NIEUWE FORD FOCUS NU TE BESTELLEN VANAF € 28.240FB Fiesta Price

  • Expressieve design upgrades én extra praktische Wagon
  • EcoBoost Hybrid met 48-volt mild hybride technologie nu ook met Powershift-automaat
  • Nieuwe technologie: SYNC 4 en Dynamic Matrix LED-koplampen met cameratechnologie
  • Leverbaar vanaf maart als hatchback en Wagon in groot aantal uitvoeringen

Ford heeft de orderboeken van de nieuwe Focus geopend. De nieuwste versies van de gewilde hatchback en Wagon hebben een nog expressiever design, en het arsenaal aan connectiviteits- en assistentiesystemen is verder uitgebreid met state-of-the-art technologieën zoals SYNC 4 met cloud-gebaseerde navigatie, en een volledig nieuw 13,2-inch touch- & swipe scherm met zelflerende interface. Ander interessant nieuws is dat de geëlektrificeerde EcoBoost Hybrid nu ook met PowerShift-automaat te bestellen is.

Frisse Focus met natte zone

De nieuwe Focus is direct herkenbaar aan de verhoogde motorkap voor een meer geprononceerde uitstraling. Het blauwe Ford-ovaal is verhuisd naar de forse grille. De slankere LED-koplampen met geïntegreerde mistverlichting en kenmerkende lichtsignatuur – voorzien van een donkere behuizing voor een hoogwaardige uitstraling – zijn standaard op elke Focus. De LED-achterlichten hebben eveneens een nieuw design met een donker middendeel en een opvallend lichtpatroon.

De Focus Wagon is praktischer ingesteld dan ooit te voren. De instelbare laadvloer van de bagageruimte heeft nu een centraal scharnierpunt, waardoor deze is op te klappen in een hoek van negentig graden om de bagageruimte te verdelen in twee afzonderlijke compartimenten. Een andere noviteit is de ‘natte zone’ met een speciaal gecoat, eenvoudig te reinigen oppervlak, in de ruimte onder de laadvloer. Speciaal ontworpen voor bijvoorbeeld natte kleding of modderige schoenen.

EcoBoost Hybrid nu ook met automaat

De nieuwe Focus is leverbaar met een breed gamma, emissievriendelijke EcoBoost benzine- en EcoBlue dieselmotoren. De extra zuinige EcoBoost Hybrid met 48-volt mild hybridetechnologie is vanaf nu niet alleen met handgeschakelde zesbak, maar ook met de zeventraps PowerShift-automaat leverbaar.

SYNC 4

De nieuwste generatie Focus is leverbaar met de geavanceerde Ford SYNC 4-technologie met spraakbediening en het 13,2-inch touch- & swipe scherm met een intuïtieve interface die via machine-learning leert van het gedrag van de bestuurder, om zo nog nauwkeurigere informatie en assistentie te geven. De nieuwe, connected navigatie zorgt voor actuele en voorspellende verkeersinformatie via TomTom, waarbij de technologie van Garmin via de cloud de meest efficiënte routes kan bepalen. SYNC 4 blijft altijd actueel door de draadloze Ford Power-Up software-updates die op de achtergrond, of op vooraf geplande tijden kunnen worden geïnstalleerd. Met de FordPass-app zijn verschillende verbonden diensten te gebruiken via een smartphone.

Dynamic Matrix LED-technologie en nieuwe assistentiesystemen

Ford heeft het aanbod van intelligente verlichtings- en assistentiesystemen nog verder vergroot. Zo is elke Focus standaard voorzien van LED-koplampen met Automatic High Beam Control en  Manoeuvring Light dat op lage snelheid voor een bredere lichtstraal zorgt. De optionele Dynamic Matrix LED-koplampen maken gebruik van een camera om de lichtpatronen en lichtsterkte aan te passen aan de weers- en wegomstandigheden, of andere weggebruikers.

Meer keuze dan ooit

De nieuwe Ford Focus is verkrijgbaar in een groot aantal verschillende uitvoeringen met elk een geheel eigen karakter. De line-up bestaat uit vijf varianten die naar smaak zijn uit te voeren met een riant aanbod van opties. De Titanium, ST-Line en Active zijn ook uit te voeren als luxere X of Vignale.

X en Vignale

De uitrusting en looks van de Focus Titanum, ST-Line en Active zijn verder te verrijken met twee interessante upgrades. De X-uitvoering biedt onder meer de 12,3-inch Digital Cockpit, een achteruitrijcamera, een draadloze smartphonelader, omgevingsverlichting in de buitenspiegels en Privacy glass.

De Vignale-uitvoering gaat nog verder met onder andere een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, het Winter Pack en een ski-luik in de achterbank. De Vignale krijgt ook een exclusieve exterieurafwerking mee.

Aan de top van het gamma staat de spectaculaire Focus ST. In Nederland wordt deze topsporter altijd geleverd in complete X-uitvoering. Met 280 pk en innovatieve besturing- en onderstelsystemen staat hij aan de top van het hot hatch segment. Verder maakt hij indruk met zijn 19-inch ST-velgen, de ST bodystyling, rode remklauwen en extra grote achterspoiler. De bestuurdersstoel is 14-weg verstelbaar. Andere unieke zaken zijn het head-up display en het instrumentenpaneel met speciale ST-functies.

Uitgebreide personaliseringsmogelijkheden

Ford maakt het mogelijk om de nieuwe Focus verregaand naar eigen smaak te personaliseren met een uitgebreid aanbod van stylingopties, comfortfeatures en veiligheids- en assistentiesystemen. Een groot aantal opties is gebundeld in zeer aantrekkelijk geprijsde optiepakketten. Raadpleeg de prijslijst voor de mogelijkheden.

De nieuwe Ford Focus is vanaf vandaag te bestellen bij de Nederlandse Ford-dealers.

De uitgebreide prijslijst en brochure zijn hier te downloaden en de nieuwe Focus is hier te configureren.

ONTDEK FORD