HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

Home > Onderhoud en Service > Mijn Ford > Transit EcoBlue Engine Software Update
Ford engineer speaking to a customer

Software-update Transit EcoBlue-motor

Software-update Transit EcoBlue-motor - Bespaart tijd en laat je auto zo weinig mogelijk stil staan.

Je Ford-dealer biedt nu een snelle software-update aan voor je Intelligent Oil Life Monitor (IOLM), die duidelijker aangeeft wanneer een olieverversing moet plaatsvinden.

Door een software-update van je voertuig aan te vragen, zorg je ervoor dat de olie wordt ververst wanneer dat nodig is en dat je motor wordt beschermd tegen voortijdige slijtage.

Laat je motor draaien – ontvang je update in 30 minuten.

Je voertuig heeft al verschillende systemen om je te laten weten dat er olie moet worden ververst. Ze berekenen continu de oliekwaliteit om ervoor te zorgen dat je motor beschermd blijft. Wanneer de olie te verdund raakt, is het minder effectief voor motorsmering. In dit stadium zal je dashboard je laten weten dat je olie moet laten verversen.

Een snelle software-update geeft duidelijker aan wanneer je je voertuig naar een Ford-dealer moet brengen om olie te verversen. Het duurt ongeveer 30 minuten om de update te voltooien.

Een afspraak maken

We beantwoorden hieronder enkele van de meest gestelde vragen. Neem voor meer informatie contact op met je Ford-dealer

 • Recente wijzigingen in de emissievoorschriften (fase 6 Euro 6) en tests, bekend als Worldwide Harmonised Light-Duty Vehicles Test Procedures (WLPT), hebben geleid tot een verandering in de technologie voor uitlaatgasnabehandeling voor alle voertuigfabrikanten. Afhankelijk van de rijcyclus en de rijstijl kan dit leiden tot de noodzaak om de olie tussen de onderhoudsbeurten te verversen in overeenstemming met de actuele onderhoudsstrategie.

  • Ford Transit EcoBlue-motoren
  • Ford Transit Custom EcoBlue-motoren

   

 • Als onderdeel van de update van je Transit worden de vereisten voor het verversen van olie nu in drie fasen aangegeven, afhankelijk van je gebruikspatroon.

  De software-update bevat

  • Een bijgewerkte kalibratie van de aandrijflijnbesturingsmodule om de levensduur van de olie voor elke bepaalde aandrijfcyclus te verbeteren
  • Duidelijkere Intelligent Oil Life Monitor (IOLM) -berichten

   

 • Ford EcoBlue Diesel Change Engine Oil

  Wanneer de gebruiksduur van de motorolie is verstreken, wordt het bericht "Motorolie binnenkort vervangen" weergegeven op je dashboard. Dit bericht verschijnt telkens wanneer je de motor start. Maak een afspraak voor je voertuig bij een Ford-dealer voor een olieverversing of een service, afhankelijk van wat het meest geschikt is.

  Ford EcoBlue Diesel Change Engine Oil Required

  Indien genegeerd, zal na nog eens 500-1000 mijl/800-1.600 km het bericht op je dashboard veranderen in "Olieverversing vereist".

  Ford EcoBlue Diesel Change Engine Oil Required

  Als de olie niet wordt ververst, na ongeveer 1500 mijl/2.400 km, afhankelijk van de rijcyclus en het gebruik, gaat het waarschuwingslampje van de sleutel branden en neemt het motorvermogen af als een extra waarschuwing om de olie te verversen. Het negeren van deze berichten kan ernstige schade toebrengen aan je motor en de garantie van je motor ongeldig maken.

  Het negeren van deze berichten kan ernstige schade toebrengen aan je motor en de garantie van je motor ongeldig maken.
 

<%-DealerName%>

<% if (CustomerRatingsCombined) { %>
<%- CustomerRatingsCombined %> <%- CustomerRespondentsCombined %> scores
<% } %> <% if (serviceList) { %>

<%- serviceList %>

<% } %> <% if (todayClosingTime) { %>

Vandaag geopend tot <%-todayClosingTime%>

<% } %> <% if (todayPartsClosingTime) { %>

<%-todayPartsClosingTime%>

<% } %> <% if (todayServiceClosingTime) { %>

<%-todayServiceClosingTime%>

<% } %>
<% _.forEach(formattedAddress, function(addressLine) { %>

<%- addressLine %>

<% }); %>
<% if (PrimaryPhone) { %>

<%- PrimaryPhone %>

<% } %>

  ROUTEBESCHRIJVING

  DEALERGEGEVENS

Top