Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CHASSIS > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

De nieuwe Transit Chassis Cabine is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen met een vermogen tot 185 pk en 415 Nm koppel ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan je specifieke behoeften voldoet. Welk exemplaar je ook kiest, elke motor voldoet aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Het voertuig is verkrijgbaar met een Heavy Duty Truck (HDT)-motor voor zwaardere conversies en zelfs als een mild hybride elektrisch voertuig (mHEV), om nog meer brandstof te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen.

EcoBlue engine close up

Ford EcoBlue TDCi-motoren

De nieuwe Transit is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de geavanceerde 2.0 liter Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen tot een vermogen van 185 pk ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan je specifieke behoeften voldoet.

Een verfijnde automatische transmissie met tien versnellingen

Met de gloednieuwe automatische transmissie met tien versnellingen laat de nieuwe Transit je genieten van een uitzonderlijk versnellingsvermogen en een zuinig brandstofverbruik. De transmissie kan zich moeiteloos aanpassen aan veranderende omstandigheden. Of je nu op de snelweg rijdt of door de modder ploetert, je rijdt altijd op het juiste moment in de juiste versnelling. Er is een automatische transmissie met 6 versnellingen beschikbaar op voertuigen met voorwielaandrijving.

10 speed automatic transmission close up
Ford Transit Chassis Cab 6-speed manual transmission

Een transmissie met 6 versnellingen om brandstof te besparen

De nieuwe Transit beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen, zodat je zuiniger en efficiënter kunt rijden. Zodra je snel genoeg rijdt, zet je de bestelauto in de 6e versnelling en bespaar je brandstof terwijl je aan het rijden bent. Je zult zelf ervaren dat je snel en vlot kunt schakelen.

We helpen je om efficiënter te rijden

Het innovatieve Ford EcoMode-systeem evalueert continu de effecten van je rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert je snelheid, schakel-, rem- en anticipatiegedrag plus het aantal korte en lange ritten dat je maakt. EcoMode stuurt deze informatie vervolgens naar je terug via een display op het dashboard. Het doel is om je aan te moedigen efficiënter te rijden, het brandstofverbruik te verlagen en geld te besparen tijdens de levensduur van je voertuig.

Ford transit chassis cab with ecoguide graphic
New Ford Transit Chassis Cab interior dashboard close up

Gebruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Deze technologie kan automatisch de motor uitzetten als je stopt bij een verkeerslicht of je motor stationair draait in een rij. Zodra je klaar bent om te vertrekken, duw je op het gaspedaal en selecteer je de eerste versnelling zoals gewoonlijk of laat je, als je in een automaat rijdt, het rempedaal los om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik hier met tot wel 10% verminderen.

Banden die de efficiëntie kunnen verbeteren

De banden met lage rolweerstand op de nieuwe Transit Chassis Cabine zijn ontworpen voor het verminderen van de energie die nodig is om de banden te laten rollen. Zo heb je tijdens het rijden minder vermogen nodig en verbruik je minder brandstof tijdens de levensduur van je voertuig.

New Transit Chassis Cab front wheel close up
New Ford Transit Chassis Cab ford easy fuel close up

Ford Easy Fuel, voor supersimpel tanken

Met deze nuttige technologie is het bijna onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken, want het verkeerde tankpistool past gewoon niet. En omdat Ford Easy Fuel een systeem zonder dop is, hoef je nooit meer een vuile tankdop aan te raken.

Met Acceleration Control rijd je zuiniger

Deze innovatieve optie controleert de acceleratiesnelheid op basis van de lading (gedeeltelijk geladen of leeg). Afhankelijk van je rijstijl kan dit je brandstofverbruik met wel 15% reduceren. De technologie kan ook slijtage aan de motor, remmen, banden en andere componenten helpen verminderen.

New Transit Chassis Cab front view
New Ford Transit Chassis Cab recharging battery  close up

Laad je accu efficiënter op

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt Smart Regenerative Charging de accu op alleen wanneer dit nodig is en wordt dit, indien mogelijk, vermeden als je het gaspedaal intrapt. Zo kun je nog meer brandstof besparen en wordt de uitstoot van uitlaatgassen verder verlaagd.

Top