NIEUWE FORD FOCUS: VERBETERDE CONNECTIVITEIT, GEËLEKTRIFICEERDE AANDRIJFLIJNEN EN EXPRESSIEF DESIGN

  • Nieuwe Ford Focus heeft expressief design, Focus ST voor het eerst verkrijgbaar in opvallende exterieurkleur Mean Green
  • EcoBoost Hybrid-aandrijving met 48-volt mild hybride technologie zorgt samen met nieuwe zeventraps Powershift-automaat voor meer verfijning, efficiëntie en rijplezier
  • Nieuwe generatie technologieën: SYNC 4-connectiviteit, 13,2 inch touchscreen, Dynamic Matrix LED-koplampen met op camera gebaseerde dynamische bochtverlichting en Blind Spot Assist
  • Nieuwe Ford Focus vanaf eerste kwartaal 2022 bij Nederlandse dealers, leverbaar als vijfdeurs hatchback en als extra ruime Wagon

Ford presenteert de nieuwe Focus. De populaire gezinsauto in het C-segment krijgt een nieuw, expressief design, wordt leverbaar met efficiënte geëlektrificeerde aandrijflijnen en biedt geavanceerde connectiviteit en rijhulpsystemen. Alles bij de nieuwe Ford Focus is gericht op maximaal rijplezier en een zorgeloze eigendomservaring. De levering van de nieuwe Ford Focus start in het eerste kwartaal van 2022.

De designfilosofie van Ford – waarbij de mens centraal staat – krijgt bij de Focus een nieuwe invulling. Het exterieurdesign oogt zelfverzekerd en de uitvoeringen Titanium, ST-Line en Active hebben meer dan ooit een eigen karakter. Elke versie heeft unieke stijlelementen voor nog meer onderscheid. Ford levert ook een optioneel X-pakket voor een extra rijke uitrusting alsook een uitgebreid Vignale-pakket voor nog meer luxe en exclusieve designkenmerken.

De nieuwe Focus is uitgerust met de nieuwe generatie Ford SYNC 4-technologie, met onder meer op cloud-gegevens gebaseerde navigatie en natuurlijke spraakbediening. SYNC 4 is toegankelijk via een volledig nieuw 13,2 inch breedbeeld touchscreen met een intuïtieve interface. Het uitgebreide aanbod van rij- en comfortfuncties is daardoor moeiteloos te vinden.

Ook verschillende geavanceerde rijhulpsystemen zijn doorontwikkeld. Bijvoorbeeld Blind Spot AssistRijassistentiesystemen zijn aanvullend dat de dodehoek controleert op voertuigen die van achteren naderen, werkt nu ook als er een aanhangwagen achter de auto is geplaatst. Het systeem kan ook actief terugsturen om de bestuurder te waarschuwen en een mogelijke aanrijding te voorkomen.

De zuinige EcoBoost Hybrid 48-volt mild hybride-aandrijving met tot 114 kW (155 pk) aan vermogen is voor het eerst ook leverbaar in combinatie met een automatische transmissie. De zeventraps Powershift-automaat met dubbele koppeling zorgt voor een meer ontspannen rit, zeker in de stad en fileverkeer. Daarnaast vormt de automaat een perfecte aanvulling op de prestaties van de mild hybride aandrijflijn voor nog meer rijplezier, iets waar de Focus al jaren bekend om staat.

Bij de Ford Focus Wagon is de bagageruimte gegroeid tot 1.653 liter voor nog meer praktisch gebruiksgemak. Ford heeft ook geluisterd naar de specifieke wensen van klanten. Zo heeft de bagageruimte nu ook een ‘natte zone’, eenvoudig te reinigen bekleding en afwerking en een verticale scheidingswand om de bagageruimte op te delen. De Focus is ook leverbaar als ruime en sportieve vijfdeurs hatchback.

Voor de liefhebbers levert Ford een nieuwe versie van de Focus ST, ontwikkeld door Ford Performance. Het sportieve exterieur is vernieuwd net als de lichtmetalen wielen en de opvallende nieuwe carrosseriekleur Mean Green. In het interieur installeert Ford volledig nieuwe, zelf ontwikkelde Performance Seats. De Focus ST wordt geleverd als hatchback en Wagon in combinatie met een krachtige EcoBoost benzinemotor.

ONTDEK FORD