt ervoor dat je eenvoudig goederen in en uit kunt schuiven, dat je snel en makkelijk de vloer kunt vegen en schoonmaken en draagt bij aan een hogere restwaarde voor jouw bestelauto.

Transit Connect showing servicemen inspecting car

GERUSTSTELLENDE CARROSSERIEGARANTIE

De nieuwe Transit Custom geniet van een geruststellende carrosseriegarantie van 12 jaar.

Ford Transit Connect driving through back country

MOTOREN & TRANSMISSIES

1.5 ECOBLUE DIESELMOTOR

Onze 75 pk, 100 pk en 120 pk TDCI dieselmotoren maken indruk met hun verfijnde vermogen en geweldige efficiëntie. In de stad, op het platteland of tijdens lange ritten op de snelweg; de soepele koppelafgifte is onmisbaar op hellingen of tijdens het inhalen.

Ford Transit Connect engine
Ford Transit Connect engine

1.0 FORD ECOBOOST BENZINEMOTOR

Met turbocompressie, rechtstreekse brandstofinjectie en variabele kleptiming leveren onze prijswinnendeTooltip Ford EcoBoost motoren dezelfde prestaties als grotere motoren, maar met een veel lager brandstofverbruik en minder uitstoot.

Interior of Ford Transit with A 6-speed transmission

EEN TRANSMISSIE MET ZES VERSNELLINGEN OM BRANDSTOF TE BESPAREN

De Transit Connect beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen, zodat je zuiniger en efficiënter kunt rijden. Zodra je snel genoeg rijdt, zet je je bestelauto in de zesde versnelling en bespaar je brandstof terwijl je aan het rijden bent. Je zult zelf ervaren dat je snel en vlot kunt schakelen.

Interior of Ford Transit with A 6-speed transmission

EEN VERFIJNDE, NIEUWE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE MET 8 VERSNELLINGEN

De Transit Connect heeft een geavanceerde nieuwe automatische transmissie. De verbeterde techniek en het soepel schakelen zorgen voor een nog betere rijervaring, verbeterd brandstofverbruik en maximale prestaties.

GEBRUIK MINDER BRANDSTOF MET AUTO START-STOP

Wanneer je voor een verkeerslicht stopt of in de file staat, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen (terwijl belangrijke functies zoals de koplampen, airco, radio en Ford SYNC ingeschakeld blijven). Zodra je klaar bent om verder te rijden, druk je het gaspedaal in en selecteer je zoals gewoonlijk de eerste versnelling, waarna het systeem opnieuw wordt gestart. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik met wel 10% verminderen (stadscyclus).

Interior of Ford Transit with Auto start stop detail
Transit Connect Active parked in the mountains

RIJERVARING

NOG EENVOUDIGER PARKEREN

Active Park Assist helpt je bij fileparkeren en recht inparkeren. Je hoeft alleen een knop in te drukken en de sensoren van dit innovatieve systeem zoeken in het voorbijrijden een geschikte ruimte om te parkeren. Vervolgens zal de auto automatisch inparkeren. Je hoeft alleen het gas, de versnellingen en de remmen te bedienen. De instructies staan op het scherm en je hoort signalen. Dit systeem helpt ook bij het uitparkeren.

Ford Transit Connect parking with park assist indicators on
Red Ford Transit Connect parking sensors

SENSOREN DIE HET PARKEREN VEREENVOUDIGEN

Parkeersensoren voor en achter helpen je om de afstand te schatten tussen jouw auto en een obstakel voor of achter je. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, activeren ze een zichtbaar en hoorbaar waarschuwingssignaal dat sterker wordt naarmate je dichterbij komt.

Ford Transit Connect rear-view camera detail

EENVOUDIGER ACHTERUITRIJDEN

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de achteruitrijcamera laat je op een scherm in de middenconsole zien wat er zich achter de auto bevindt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de achteruitversnelling selecteert.

Ford Transit Connect in motorway

MINDER VERMOEIENDE RITTEN, ZUINIGER AUTORIJDEN

Met Cruise Control kun je een snelheid instellen die dan wordt aangehouden tot je de remmen gebruikt of het gaspedaal indrukt. Je kunt je snelheid tijdens het rijden ook met behulp van tuimelschakelaars op het stuur aanpassen

Daarnaast zorgt de regelbare snelheidsbegrenzer ervoor dat je binnen een door jou geselecteerde, vooraf ingestelde snelheid blijft rijden. Het systeem helpt je niet alleen om brandstof te besparen, het zorgt er ook voor dat je de snelheidsgrens waarschijnlijk minder snel overschrijdt. Naast de praktische voordelen kunnen beide technologieën lange ritten op de snelweg minder vermoeiend maken.

Woman checking phone against backdrop of Ford Transit Connect and cargo of goods

VERBONDEN EN INFOTAINMENT

FordPass App on phone

EEN MEER VERBONDEN WERELD

Naarmate de wereld slimmer en meer verbonden wordt, wordt ook de manier waarop we onze bedrijven runnen steeds slimmer en meer verbonden. Daarom hebben we een vloot van volledig verbonden bedrijfsvoertuigen gemaakt, allemaal ontworpen om het beheren van je bedrijf eenvoudiger dan ooit te maken. Koppel tot vijf verbonden voertuigen met de FordPass Pro-app om toegang te krijgen tot een aantal krachtige functies en het zakelijke potentieel van je voertuigen te ontgrendelen. Neem contact op met je Ford Service Partner om te zien of je voertuig compatibel is. 

man with mobile showing FordPass Connect

DE SLIMME FUNCTIES VAN JE BESTELAUTO

FordPass Pro is speciaal ontworpen om de veiligheid, productiviteit en gezondheid van je bedrijfsvoertuigen te verbeteren. Koppel de app aan maximaal vijf verbonden voertuigen om al je voertuigbeheertools op één plek te hebben. Bekijk de locatie en de status van je voertuigen op een kaart, ontvang voertuigmeldingen om de uptime te maximaliseren, activeer SecuriAlert om een melding te ontvangen wanneer je voertuig onbevoegd wordt gebruikt. Oftewel: terwijl jij plannen voor de toekomst maakt, heeft FordPass Pro alles helemaal onder controle.

GA HANDSFREE MET SYNC 3

Altijd je handen aan het stuur houden en toch alles kunnen bedienen? Geef via Ford SYNC spraakopdrachten, en het gebeurt. Zoals bellen en gebeld worden, muziek van een USB of MP3/iPod® afspelen of streamen via Bluetooth®. Zelfs je inkomende sms-berichten worden hardop voorgelezen.

Ford Transit Van LCD SYNC 3 screen close up
Ford Transit Connect device dock close up

EEN VEILIGE HOUDER VOOR AL JE APPARATUUR

De apparaathouder biedt plaats aan je satellietnavigatie, smartphone of mp3-speler en is voorzien van een usb-oplaadpoort.

Ford wireless charging close up

ONDERWEG OPLADEN

Draadloos opladen is beschikbaar voor bepaalde smartphonesTooltip, waardoor het nog makkelijker is om ervoor te zorgen dat je apparaten altijd klaar voor gebruik zijn.

Ford Transit Connect standing by lake in mountains

COMFORT EN GEMAK

Ford Transit Connect Power Start button detail

START JE BEDRIJFSAUTO MET EEN DRUK OP EEN KNOP

De Transit Connect detecteert automatisch de aanwezigheid van zijn eigen unieke sleutelhanger, zelfs als deze in jouw zak of tas zit. Druk dus gewoon op de Ford Power-startknop en je motor start.

Transit Connect detail of stowage

OVERAL HANDIGE OPBERGRUIMTES

Deze Transit Connect bevat heel wat handige opbergruimtes. Een opbergrichel boven het hoofd van de bestuurder en de passagier zorgt voor effectief gebruik van ruimte die anders onbenut zou blijven, zodat je de cabine schoon en netjes kunt houden en toch alles binnen handbereik hebt.

Ford Transit Connect detail of interior

RUIMTE VOOR ALLES

De intelligent ontworpen middenconsole heeft een 12V-aansluiting, een USB-poort met laadpoort, twee bekerhouders en opbergruimte voor een A4-map.

FordPass Connect modem close up

JE ZIT ER ALTIJD WARMPJES BIJ

Lekker zitten op die winterse ochtenden? Druk op de knop en de verwarmbare stoelen behouden een comfortabele warme temperatuur, zolang als je wilt.

Ford Transit Connect Flexible dual passenger seats detail

FLEXIBELE DUBBELE ZITPLAATS VOOR PASSAGIERS

Dankzij de dubbele zitplaats voor passagiers kan er in de cabine nog iemand plaatsnemen. De flexibele middelste zitplaats kan ook neergeklapt worden, zodat er een handig schrijfoppervlak ontstaat. Onder de zitplaats bevindt zich een handige opbergbox waarin je voorwerpen uit het zicht kunt opbergen

Electronic Automatic Temperature Control detail

NOOIT TE WARM. NOOIT TE KOUD

Lekker rijden doe je als de temperatuur prettig is. Met de Elektronische Automatische Temperatuur Controle hoef je alleen maar de gewenste temperatuur in te stellen om te zorgen dat de airconditioning het binnen aangenaam houdt.

Ford Transit Connect driving past glass buildings

VEILIGHEID

Pre-Collision Assist infographic

EEN SYSTEEM DAT VOETGANGERS HELPT BESCHERMEN

Pre-Collision Assist detecteert voertuigen en mensen op de weg. Het detecteert zelfs voetgangers die jouw auto zouden kunnen kruisen. Het systeem waarschuwt vervolgens indien het een mogelijke botsing detecteert en remt automatisch wanneer je niet reageert. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze indien mogelijk helemaal te voorkomen. Het systeem werkt bij snelheden tot 80 km/u.

Ford Transit behind red car with emergency brake assist indicators

GRIJPT IN MIDDELS GECONTROLEERDER REMMEN

Een antiblokkeerremsysteem (ABS) zorgt er samen met een elektronische remkrachtverdeling voor dat je effectief kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt de remmen van jouw voertuig om maximaal in te grijpen bij een noodsituatie. Het wordt automatisch bediend door het Electronic Stability Control-systeem, dat registreert hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend. Het verhoogt de druk indien nodig automatisch. En als je hard remt, laat het Emergency Brake Light-systeem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

Ford Transit Connect keeping the safe distance from other car on road

EEN VEILIGE AFSTAND BEWAREN

Op het instrumentenpaneel bevindt zich een afstandsindicatielampje. Deze functie geeft voortdurend de afstand weer tussen je voorligger en jezelf en schakelt een systeem van gekleurde pictogrammen in volgens de door jou gekozen afstandsinstellingen. Distance Alert kan je ook waarschuwen met een rood waarschuwingssymbool als je te dicht bij je voorligger komt.

Driver's alert coffee cup logo

KOFFIETIJD!

Driver Alert houdt continu jouw rijgedrag in de gaten. Als het systeem detecteert dat je minder waakzaam wordt, verschijnt er een waarschuwingsicoon op de display, die je aanraadt even pauze te nemen. Als je waakzaamheid nog verder afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een Geluidssignaal.

Ford Transit Connect detail on tire in motion

VROEGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

Ford Transit Connect with fisherman in countryside with mountains and lake

BEVEILIGING

Man checking his phone a shop

BESCHERM JE BEDRIJF

We weten dat je voertuig en je lading het hart van je bedrijf vormen. Daarom beschermt SecuriAlert, te vinden in de FordPass Pro-app, je voertuig nu nog beter. Als de deuren worden vergrendeld of ontgrendeld, zelfs met een gekopieerde sleutel, ontvang je hiervan een melding op je smartphone.

TOEGANG BEHEREN

Met Remote Zonal Unlocking, een onderdeel van de FordPass Pro-app, kun je de cabine en laaddeuren van je Transit Connect afzonderlijk bedienen met behulp van je smartphone. Voor extra gemoedsrust kun je zo iemand anders toegang geven tot de cabine wanneer dat nodig is, terwijl je je laadruimte veilig houdt, of omgekeerd. Je kunt ook de Live Lock-status controleren en de cabine en laadruimte afzonderlijk op afstand ontgrendelen met FordPass Pro.

Person in high viz jacket looking down on building site with Ford Van
Detail of car keys

ZONDER ZORGEN UW AUTO UITLENEN MET MYKEY®

Met MyKey® kunt u de maximumsnelheid, een gordelwaarschuwing en zelfs het volume van het audiosysteem instellen. Ford MyKey® is gebruiksvriendelijk en zo ontworpen, dat u met een gerust hart uw auto kunt uitlenen aan een vriend of familielid. Hoe het werkt? Steek een Ford MyKey®-sleutel in het contact, start de auto en volg de eenvoudige aanwijzingen om de beperkingen voor deze sleutel in te stellen. U kunt de onbeperkte admin-sleutel voor uzelf houden. Als u wilt, kunt u van beide sleutels zelfs meerdere exemplaren hebben.

Ford Transit door lock detail

JE KIEST WELKE DEUREN JE WILT VERGRENDELEN EN ONTGRENDELEN

De Transit Connect is standaard uitgerust met centrale vergrendeling met afstandsbediening. Dit systeem is veiliger dan ooit, want je kunt namelijk een individuele deur openen zonder automatisch de andere te ontgrendelen. De andere deuren blijven veilig gesloten, tot je een schakelaar op de bestuurdersdeur activeert. Je kunt deze schakelaar ook gebruiken om alle deuren te openen/sluiten. Tevens zijn alle portiersloten beschermd tegen manipulatie, zodat ze niet door kracht kunnen worden opengebroken

Ford Transit with beepy lines around singling alarm

TWEE EERSTEKLAS ALARMOPTIES 

De Transit Connect is verkrijgbaar met een optioneel perimeter-alarmsysteem, dat wordt geactiveerd wanneer de deuren of motorkap geforceerd worden (niet SCM klasse 3 gecertificeerd). Er is ook een meer geavanceerd Thatcham categorie 1-alarmsysteem verkrijgbaar. Dit wordt automatisch geactiveerd zodra je het voertuig vergrendelt en geeft een luid alarmgeluid wanneer er ingebroken wordt, wanneer het voertuig opgetild wordt of als de sensoren beweging in het voertuig waarnemen (niet SCM klasse 3 gecertificeerd). Er is ook een onafhankelijke back-upsirene op batterijen die wordt geactiveerd wanneer het alarm afgaat, zelfs als de accu van het voertuig door iemand wordt losgekoppeld (niet SCM klasse 3 gecertificeerd).

Klik op onderstaande links voor meer informatie