DE GESCHIEDENIS VAN FORD MOTOR COMPANY - HET VERHAAL GAAT VERDER

Bij Ford hebben we een indrukwekkend erfgoed en een spannende toekomst. Maar wat heb je er aan om 's werelds beste voertuigen te bouwen zonder na te denken over de wereld waarvoor we ze bouwen?

Close-up van Ford Mustang-logo

Vanaf de eerste dag hebben we mensen de middelen gegeven om hen te helpen vooruit te komen en hebben we geïnnoveerd om hun mogelijkheden uit te breiden. Nu, met het oog op toekomstige generaties, werken we aan duurzamer transport met brandstofzuinige motoren en zijn we op weg naar elektrificatie.  

Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van de bedrijfsstrategie van Ford. Slimme productieoplossingen en een spannende reeks technologisch geavanceerde en brandstofbesparende opties zijn nog maar het begin.

Ford productievestiging, machines

Er worden nieuwe voertuigen ontwikkeld, die een aanvulling vormen op onze al geëlektrificeerde iconen, zoals de Mustang Mach‑E en E‑Transit , en we investeren 2 miljard dollar om onze assemblagevestiging in Keulen, Duitsland, te moderniseren en ons voor te bereiden op onze volledig elektrische toekomst

Intussen hebben we nog eens 270 miljoen euro geïnvesteerd in de omvorming van onze transmissiefabriek in Halewood, Verenigd Koninkrijk, om elektrische krachtbronnen te bouwen voor toekomstige Ford-modellen. 

We zijn vastbesloten om een belangrijk doel te bereiken: in 2030 zal 100% van onze personenauto's volledig elektrisch zijn en tweederde van de bedrijfswagens volledig elektrisch of plug-in hybride zijn. Een mijlpaal op dat pad is ons plan om in 2026 meer dan 600.000 elektrische voertuigen in Europa te verkopen.

Vogelperspectief van de Ford-fabriek

We weten hoe cruciaal het is om de infrastructuur te hebben om deze ambitieuze plannen te ondersteunen en op basisniveau hebben we allemaal een oplaadpunt nodig. Ford's BlueOval™ oplaadnetwerk kan helpen de zorgen over je reis uit te bannen, door toegang te bieden tot meer dan 300.000 openbare snelle oplaadstations in heel Europa, met één aanmelding.

Ford Mustang laadt op bij oplaadstation

Wij lopen voorop als het gaat om het creëren van veiligere, efficiëntere en duurzamere transportnetwerken met een breed scala aan mobiliteitsopties. We hopen alles te verbeteren, van verkeersstroom tot parkeren, en een wereld met minder obstakels en beperkingen te creëren. 

Van vereenvoudiging van het thuis opladen tot ondersteuning van elektrische commerciële wagenparken, we doen er alles aan om onze klanten te ondersteunen bij de overstap naar een compleet nieuwe manier van rijden. 

Als bedrijf kijken we ook naar onze eigen houding en doen we er veel aan om de kwaliteit te verbeteren, de kosten te verlagen en de manier waarop we werken te vereenvoudigen. Dit helpt Ford niet alleen om de verwachtingen van de klant te overtreffen, maar maakt ook het eigendom van elektrische voertuigen toegankelijker en lonender. Er is zoveel om naar uit te kijken. 

Lees meer over onze waarden en vastberadenheid om positieve bijdragen te leveren aan de wereld om ons heen in ons duurzaamheidsrapport. Elke dag werken we aan ons langetermijndoel om tegen 2035 nul uitstoot te bereiken voor alle autoverkopen en CO2-neutraliteit in onze vestigingen, logistiek en leveranciers.

Zoals Stuart Rowley, president van Ford Europe, zegt: "Europeanen geven om klimaatverandering en ze zijn klaar om een aantal individuele acties te ondernemen om dit te helpen bestrijden. Ford zet volledig in op elektrificatie en we zijn er trots op dat we voorop lopen als het gaat om het ondersteunen van de consument bij de overstap naar een elektrische auto." 

Ben jij klaar om de toekomst in te rijden? We willen helpen een betere wereld te creëren, waarin iedereen vrij is om te bewegen en zijn dromen na te jagen. Ga met ons mee op deze reis. 

Rode Ford Mustang, zijaanzicht bij nacht

GERELATEERDE ARTIKELEN