RIJERVARING

Technologie moet altijd een doel dienen. Als je jouw nieuwe Fiesta start, breng je een hele reeks geavanceerde functies en systemen tot leven: Actieve parkeerhulp, Adaptieve Cruise Control, systeem om binnen je rijstrook te blijven, Verkeersbordherkenning… Stuk voor stuk technieken die zo slim en handig zijn, dat je zich afvraagt hoe je ooit zonder hebt gekund. 

BEPAAL ZELF JE RIJERVARING

Wordt het vandaag een kort ritje naar de supermarkt of een spannende dag op de racebaan? Jij bepaalt niet alleen je bestemming, maar ook je rijmodus: normaal, sport of sport+. Daarmee passen de motor en andere systemen zich aan voor een optimale rijervaring. Maar je kunt het gaspedaal en de rem ook handmatig aanpassen. Net als het stuur. Zo ben je onder alle omstandigheden even scherp als stabiel op de weg. En dankzij het aangepaste chassis en het uiterst sportieve karakter van de vering, wielen, remmen én het stuursysteem wordt ook dat ritje naar de supermarkt een unieke ervaring.

PLEZIER STAAT CENTRAAL

Het chassis en de ophanging van de gloednieuwe Fiesta ST zijn geïnspireerd op de techniek en technologische ervaring van Ford Performance. Ze zijn zorgvuldig afgestemd om het vermogen van de auto te optimaliseren en je bijzonder nauwkeurig te laten sturen. Met Selectable Drive pas je zowel de instellingen van de besturing als de ophanging optimaal aan op de omstandigheden. De semi-onafhankelijke ophanging zorgt ervoor dat de achterwielen steeds tegelijk functioneren terwijl het chassis onbeweeglijk blijft als je hard door een bocht rijdt.

Ford Fiesta-ST driving in mountains
Ford Fiesta on the road

HULP OM BINNEN DE LIJNEN TE BLIJVEN

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden. Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

 

Ford Fiesta-ST Traffic Sign Recognition video

ZIET DE BORDEN DIE JIJ MISSCHIEN MIST

Omdat je niet altijd alles tegelijk kunt zien, is verkeersbordherkenning een handige steun. Het herkent alle verkeerborden langs de weg en toont een pictogram van het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Ford Fiesta-ST side closeup at night

BETER ZIEN ZONDER ANDEREN TE VERBLINDEN.

In het donker rijden met groot licht is prettig voor jou, maar vervelend voor anderen. Daarom schakelt de grootlicht assistent zich tijdelijk uit wanneer het voor- of tegenliggers opmerkt. Daarna gaat het ook automatisch weer aan.

 

Ford Fiesta wing mirror detail

SPIEGELS DIE ZIEN WAT JIJ NIET ZIET!

Een Blind Spot Information System (BLIS) helpt je om veiliger van rijstrook te veranderen. Dat komt omdat RADAR-sensoren de dode hoeken aan beide zijden van jouw auto scannen. En zodra ze een voertuig detecteren dat je niet kunt zien, wordt een duidelijk zichtbaar oranje lampje ingeschakeld in de buitenspiegel aan de betreffende kant van de auto. BLIS heeft ook een geheel nieuwe technologie, Cross Traffic Alert.

Top-down vie on red Ford Fiesta with call sign within green circles

DIRECTE HULPOPROEP IN EEN NOODSITUATIE

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalFord Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

Ford Fiesta rear view camera turned on

ACHTERUITRIJDEN OP ZIJN SIMPELST

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

 

ALTIJD WAKKER ACHTER HET STUUR

Wel zo veilig als je een seintje krijgt wanneer je vermoeid raakt. Driver Alert houdt je rijgedrag in de gaten en waarschuwt tijdig om even pauze te nemen. Als je waakzaamheid verder afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een beltoon.

Ford Fiesta ST driver alert
Ford Fiesta parked up hill

EENVOUDIGER HEUVELOPWAARTS WEGRIJDEN

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Ford Fiesta with close up of power assisted steering

IN ELKE SITUATIE CONTROLE ACHTER HET STUUR.

Wil je makkelijker sturen bij elke snelheid? De elektrische stuurbekrachtiging past zich automatisch aan de snelheid en omstandigheden aan. Je stuurt licht bij lage en stevig bij hoge snelheden. Zodat je makkelijker manoeuvreert en meer controle hebt.

Met Drift Control houdt het nu ook rekening met zijwind en andere rijomstandigheden, terwijl Active Nibble Control ongewenste trillingen in het stuur beperkt.

COMFORT EN GEMAK

Als slimme technologieën bij je thuis werken zoals het hoort, waarom zouden ze dat dan ook niet in jouw auto doen? Dat is precies waarom de nieuwe Ford Fiesta ST is uitgevoerd met SYNC 3 om jouw leven makkelijker te maken, met B&O om reizen leuker te maken en met een panoramadak dat open kan om elke rit plezieriger te maken. Ben je er klaar voor om dit alles – en nog veel meer – te ontdekken? Stap in en ervaar alle comfort en gemakken die je je maar kan wensen.

Live venue with B&O logo

JOUW FAVORIETE MUZIEK ZOALS DIE BEDOELD IS

Wat jouw smaak ook is: muziek moet klinken zoals de artiest het bedoeld heeft. Dat is precies wat je kan verwachten in de nieuwe Fiesta. Die is verkrijgbaar met B&O, een hoogwaardig audiosysteem van 675 watt met een warm en krachtig geluid. De set bestaat uit 10 speakers waaronder een subwoofer. De akoestiekspecialisten van B&O hebben de geavanceerde technologie speciaal ontworpen voor de Fiesta – en het geluid er nauwkeurig op afgestemd. Dus draai maar omhoog dat volume en geniet van jouw favoriete muziek in jouw eigen concertgebouw: jouw auto.

SLIMME TECHNIEK DIE JE MET JOUW STEM BEDIENT

Met het Ford SYNC 3 bedien je jouw telefoon, muziek en navigatie eenvoudig met je stem. SYNC 3 is verbonden met Apple CarPlay en Android Auto met AppLink. Dit betekent dat je ook toegang hebt tot uw favoriete smartphone-apps, zoals Spotify. Daarnaast helpt Live Traffic je om files te vermijden. Als je zegt ‘Ik heb trek’, verschijnt er een lijst met restaurants in de buurt. En de Michelingids helpt je bij het zoeken en reserveren van een restaurant.
Je kunt SYNC 3 natuurlijk ook gewoon bedienen via het 8 inch Touch&Swipe screen.

Ford Fiesta ST RECARO sports seats

EEN BESTUURDERSSTOEL OM TE PRESTEREN

Om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je Fiesta ST kunt halen, is de auto uitgerust met op de racesport-geïnspireerde RECARO-sportstoelen. De stoelen bieden maximale ondersteuning en geven je de perfecte positie om je Fiesta ST te besturen en ervan te genieten. De stoelen zijn ST en RECARO gemerkt en zijn voorzien van halfleder/Dinamica stoffen bekleding.

Ford Fiesta panoramic roof

ZEG HALLO TEGEN HET DAGLICHT

Wil je ook van de buitenlucht genieten tijdens het rijden? Met het elektrisch bedienbare dakluik van het panoramadak kun je met één druk op de knop volop genieten van natuurlijk licht. Terwijl het reflecterende glas je koel houdt en tegen schadelijke uv-straling beschermt.

Ford Fiesta Electronic Automatic Temperature Control

NOOIT TE WARM. NOOIT TE KOUD

Lekker rijden doe je als de temperatuur prettig is. Met de Elektronische Automatische Temperatuur Controle hoef je alleen maar de gewenste temperatuur in te stellen om te zorgen dat de airconditioning het binnen aangenaam houdt.

 

EENVOUDIG INSTAPPEN ZONDER SLEUTEL

Als je naar jouw auto loopt, merkt het sleutelvrije systeem van Ford automatisch dat zijn eigen unieke sleutelhanger in de buurt is – zelfs als die in jouw zak of tas zit – en ontgrendelt de deuren. Ook als je achter het stuur gaat zitten en wilt starten, heb je geen sleutel nodig. Je trapt slechts de koppeling in, drukt op de Ford Power-startknop en de motor start.

ZORGELOOS JE AUTO UITLENEN

Wil je je auto zonder zorgen uitlenen aan een kennis of familielid? Met MyKey kun je de maximumsnelheid, een veiligheidsgordel herinnering en zelfs het geluidsvolume via de sleutel instellen.

Je kunt zelf de onbeperkte adminsleutel houden en de geprogrammeerde sleutel geven aan een kennis of familielid.

Ford Fiesta MyKey close up
Ford Fiesta ST Ambient lighting

INTERIEURVERLICHTING NAAR WENS

Zelf de sfeer in je auto bepalen? Neem sfeerverlichting om de kleur in het interieur naar eigen smaak in te stellen als het donker is.

Ford Mondeo interior with close crop of Sony system panel

JE RUIT IN EEN OOGWENK IJSVRIJ

Nooit meer krabben in de winter? Met Quickclear elektrisch verwarmbare voorruit verdwijnt ijs letterlijk als sneeuw voor de zon, door de voorruit supersnel te verhitten en de ruitenwissers te ontdooien.

Ford Fiesta ST power fold mirorrs

SPIEGELS DIE ZICHZELF BESCHERMEN

Je kwetsbare spiegels wil je goed beschermen. De elektrisch inklapbare buitenspiegels klappen naar binnen om beschadiging aan de spiegels en richtingaanwijzers te voorkomen.

VOORKOMT BUTSEN EN KRASSEN

Op krappe parkeerplaatsen stoot je al snel de deur tegen iets aan. Maar als je de deur van een Fiesta opent, klapt een beschermende rand uit die de lak van jouw auto en die van anderen beschermt.

VERMOGEN EN EFFICIËNTIE

De nieuwe Fiesta ST wordt aangedreven door een krachtige 1,5 liter, EcoBoost-benzinemotor. Het reeds indrukwekkend zuinige verbruik wordt nog verbeterd door een innovatieve feature: een cilinder die automatisch uitgeschakeld wordt als hij niet nodig is, zodat je tijdens het rijden brandstof bespaart.

Een aantal bijkomende technologieën zorgen voor betere prestaties en tegelijkertijd brandstof besparen. 

PURE, MAAR TOCH GERAFFINEERDE KRACHT

De uitstekende prestaties worden aangedreven door een geheel nieuwe driecilinder 1,5-liter EcoBoost-motor. De nieuwe turbo gebruikt een geoptimaliseerd turbine-ontwerp, waarmee de compressordruk sneller wordt opgebouwd en de vertraging wordt beperkt. De technologieën voor indirecte en directe brandstofinspuiting leveren bovendien een groot vermogen en souplesse. Het resultaat: een indrukwekkend vermogen van 200 pk, een krachtig koppel van 290 Nm bij 1750 rpm en een verwachte snelheid van 0-100 km/u in 6,5 seconden. De nieuwe cilinderuitschakeling zorgt ervoor dat je meer brandstof kunt besparen door een cilinder automatisch uit te schakelen, afhankelijk van je snelheid en lading. Wanneer de cilinder uitgeschakeld wordt, zullen de twee resterende cilinders 50% meer draaien en dus efficiënter gebruikt worden.

GRIP WANNEER JE HET NODIG HEBT

Het optionele Performance-pack bevat een mechanisch slipdifferentieel. Het systeem is ontworpen om het motorvermogen naar het achterwiel met de meeste grip te sturen. Dus wanneer een wiel begint te slippen, wordt het vermogen automatisch naar het andere wiel gestuurd om beide wielen verder te laten rijden. Het resultaat: veel betere grip op gladde of oneffen wegen en betere acceleratie en prestaties.

Ford Fiesta ST Active valve exhaust

EEN GELUID OM VAN TE DROMEN

Met Electronic Sound Enhancement en Active Valve Exhaust geniet je optimaal van de Fiesta ST-ervaring. Waarom: omdat Active Valve Exhaust een nieuwe technologie is die ontworpen is om een dieper gerommel en gebrul te creëren op basis van de hoeveelheid koppel die je toepast. En met Electronic Sound Enhancement hoor je het typische motorgeluid wanneer je achter het stuur zit.

Ford Fiesta launch control close up

SNELLER VAN START

Ontworpen om consistent van start te gaan met een maximale acceleratie. De nieuwe Fiesta ST is uitgerust met Launch Control. Stel het maximale toerental in voor de motor en zet je voet plat op het gaspedaal terwijl de auto het gewenste toerental vasthoudt.

Ford Fiesta Performance Shift Light Indicator close up

RIJD ALS EEN ECHTE PROFESSIONAL

Het Performance-schakellampje is ontworpen om je zo efficiënt mogelijk te laten schakelen en de prestaties van je auto te verbeteren. Het rode ST-logo is perfect geplaatst op de toerenteller en licht op om te laten zien op welk moment je het best kunt schakelen.

 

Ford Fiesta

VERMINDER JE BRANDSTOFVERBRUIK MET WEL 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk. Bij een automaat trap je het gaspedaal in om weer te starten.

Ford Fiesta gear stick close up

ZES VERSNELLINGEN TOT JOUW BESCHIKKING

Een handgeschakelde zesversnellingsbak is ontworpen om jou te helpen optimaal gebruik te maken van het beschikbare vermogen. Schakelen is kort en snel en levert soepele, nauwkeurige prestaties bij elke versnelling.

 

Ford Fiesta ST active grille shutter

MOTOREN DIE AAN STRENGE NORMEN VOLDOEN

Het is geruststellend om te weten dat de 1,5 liter EcoBoost-motor van de Fiesta ST voldoet aan de Euro 6-emissienormen. Voor benzinemotoren houden de Euro 6-emissienormen in dat de koolstofmonoxide-uitstoot maximaal 1,0 g/km, de koolwaterstofuitstoot maximaal 0,10 g/km, de stikstofoxide-uitstoot maximaal 0,06 g/km en de fijnstofuitstoot maximaal 0,005 g/km mag zijn.Tooltip

 

 

Ford Fiesta ST Euro emissions

MOTOREN DIE AAN DE HOOGSTE EISEN VOLDOEN

Welke motor je ook kiest voor jouw Fiesta; het is prettig om te weten dat hij ook aan de hoogste eisen voldoet van de Euro Stage 6.2 emission standards.

ONZE PRIORITEIT - JOUW VEILIGHEID EN ZEKERHEID

De nieuwe Fiesta ST bevat een aantal geavanceerde technologieën om jezelf, je passagiers en je auto te beschermen bij een ongeval. Andere systemen dienen in de eerste plaats om ongevallen te helpen voorkomen.

ELEKTRONISCHE STABILITEITSCONTROLE

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

AIRBAGS DIE U VAN ALLE KANTEN BESCHERMEN

De Fiesta ST heeft airbags voor de bestuurder en passagier voorin en zijairbags die de borstkas beschermen. Allemaal ontworpen om de inzittenden weg te houden van de plek waar de auto wordt geraakt. Wist je dat de airbags ook meteen de arm van de inzittende optillen? Zo ontstaat er meer ruimte tussen de inzittende en het object dat de auto binnendringt. De Fiesta heeft daarnaast gordijnairbags voor maximale bescherming en hoofdsteunen die beschermen tegen een whiplash. Alle veiligheidsgordels hebben een voorspanner en spankrachtbeschermer en de auto geeft zo nodig ook een gordelwaarschuwing. Kortom: de Fiesta ST stelt jouw veiligheid voorop.

Aerial view of Ford Fiesta with inflated airbags
Blue Ford Fiesta front wheel close up

GEAVANCEERDE SYSTEMEN VOOR GECONTROLEERD REMMEN

Het antiblokkeerremsysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) zorgen ervoor dat je heel beheerst kunt remmen. En de Emergency Brake Assist (EBA) laat jouw Fiesta in een noodsituatie doeltreffender remmen. Het systeem weet precies hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend. Als dat nodig is, verhoogt het de druk automatisch.

BESCHERMD MET VIJF STERREN

Jouw veiligheid staat voorop. Daarom wordt de veiligheid van alle nieuwe auto’s streng gecontroleerd door Europa’s grootste onafhankelijke veiligheidsorganisatie Euro NCAP. Het is geruststellend te weten dat de Fiesta gewaardeerd is met de hoogste beoordeling: vijf sterren.

Euro NCAP logo
Ford Fiesta ST tyre pressure

VROEGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

Klik op onderstaande links voor meer informatie