Fiesta ST in motion

VERMOGEN

Fiesta ST making a turn

MECHANISCH LIMITED SLIP DIFFERENTIEEL 

Ontworpen om het motorvermogen naar het voorwiel met de meeste grip te sturen. Dus wanneer een wiel begint te slippen, wordt het vermogen automatisch naar het andere wiel gestuurd om beide wielen verder te laten rijden. Dit zorgt voor verbeterde grip op gladde of oneffen wegen en betere acceleratie en prestaties. 

LAUNCH CONTROL

Met Launch control, speciaal ontworpen voor op de racebaan, kun je de toeren-limiet van de motor instellen zodat je het gaspedaal stevig kunt indrukken terwijl de auto de ingestelde toeren niet overschrijdt. Dit helpt bij het maximaliseren van de acceleratie vanuit stilstand. 

ST Launch control
Exhaust close-up

ACTIVE VALVE EXHAUST EN ELECTRONIC SOUND ENHANCEMENT 

De Fiesta ST is uitgerust met een Active Valve Exhaust (9), ontworpen om een dieper gerommel en gebrul te creëren op basis van de hoeveelheid koppel die je toepast. Tegelijkertijd hoor je met Electronic Sound Enhancement het typische motorgeluid wanneer je achter het stuur zit.

Focus ST steering wheel

INSTELBARE RIJMODI 

Drie instelbare rijmodi (Normaal, Sport en Track) kunnen de prestatie-instellingen van de auto aanpassen, inclusief motorvermogen, gaspedaal, rempedaal en stuurrespons. In combinatie met de verbeterde Torque Vectoring en elektronische stabiliteitscontrole heb je de Fiesta ST perfect in de hand als je op de snelweg rijdt of geniet van een dagje op het circuit.

Ford Performance Shift Light Indicator close-up

SCHAKELINDICATIELAMPJE 

Ontworpen om je zo efficiënt mogelijk te laten schakelen en de prestaties van je auto te verbeteren. Het rode ST-logo op de toerenteller licht op om te laten zien op welk moment je het beste kunt schakelen.

BESTURING EN OPHANGING 

Inclusief geavanceerde Force Vectoring-vering en semi-onafhankelijke ophanging. De geavanceerde Fiesta ST-ophanging is nauwkeurig afgesteld voor een precieze besturing met uitzonderlijke controle en stabiliteit in alle omstandigheden. 

Ford Fiesta ST rear three quarter view
Fiesta ST front three quarter view

MOTOREN & TRANSMISSIES

ECOBOOST

De Fiesta ST driecilinder 1,5-liter EcoBoost-motor heeft een geoptimaliseerde turbo om de compressordruk sneller op te bouwen en vertraging te beperken. Een tweetraps oliepomp vermindert wrijving en trillingen. Daarnaast helpen de gecombineerde technologieën voor indirecte en directe brandstofinspuiting het vermogen en reactievermogen te verhogen. 

HANDGESCHAKELD MET ZES VERSNELLINGEN 

De handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen van de Fiesta ST helpt je het maximale uit het vermogen te halen. Hij schakelt kort en snel en levert elke keer dat je schakelt een soepele, nauwkeurige prestatie.

Close-up of a gear shift
Fiesta ST side view in motion

RIJERVARING

Ford Fiesta using Adaptive cruise control

ADAPTIEVE CRUISE CONTROL MET INSTELBARE SNELHEIDSBEPERKING 

Voer de gewenste snelheid en afstand tot je voorligger in en voeg een maximumsnelheid tussen 20 en 110 km/u toe. Het systeem houdt automatisch de ingestelde afstand aan als wegens verkeersomstandigheden niet kan worden gereden met de gewenste constante snelheid. De ingestelde snelheid wordt nooit overschreden. (6) (8)

Ford Fiesta ST on a road

LANE-KEEPING SYSTEM

Naar voren gerichte camera's kunnen detecteren of je ongemerkt je rijstrook verlaat. Het systeem waarschuwt je dan door het stuur te laten trillen en kan eventueel subtiel bijsturen om je weer naar de juiste rijstrook te leiden. Ontworpen voor wegen met meerdere rijstroken. Wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Je kunt het ook handmatig uitschakelen. (6) (7)

Ford Fiesta-ST Traffic Sign Recognition video

SNELHEIDSBEGRENZER MET VERKEERSBORDHERKENNING 

Hiermee kun je de gewenste maximumsnelheid instellen. Het systeem scant ook verkeersborden en wegmarkeringen om lokale snelheidsbeperkingen te identificeren. Als je een van deze beperkingen overschrijdt, waarschuwt het systeem je via het instrumentenpaneel. Wrong Way Alert waarschuwt je ook als je een bord met verboden toegang passeert. (6)

Ford Fiesta rear view in motion

AFSTANDSINDICATIELAMPJE 

Zo kun je je afstand tot je voorligger in de gaten houden. Een driekleurige gecodeerde grafische afbeelding die in het instrumentenpaneel wordt weergegeven, laat je weten hoe dichtbij je komt. Grijs geeft de grootste afstand aan en rood de kortste afstand tussen jou en het verkeer dat voor je ligt. (6)

Ford Fiesta ST close-up of a headlight

INTELLIGENTE LED-KOPLAMPEN

De LED-koplampen van de Fiesta, met kenmerkende dagrijverlichting, bieden uitstekende zichtbaarheid met een opvallend ontwerp. De adaptieve koplampen optimaliseren je lichtbundelpatronen voor specifieke rijomstandigheden, zoals voor rijden op de snelweg, door de stad of over landwegen en voor parkeer- en bochtmanoeuvres. (6)

Ford Fiesta rear view camera

ACHTERUITRIJCAMERA

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes … de achteruitrijcamera maakt parkeren eenvoudig door je op het scherm te laten zien wat er zich achter je bevindt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de achteruitversnelling selecteert. (6)

Parking distance sensors graphic

PARKEERSENSOREN

Parkeersensoren helpen je om de afstand tussen je auto en obstakels rondom je in te schatten. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, geven ze een waarschuwingssignaal af dat luider wordt naarmate je dichterbij komt. (6)

Ford Fiesta using Adaptive cruise control

FORD SYNC MET EMERGENCY ASSISTANCE

In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk kan Ford SYNC automatisch de alarmcentrale voor je bellen via je gekoppelde en verbonden mobiele telefoon. Je kunt dan met de alarmcentrale praten of kiezen om de oproep te beëindigen. Het systeem kan cruciale gegevens zoals je gps-locatie doorgeven, zelfs als je daar zelf niet toe in staat bent. (1) (6)

DRIVER ALERT

Driver Alert houdt je rijgedrag in de gaten en kan zelfs rustpauzes aanbevelen als er een afwijking wordt gedetecteerd die veroorzaakt wordt door vermoeidheid. Het systeem waarschuwt je met een waarschuwingspictogram in het instrumentenpaneel. Als je waakzaamheid nog meer afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een hoorbare waarschuwingstoon. (6)

Ford Fiesta using Driver alert
Ford Fiesta using Hill Start Assist

HILL START ASSIST (HSA)

Geeft je extra controle bij het heuvelopwaarts starten. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor rol je tijdelijk de heuvel niet af terwijl je je voet van het rempedaal naar het gaspedaal verplaatst. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond. (6)

Driver sitting behind the wheel of a Fiesta, looking at a smartphone

CONNECTIVITEIT

Ford SYNC Monitor

FORD SYNC 3.2

Ford SYNC 3.2(1) integreert naadloos met je smartphone via Android Auto of Apple CarPlay(2). Hiermee kun je alles aansturen, van telefoongesprekken en sms-berichten tot de airco, muziek, satellietnavigatie en Live Traffic-updates. En dat allemaal via een kleurentouchscreen met hoge definitie van 8" of met zeer eenvoudige spraakopdrachten.

DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL

Het digitale instrumentenpaneel van 12,3" van de Fiesta toont de bestuurdersinformatie in hoge definitie met intuïtieve en gemakkelijk te lezen pictogrammen. Je kunt ook prioriteit geven aan welke informatie wordt weergegeven, inclusief navigatiewaarschuwingen, en de voorkeursinstellingen van afzonderlijke bestuurders programmeren. 

Man holding a steering wheel
B&O speaker

B&O-AUDIOSYSTEEM 

Superieur geluid en stijlvol ontwerp. Dit premium audiosysteem met tien luidsprekers is door gespecialiseerde B&O-geluidstechnici ontworpen en verfijnd voor de Fiesta. Inclusief een subwoofer die netjes is ingebouwd in het achterste schot en de kenmerkende luidsprekerpatronen van Bang & Olufsen die perfect passen bij de opvallende styling van de auto. 

Mobile phone showing FordPass App

FORDPASS-APP

Ontgrendel een groot aantal connectiviteitsfuncties via je smartphone. Met de FordPass-app(3) kun je de locatie en rijgegevens van je voertuig controleren, realtime verkeersupdates en meldingen over de staat van je voertuig op je telefoon ontvangen. Je kunt ook controleren of je auto is vergrendeld en deze vervolgens op afstand vergrendelen of ontgrendelen, waar je ook bent. 

FordPass Connect

FORDPASS CONNECT

De ingebouwde FordPass Connect-modem(4) van de Fiesta biedt een reeks extra connectiviteitsfuncties. Profiteer van wifi op maximaal tien apparaten. En wanneer je hem koppelt met de FordPass-app(3), kun je bestemmingen van je smartphone naar je navigatiesysteem in de auto sturen. Geavanceerde functies op afstand zorgen ervoor dat je je Fiesta vanaf elke plek kunt bedienen en in de gaten kunt houden.

DRAADLOOS OPLADEN

Ontworpen om ruimte en gemak te optimaliseren. Het interieur van de Fiesta beschikt over een handige centrale opslagruimte en draadloos opladen voor je smartphone.(5)

Phone charging next to a gear shift
Woman beside a Fiesta ST

COMFORT EN GEMAK

Front seats of a Fiesta ST

PERFORMANCE STOELEN 

De op veertien manieren verstelbare sportstoelen voorin zijn ontwikkeld door Ford Performance-ingenieurs en zijn geoptimaliseerd voor de perfecte rijpositie. Daarbij biedt de lendesteun, die verstelbaar is op vier manieren, een hoog niveau van ondersteuning en comfort.

Steering wheel of a Fiesta ST

VERWARMBARE STOELEN EN STUUR

Het verwarmbare stuur van de auto houdt je handen warm op koude winterochtenden. En voor extra comfort zijn er verwarmbare stoelen voor voorin verkrijgbaar.

Ford Fiesta showing KeyFree system

FORD KEYFREE-SYSTEEM 

Met het Ford KeyFree-systeem kun je de auto vergrendelen en ontgrendelen zonder dat je de sleutel uit je zak of tas hoeft te halen. Je kunt de deur ook openen als de sleutel zich in de auto bevindt of de FordPass-app (3) gebruiken om je voertuig vanaf elke locatie op afstand te vergrendelen en ontgrendelen.

MYKEY

Voor extra gemoedsrust wanneer je je auto aan een andere bestuurder uitleent, kun je met Ford MyKey® maximumsnelheden, gordelwaarschuwingen of zelfs het volume van het audiosysteem instellen.

Ford MyKey
Ford Fiesta frosted windshield

'QUICKCLEAR' VERWARMBARE VOORRUIT

Maakt je voorruit snel schoon op ijskoude ochtenden. Dunne vezels in de voorruit worden supersnel verhit om het glas te ontdooien en schoon te maken en om de ruitenwissers te helpen ontdooien. 

DOOR EDGE PROTECTORS

Helpt je om krassen op de randen van je deuren te voorkomen wanneer je parkeert in krappe ruimtes. Bij het openen van de deuren springt er een beschermende rand uit om de lak van je auto te beschermen.

Ford Fiesta showing door edge protector
Man siting in the driver's seat of a Fiesta ST

VEILIGHEID

Ford Fiesta showing pre-collision assist

PRE-COLLISION ASSIST MET VOETGANGERSDETECTIE

Scant op mogelijke botsingsgevaren met voetgangers en andere voertuigen tot 130 meter voor je en wijst je op hun aanwezigheid. Als je niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze indien mogelijk geheel te voorkomen. (9)

* Ontworpen om te werken bij snelheden tot 80 km/u, en ook 's nachts. 

VEILIG TREKKEN VAN EEN AANHANGWAGEN

Trailer Sway control voor aanhangwagens registreert het 'deinen' of slingeren van je aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen, zodat het trekken van een aanhangwagen beheerster verloopt. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen. (10)

Ford Fiesta towing jet ski
Ford Fiesta displaying emergency brake assist

EMERGENCY BRAKE ASSIST

Helpt de remmen van je voertuig maximaal in te grijpen in een noodsituatie. Het wordt automatisch bediend door het Electronic Stability Control-systeem, dat registreert hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt de druk indien nodig automatisch. 

Ford Fiesta-ST front three quarter view

ELEKTRONISCHE STABILITEITSCONTROLE 

Gebruikt sensoren van het anti-blokkeerremsysteem en tractiecontrolesysteem. Het systeem merkt wanneer je Fiesta grip verliest en remt automatisch specifieke wielen af om het voertuig weer te stabiliseren. 

Rear wheel of a Fiesta ST

BANDENSPANNINGCONTROLESYSTEEM 

Detecteert wanneer banden spanning verliezen en waarschuwt je via het instrumentenpaneel. Via de FordPass-app kun je ook meldingen krijgen. Zo kun je de bandenspanning, ruitensproeiervloeistof en nog veel meer controleren. 

Klik op onderstaande links voor meer informatie