Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CHASSIS > Technische kenmerken > Handige extra’s

Handige extra's

De veelzijdigheid die je zoekt

Hoe veelzijdig moet jouw bedrijfswagen zijn? De flexibele Ford Transit Chassis Cabine is beschikbaar in vijf optionele GVW-uitvoeringen (Gross Vehicle Weight) en is het ideale platform voor vele ombouwmogelijkheden. Bovendien verhoogt het nieuwe 5-tons model het maximale laadvermogen tot 2.960 kg, wat hem ideaal maakt voor zware ombouw en geschikt voor elke klus.

Ford Transit Chassis Cab body type

Transit Coversions en verbeterd laadvermogen

  • Het platte, sterke ladderchassis maakt diverse carrosserieconversies mogelijk 
  • Lengte van het chassis kan door bouten zonder te lassen aangepast worden
  • Hoger ophangingszwaartepunt dan normaal om de grotere carrosserie te kunnen dragen

Keuze uit vijf GVW’s

Kies maar: de Transit Chassis is leverbaar in vijf GVW-varianten van 3.100 kg tot 5.000 kg. De afmetingen van de wielbasis en de overhang zijn geschikt voor een diverse reeks aan op- en ombouw mogelijkheden.

Er is een wielbasis die past bij jouw wensen. Van de L1 (korte wielbasis) tot de L5 (extra lange wielbasis), en de optie voor dubbele of enkele achterwielen, voor iedere conversie de juiste voertuig-configuratie.

Ford Transit Chassis Cab features options
Ford Transit Chassis Cab power socket close up

Stopcontacten

Behalve twee standaard 12 V-stopcontacten kun je ook nog kiezen voor een extra 150 W/230 V-stopcontact tussen de bestuurders- en passagiersstoel: ideaal voor het opladen van laptops of andere apparatuur zonder speciale adapters.

Een lange carrosseriegarantie voor extra zekerheid

Als maatstaf voor de kwaliteit van de constructie van het voertuig krijg je standaard 12 jaar carrosseriegarantie op de Transit Chassis Cabine.

Ford Transit Chassis Cab parked in construction site
A mechanic checking the chassis cab wheel

Lange onderhoudsintervallen voor meer tijd op de weg

De geavanceerde, gloednieuwe 2.0 liter Ford EcoBlue TDCi-motoren zijn betrouwbaar en gaan lang mee. Onderhoudsbeurten kunnen daardoor om de 40.000 km of twee jaar plaatsvinden, afhankelijk van welke van de twee het eerst voorvalt. Bovendien zijn onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn zo ontworpen dat ze minder vaak een onderhoudsbeurt nodig hebben. Dit helpt allemaal om ervoor te zorgen dat de Transit Chassis Cabine je niet in de steek laat.

Direct uit de fabriek rij- en bedrijfsklaar

De Transit Chassis Cabine is speciaal ontworpen en gebouwd voor zwaar werk. Het robuuste, stijve chassis zorgt voor een uitstekende basis voor specialistische carrosserieën. Speciaal voor chauffeurs die een snelle, eenvoudige oplossing zoeken, zijn er onze eigen geproduceerde Transit open laadbakken.

Ford Transit Chassis Cab at construction site
Ford Transit Chassis Cab aerial view of chassis

Ruimte voor de hele ploeg

De Transit Chassis Dubbele Cabine is een geweldige oplossing voor het tegelijk vervoeren van personeel en lading. De wijde deuropeningen geven toegang tot het ruime, doordachte interieur. De dubbele passagiersstoel en de standaard vierpersoonsachterbank bieden samen comfortabel plaats aan maximaal zeven personen. Onder de stoelen is bergruimte beschikbaar.

Trekvermogen

De Transit Chassis Cabine beschikt over een royaal laad- en trekvermogen. De 350HD- en 470-versies hebben een uitstekende ophanging en een maximaal toelaatbaar treingewicht van 7000 kg. Ze kunnen mits de juiste uitrusting tot 3,5 ton trekken.

Ford Transit Chassis Cab tow bar close up
Top