Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CHASSIS > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Ontworpen voor jouw gemak

Je werkt stukken makkelijker dankzij alle slimme technologie in de Transit Chassis Cabine. Zoals Intelligent Adaptive Cruise Control om lange ritten zuiniger en comfortabeler te maken. En Intelligent All-Wheel Drive (AWD) voor een betere tractie om moeiteloos over uitdagende oppervlakken te rijden. En met de selecteerbare rijmodi kun je het rijgedrag van de Transit simpel afstemmen op elke klus.

Een slimmere cruisecontrol

Stel je eigen snelheid in met de slimme Adaptive Cruise Control. Het systeem kan de geldende snelheidslimiet detecteren en de door jou gekozen snelheid automatisch binnen de vastgestelde limiet houden. De geavanceerde radartechnologie scant op langzamer verkeer voor je en kan je snelheid automatisch aanpassen om een vooraf ingestelde afstand ten opzichte van je voorligger aan te houden. Als het verkeer weer sneller begint te rijden, schakelt je voertuig weer terug naar de vooraf ingestelde snelheid.

Een geavanceerd systeem om binnen je rijstrook te blijven

Het Lane Keeping System gebruikt een naar voren gerichte camera om te detecteren of je ongemerkt je rijstrook verlaat. Lane Keeping Aid stuurt je subtiel bij en leidt je weer naar de juiste rijstrook. Als je wiel de lijn of rand van de weg raakt, waarschuwt Lane Keeping Alert je met een trilling in het stuur en een visuele waarschuwing. De technologie wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 64 km/u. Je kunt deze ook handmatig uitschakelen.

Ford Transit Chassis Cab selectable drives close up

Wijzig de modus naargelang de omstandigheden

Met de instelbare rijmodi kun je de manier waarop de Transit Chassis Cabine reageert aanpassen aan een bepaalde taak of terrein. Kies uit Normal mode, Slippery mode, Mud/Rut mode, Tow mode, en voor een maximale brandstofbesparing, de nieuwe EcoMode.

Automatische koplampen met led-dagrijverlichting

Zeer efficiënte bi-xenon koplampen produceren een helder natuurlijk licht met een nauwkeurig patroon. Ze merken ook wanneer het donker is en passen zich automatisch aan verschillende rijomstandigheden aan om het optimale lichtpatroon te bieden. Automatisch grootlicht is een handig hulpmiddel als je in het donker rijdt: het schakelt tijdelijk het grootlicht uit wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, zodat je andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch het grootlicht weer in, voor maximaal zicht.

New Transit Chassis Cab headlight close up
Ford Transit Chassis Cab interior dashboard view

Stuurbekrachtiging die op elke situatie reageert

De elektrische stuurbekrachtiging biedt, afhankelijk van de snelheid van het voertuig, verschillende niveaus van ondersteuning en helpt het brandstofverbruik laag te houden door elektrische energie te gebruiken in plaats van energie uit de motor te halen.

Met vertrouwen op elke weg

Onder alle omstandigheden wil je grip op de weg houden. De intelligente vierwielaandrijving bepaalt hoeveel balans en reactievermogen nodig is in natte, droge of gladde omstandigheden of op wisselend terrein. Het stuurt dan de juiste hoeveelheid vermogen naar de voor- of achteras. En voorziet zo in uitstekende controle en minder verbruik.

Intelligent All-Wheel Drive System
Ford Transit Chassis Cab interior cabin with man

Het Driver Alert-systeem laat je weten wanneer je moe wordt

Driver Alert houdt continu je rijgedrag in de gaten en registreert elke afwijking die veroorzaakt kan worden door vermoeidheid. Als het systeem detecteert dat je minder waakzaam wordt, verschijnt er een waarschuwingsicoon op de display, die je aanraadt even pauze te nemen. Als je waakzaamheid nog meer afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een beltoon.

Wrong Way Alert

Wrong Way Alert werkt samen met verkeersbordherkenning. Het is ontworpen om je zichtbare en hoorbare waarschuwingen te geven als je langs een bord met verboden toegang rijdt en om je te waarschuwen als je de verkeerde kant op rijdt.

Ford Transit Chassis Cab side view driving at night

Minder vermoeiende ritten met minder verbruik

Cruisecontrol met een instelbare snelheidsbeperking helpt om je voertuig binnen een naar wens ingestelde snelheidslimiet te houden. Je bespaart brandstof, beperkt het risico op een snelheidsovertreding en behoudt – net zoals bij andere cruisecontrolsystemen – de door jou gekozen snelheid zonder dat je je voet op het gaspedaal hoeft te houden.

Maximale bochtbeheersing

Torque Vectoring Control reageert 100 keer per seconde op het wegoppervlak. (Dat is 33 keer sneller dan een keer met je ogen knipperen.) Het systeem gebruikt deze gegevens om het vermogen te balanceren dat aan de twee voorwielen wordt geleverd. Dit verbetert de baanvastheid en levert een scherpere besturing op, zodat je vlot bochten en golvingen in de weg neemt.

New Transit Chassis Cab rear view with heavy load
Ford Transit Chassis Cab hill start demonstaration

Extra controle bij starten op een helling

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruit rolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2-3 seconden, zodat je meer tijd hebt om je voet beheerst van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Dit is ook een handige functie om te starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Zijwindstabilisatie

Helpt de bestuurder in het juiste baanvak te blijven bij harde wind en windvlagen door middel van het Electronic Stability Control-systeem, dat detecteert wanneer het voertuig beïnvloed wordt door zijwind.

New Transit Chassis Cab showing side wind graphic
Top