Mustard Mustang driving in the city

BEREIK HYBRIDE EN ELEKTRISCHE AUTO'S

GEEN ANGST MEER VANWEGE HET BEREIK

HOE VER KAN EEN ELEKTRISCHE AUTO RIJDEN?

Hoe ver je kunt rijden op elektrisch vermogen is afhankelijk van het type voertuig. Plug-in hybride voertuigen hebben een elektrisch rijbereik van ongeveer 56 kmBereik van plug-in-hybride voertuigen. Het bereik van een volledig elektrische auto is veel groter, dankzij de grotere accu. Nieuwere modellen zoals de Mustang Mach-E  kunnen tot 600 kmUitgebreid bereik van plug-in-hybride voertuigen met achterwielaandrijving rijden met één oplaadbeurt.

Het gaat niet alleen om de accucapaciteit. Publieke oplaadstations zijn op steeds meer locaties te vinden, zodat je onderweg nog gemakkelijker kunt opladen. Het BlueOvalTM oplaadnetwerk geeft Ford-eigenaars toegang tot meer dan 600.000 oplaadpunten in heel Europa. 

VERGELIJKING VAN HET BEREIK VAN ELEKTRISCHE AUTO'S

Vergelijk de elektrische rijcapaciteiten van de hybride en elektrische voertuigen van Ford om te zien welk model voor jou geschikt is.

Model

Aandrijflijn Bereik volledig elektrisch

Mustang Mach-E

Volledig elektrisch Tot 600 kilometer

KUGA

Plug-in hybride Tot 56 kilometer
next
prev

Model

Aandrijflijn
Bereik volledig elektrisch

E-Transit

Volledig elektrisch Tot 315 kilometer
next
prev

MAXIMALISEER JE ELEKTRISCH BEREIK

Met de volledig elektrische en plug-in hybride auto's van Ford heb je meer controle over je elektrisch bereik dan ooit tevoren.

Display ON

HET BEREIK VAN JE EV OPTIMALISEREN

Net als bij een conventionele motor heeft de rijstijl een invloed op het bereik van een EV. Bij hoge snelheden en plotselinge acceleraties wordt meer energie verbruikt en neemt het bereik af. Om zoveel mogelijk kilometers met je elektrische auto af te leggen, matig je je snelheid en rijd je met constante snelheid.

Een andere tip is om de FordPass-app te gebruiken om de cabine voor te verwarmen of te laten afkoelen terwijl je auto wordt opgeladen. De energie die wordt bespaard met airconditioning betekent extra bereik op de weg. 

En tenslotte: laat het regeneratief remmen zijn werk doen. Laat de auto, indien mogelijk, afremmen met zijn eigen traagheid, om vermogen terug te sturen naar de accu, in plaats van de remmen in te trappen.

REGENERATIEF REMMEN

Alle elektrische en hybride voertuigen van Ford maken gebruik van een regeneratieve remtechnologie. Het systeem vangt energie op die gewoonlijk verloren gaat tijdens het remmen en voert deze terug naar de accu, waardoor het bereik wordt gemaximaliseerd.

Bij mild hybride voertuigen is regeneratief remmen de enige manier waarop de accu wordt opgeladen. Voor plug-in hybride en volledig elektrische auto'sis het systeem een aanvulling en helpt het de lading te behouden en het bereik te verbeteren.

In plug-in hybride voertuigen wordt op het digitale dashboard het regeneratief opladen weergegeven terwijl het plaatsvindt, zodat je in real-time kunt zien hoe het bereik van je EV toeneemt .

Regenerative Braking
Screen showing range

CONTROLE VAN BEREIK

Het digitale dashboard van je EV controleert hoeveel elektrisch rijbereik jouw auto nog heeft en hoeveel lading je accu nog heeft, zodat je precies weet wanneer en waar je moet opladen. 

Je kunt ook het resterende bereik en de accu van je elektrische auto in de gaten houden met de FordPass-app, zodat je beschikt over alle informatie die u nodig hebt, waar je ook bent. 

RIJTIPS VOOR DE WINTER

Bij temperaturen onder 4 °C nemen de prestaties van de EV-accu af. Maar er zijn dingen die je kunt doen om het bereik van je elektrisch voertuig te maximaliseren bij koud weer:

1. Overdekt parkeren om een blootstelling aan lage temperaturen te beperken.

2. Sluit je oplaadstekker aan terwijl je parkeert en schakel het contact van je voertuig uit tijdens het laden.

3. De voorconditionering instellen om de accu en de passagiersruimte op te warmen tijdens het opladen.

4. Verwarmen met stoelverwarming en het stuurwiel in plaats van met de klimaatregeling.

5. Sneeuw verwijderen van je auto om het gewicht te verminderen.

6. Zachtjes en op gematigde snelheden rijden om het accuvermogen te sparen.

7. Controleren of de bandenspanningen correct zijn voor de veiligheid en efficiëntie. 

Mustang Mach-E driving in the winter

RIJMODI

Pas de rij-instellingen van je auto aan om het bereik van je hybride of elektrische auto te maximaliseren.

Mach-E on charge

VOLLEDIG ELEKTRISCH

Het bereik van een volledig elektrisch voertuig wordt geoptimaliseerd door slimme technologieën, zoals het intuïtieve One Pedal Drive-systeem van de Mustang Mach-E, voor soepel en moeiteloos rijden. En drie selecteerbare rijmodi die de voertuigprestatie-instellingen nauwkeurig afstemmen, zodat je prioriteiten kunt stellen tussen krachtige prestaties en een optimaal rijbereik.

PLUG-IN-HYBRIDE

De selecteerbare modi voor elektrische auto's (EV's) optimaliseren het bereik van je plug-in hybride voertuig en de levensduur door jou de controle te geven. Selecteer de EV Auto -modus en de auto schakelt naadloos over tussen elektrisch rijden en rijden op benzine, afhankelijk van de rijomstandigheden. Of schakel handmatig tussen volledig elektrisch rijden en rijden op benzine om de efficiëntie te maximaliseren en zones met lage uitstoot te benutten. 

Kuga charging