Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CHASSIS CAB > Technische kenmerkenhttps://www.ford.nl/bedrijfswagens/transit-chassis-cab/technische-kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

De Transit Chassis Cabine is ontworpen voor optimaal gebruiksgemak. 
De auto beschikt over functies en technologieën die specifiek zijn ontworpen om je te helpen. Zodra je dit ervaren heeft, zal je je afvragen hoe je ooit zonder heeft gekund.

Ford Transit Chassis Cab Gear Stick detail.

SelectShift automatische transmissie

Zowel de 130 pk als de 170 pk Ford EcoBlue 2.0 TDCi motoren zijn verkrijgbaar met onze nieuwe SelectShift automatische transmissie met zes versnellingen. Deze is speciaal ontworpen voor een soepele en ontspannen rijervaring, met name in drukke verkeerssituaties waarbij je vaak moet remmen en weer optrekken. Schakel je liever handmatig, dan kan je de versnellingshendel in het dashboard gebruiken. Bovendien is er de mogelijkheid om versnellingen bij lastigere verkeersomstandigheden uit te schakelen, bijvoorbeeld bij glad wegdek of steile hellingen.

 

 

Minder vermoeidheid en minder verbruik

Je rijdt ontspannen binnen elke ingestelde snelheidslimiet door Cruise Control met regelbare snelheidsbegrenzer te gebruiken. Zonder je voet op het gaspedaal te hoeven houden, beperk je het risico op snelheidsovertredingen en bespaar je brandstof.

Ford Transit Chassis Cab side view
Ford Transit Chassis Cab front side view

Eenvoudig binnen de lijnen blijven

Je blijft moeiteloos tussen de lijnen met Lane Keeping Alert. Als je per ongeluk je rijstrook dreigt te verlaten, voel je direct het stuur trillen en gaat er een lampje branden.

Altijd wakker achter het stuur

Wel zo veilig als je een seintje krijgt wanneer je vermoeid raakt. Driver Alert houdt je rijgedrag in de gaten en waarschuwt tijdig om even pauze te nemen. Als je waakzaamheid verder afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een beltoon.

Driver Alert warns you when it detects you’re tired
Ford Transit Chassis Cab carrying equipment

Maximale bochtbeheersing

Wil je meer controle in bochten? Vertrouw op Torque Vectoring Control dat 100 keer per seconde op het wegdek reageert. Het verbetert de wegligging en levert een scherpere besturing op, zodat je sneller door bochten kunt en minder last hebt van oneffenheden.

Met vertrouwen op elke weg

Onder alle omstandigheden wil je grip op de weg houden. De intelligente vierwielaandrijving bepaalt hoeveel balans en reactievermogen nodig is in natte, droge of gladde omstandigheden of op wisselend terrein. Het stuurt dan de juiste hoeveelheid vermogen naar de voor- of achteras. En voorziet zo in uitstekende controle en minder verbruik.

Intelligent All-Wheel Drive System
Ford Transit Chassis Cab front view

Eenvoudiger heuvelopwaarts wegrijden

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Rij gerust in weer en wind

Je wilt ook lekker rijden als het waait. Dit kan met de zijwindstabilisatie. Dit detecteert wanneer de auto beïnvloed wordt door zijwind. En helpt je om ook bij windvlagen op dezelfde rijstrook te blijven. 

Ford Chassis-Cab on highway showing Side Wind Stabilisation
Ford Transit Chassis Cab rear view

Controle over elke lading

Load Adaptive Control (LAC) stuurt het elektronische stabiliteitsprogramma (ESP) bij, afhankelijk van de lading van de Transit. Hierdoor is de auto onder alle laadomstandigheden stabiel en beheersbaar.

Directe hulpoproep in een noodsituatie

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalSYNC with Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

 

Sync with emergency assistance
Top