INNOVATIE VAN FORD

DE TOEKOMST VAN MOBILITEIT VORMGEVEN

Onze onderzoekers, ingenieurs, ontwerpers en wetenschappers werken aan het verbeteren van elk aspect van je rijervaring. Van functies die het leven gemakkelijker maken tot systemen die levens helpen redden; dit zijn de Ford-technologieën die de toekomst van mobiliteit vormgeven.

COMFORT EN GEMAK

FORD KEYFREE SYSTEEM 

Loop naar je auto en het Ford KeyFree-systeem met Power startknop detecteert je sleutelhouder, zelfs als deze zich in je zak of tas bevindt, en ontgrendelt de portieren automatisch. 

Wanneer je plaatsneemt, heb je geen contactsleutel nodig. Trap de koppeling in, druk op de Ford Power startknop en de motor start.

Start-stop button on the dashboard
Woman opening the car trunk

FORD HANDSFREE ACHTERKLEP

Perfect voor wanneer je handen vol zijn. Handsfree achterklep is een elektrisch bediende achterklep die je sleutelhouder detecteert wanneer je je auto nadert, zodat je de achterklep kunt openen door je voet onder de achterbumper te zwaaien.

FORD MYKEY®

Als je je voertuig aan een andere bestuurder uitleent, kun je met de Ford MyKey® je Ford-sleutels programmeren met geselecteerde veiligheidsinstellingen voor de auto. Met een geconfigureerde MyKey® kun je maximumsnelheden, gordelherinneringen en zelfs het volume van het audiosysteem instellen.

Screen dashboard
Fuel tank

FORD EASY-FUEL

Met Ford Easy-Fuel is het bijna onmogelijk je Ford met de verkeerde brandstof te vullen. Ons ontwerp past alleen op het juiste mondstuk van de brandstofpomp. Easy-fuel is ook een systeem zonder dop, zodat je nooit meer een tankdop hoeft aan te raken.

FORD EN B&O GELUIDSSYSTEMEN

Het samenwerkingsverband tussen Ford en B&O biedt de zekerheid van subliem geluid tijdens het rijden. 

Hoogwaardige B&O audio-oplossingen zijn specifiek afgestemd op elk Ford-model, zodat iedereen in je auto, waar hij/zij ook zit, van dezelfde meeslepende audio-ervaring geniet.

Bang & Olufsen speaker
Ford trunk space

FORD EASYFOLD

Het innovatieve EasyFold-systeem biedt flexibele zitmogelijkheden zonder gedoe. Met één druk op de knop kunnen de stoelen worden neergeklapt om een volledig vlakke laadvloer te creëren.

PRESTATIES EN EFFICIËNTIE

FORD ECOBOOST

De bekroonde EcoBoost-motor combineert een hoog vermogen met een opmerkelijk laag brandstofverbruik. 

Turbocompressoren gebruiken de verspilde uitlaatgassen om meer perslucht in de motor te persen, waardoor het vermogen enorm milieuvriendelijk wordt.

Dankzij een nauwkeurig systeem met directe inspuiting gebruiken EcoBoost-motoren slechts de minimale hoeveelheid brandstof.

Engine inside
Screen dashboard

FORD ECOMODE 

Het innovatieve Ford EcoMode-systeem evalueert continu de impact van je rijgedrag op het brandstofverbruik. 

Door je snelheid, schakelen, remmen, anticipatieniveau en het soort ritten dat je maakt te analyseren, kan het je adviseren hoe het brandstofverbruik kan worden verbeterd

VEILIGHEID EN BEVEILIGING

VERLICHTINGSTECHNOLOGIE VAN FORD 

In het donker dimt Auto High Beam automatisch je koplampen wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger detecteert. Zodra de weg vrij is, wordt het grootlicht weer ingeschakeld.

Adaptive Lighting met Ford Dynamic LED-koplampen helpt je bochten te zien. De koplampstralen bewegen in dezelfde richting als het stuurwiel, waardoor het pad naar voren wordt verlicht.

Ford Headlight
Ford Focus

FORD INTELLIGENT PROTECTION SYSTEM

Het Intelligent Protection System (IPS) van Ford heeft twee functies: Om je te helpen een ongeval te voorkomen en je te beschermen als er een aanrijding dreigt. 

De actieve systemen helpen je om de controle te houden over je auto. Denk aan Electronic Brake-Force Distribution, Anti-Lock Braking en Traction Control. 

De passieve systemen worden kort voor een botsing geactiveerd: geavanceerde autogordels, airbags en intrekkende pedalen die verwondingen verminderen.

FORD SYNC MET EMERGENCY ASSISTANCE 

In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk kan Ford SYNC automatisch de alarmcentrale voor je bellen via je gekoppelde en verbonden mobiele telefoon.

Het systeem kan cruciale gegevens zoals de gps-locatie doorgeven, zelfs als je niet kunt reageren.

Front dashboard screen