RIJHULPSYSTEMEN VOOR BESTUURDERS

GEAVANCEERDE VEILIGHEID. BAANBREKEND COMFORT.

Met drukke wegen en zoveel afleidingen kunnen we allemaal wel wat hulp gebruiken om gemakkelijker te reizen. Maak kennis met de geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen van Ford (ADAS). Intelligente veiligheidsfuncties die zijn ontworpen om je rijervaring veiliger en minder stresserend te maken.

GEMAKKELIJKER PARKEREN

ACTIEVE PARKEERHULP

Maakt parkeren in een drukke straat of nauwe ruimte gemakkelijker. Het systeem kan geschikte parkeerplaatsen identificeren en je vervolgens automatisch erin sturen. De achteruitrijcamera's zorgen ervoor dat je je omgeving in de gaten kunt houden, en altijd de controle behoudt.

Park Out Assist kan je vervolgens terug uit de parkeerplaatsen helpen rijden, terwijl Side Parking Aid je waarschuwt voor eventuele obstakels aan de zijkant.

Park assist on the dashboard
Screen with front view cameras

PANORAMISCHE CAMERA AAN DE VOORKANT VAN JE AUTO

De Front Wide-View Camera geeft je extra zicht op de weg. Deze kleine panoramische camera aan de voorkant van je auto geeft een gesplitst scherm weer op de multifunctionele display, zodat je voertuigen, fietsers en voetgangers die van beide kanten naderen kunt zien.

QUICKCLEAR VERWARMDE VOORRUIT

Maakt je voorruit snel schoon op ijskoude ochtenden. Dunne vezels in de voorruit worden supersnel verhit om het glas te ontdooien en schoon te maken en om de ruitenwissers te helpen ontdooien.

A man in the driver's seat

MEER ONTSPANNEN RIJDEN

Blue Ford Puma with adaptive cruise

INTELLIGENT ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Voor minder stress wanneer je in druk verkeer rijdt. Stel gewoon je gewenste snelheid in en Intelligent Adaptive Cruise Control met Stop & Go houdt automatisch een vooraf ingestelde afstand aan van het voertuig dat voor je rijdt en brengt je auto indien nodig tot stilstand. Zodra het verkeer vóór je weer weg is, geeft het systeem gas tot de door jou gekozen snelheid weer bereikt is.

HULP OM BINNEN JE RIJSTROOK TE BLIJVEN

Naar voren gerichte camera's kunnen detecteren of je ongemerkt je rijstrook verlaat. Het systeem waarschuwt je dan door het stuur te laten trillen en kan eventueel subtiel bijsturen om je weer naar de juiste rijstrook te leiden. Het Lane-Keeping System is ontworpen voor wegen met meerdere rijbanen. Wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Je kunt het ook handmatig uitschakelen.

Red Ford Focus on the road
Blue Ford Puma on the road

HULP BIJ HEUVELOPWAARTS STARTEN

De Hill Start Assist van Ford geeft je extra controle bij het heuvelopwaarts starten. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor wordt het naar achteren (of naar voren) rollen tijdelijk gestopt terwijl je je voet van het rempedaal naar het gaspedaal verplaatst. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

AUTO START-STOP

Wanneer je voor een rood licht of in druk verkeer stopt, kan Auto Start-Stop de motor automatisch uitschakelen en essentiële systemen, zoals de koplampen, airco en Ford SYNC, nog steeds stroom geven. Wanneer je weer wilt gaan rijden, trap je de koppeling (of bij een automaat het gaspedaal) in en de motor start weer.

Blue Ford Puma on the road
Projection of a girl driving

OP 10 MANIEREN VERSTELBARE ZITPLAATSEN

Ontworpen voor meer comfort en minder vermoeidheid, met tien afzonderlijke verstellingen en actieve bewegingsmassage. De stoelen zijn voorzien van elf bewegende kussens die zijn gecoördineerd om extra ondersteuning te bieden en die je, wanneer je dat nodig hebt, een zachte massage geven. Genoeg om je te ontspannen maar je niet af te leiden.

DODE HOEK INFORMATIESYSTEEM

De dode hoek informatie maakt gebruik van sensoren om voertuigen te detecteren die niet zichtbaar zijn in je dode hoek. Als er een ander voertuig wordt gedetecteerd, brengt het systeem je via discrete in beide buitenspiegels ingebouwde waarschuwingslichten op de hoogte. Cross Traffic Alert helpt bij het achteruit uitrijden van parkeerplaatsen met een beperkt zicht, door een waarschuwing te laten klinken als er voertuigen worden gedetecteerd die van de zijkanten naderen.

Red Ford Focus in the mirror
Hands on the wheel

VERKEERSBORDHERKENNING

De verkeersbordherkenning is ontworpen om verkeersborden aan de zijkant van of boven de weg te identificeren. Vervolgens wordt de informatie van het bord, inclusief maximumsnelheden, weergegeven op je instrumentenclusterKnopinfo. Maximum snelheden worden telkens bijgewerkt wanneer je een nieuwe snelheidszone binnenrijdt.

VEILIGERE CONTROLE

ELEKTRONISCHE STABILITEITSCONTROLE

Gebruikt sensoren van het anti-blokkeerremsysteem en tractiecontrolesysteem. Het elektronische stabiliteitscontrolesysteem merkt wanneer je auto grip verliest en remt automatisch specifieke wielen af om je auto weer te stabiliseren.

Green Ford Fiesta ST on the road
Blue Ford Fiesta ST on the track

ROLL STABILITY CONTROL

Roll Stability Control houdt je auto en de rijomstandigheden voortdurend in de gaten. Als er een gevaarlijke situatie is waardoor je auto kan omslaan, wordt het systeem ingeschakeld. Het activeert de elektronische stabiliteitscontrole om in te grijpen, de snelheid van de auto te regelen en de stabiliteit te herstellen.

CONTROLE OP JE BANDENSPANNING

Vroege waarschuwing als een band leegloopt. Detecteert wanneer banden spanning verliezen en waarschuwt je via het instrumentenpaneel. Via de FordPass-app kun je ook meldingen krijgen. Zo kun je de bandenspanning, ruitensproeiervloeistof en nog veel meer controleren.

Wheel's Ford Fiesta ST