Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CHASSIS > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

Van waarschuwingen over mogelijke botsingsgevaren tot slimme systemen die je helpen grip en stabiliteit te behouden: jouw veiligheid is onze zorg. Daarom heeft de Transit Chassis Cabine heel wat slimme rijhulptechnologieën en beveiligingssystemen, zodat jij, je voertuig en je lading steeds beschermd zijn.

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een radar en camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden. Emergency Brake Assist helpt de remmen van je voertuig om in een noodsituatie effectief in te grijpen. Het systeem registreert hoeveel druk je op het rempedaal uitoefent en verhoogt deze, indien nodig, automatisch.

Blijf de situatie altijd meester

Het elektronische stabiliteitscontrole-systeem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Het voelt wanneer je voertuig grip verliest en past automatisch een remimpuls toe bij afzonderlijke wielen, waardoor de auto weer stabiliseert. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control System wordt het gedrag van de auto in de gaten gehouden.

Electronic Stability control technology animation

Helpt je de situatie meester te blijven

Curve Control detecteert wanneer de chauffeur een bocht te snel neemt en kan het motorkoppel in een oogwenk verminderen. Ook kan het ieder wiel individueel remmen om het voertuig onder controle te houden.

Voortdurende bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem de banden stevig op de weg te houden, vooral in situaties met een hoog zwaartepunt en in bochten met negatieve verkanting.

New Transit Chassis Cab carrying heavy load

Maximale grip met een minimale inspanning

Het geavanceerde Traction Control System voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer je dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer je accelereert.

Veilig trekken van een aanhangwagen

Trailer Sway Control registreert het 'scharen' of slingeren van je aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen, zodat het trekken van een aanhangwagen beheerst verloopt. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

New Transit Chassis Cab with trailer indicating sway control
New Transit Chassis cab showing airbags

Chauffeurs-, passagiers-, zij- en gordijnairbags

De Transit Chassis Cabine is verkrijgbaar met gordijn-, chauffeurs-, passagiers- en zij-airbags. Er bevinden zich geavanceerde sensoren op strategische punten in het voertuig om voor een snelle en gecontroleerde reactie te zorgen. Als je de airbag van de passagier wilt uitschakelen, bijvoorbeeld als een baby of peuter meereist in een stoel die naar achter is gericht, kun je deze functie in een handomdraai deactiveren. Als geheugensteun wordt deze 'uit'-status in het instrumentenpaneel door middel van een lampje weergegeven.

Vroegtijdige waarschuwing als een band leegloopt

Als één van de banden tijdens je reis spanning verliest (bijvoorbeeld omdat je een lekke band hebt), waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je direct met een oplichtend pictogram op het dashboard.

Tyre pressure sensor detail in Transit Chassis Cab
Top