Hoe stel ik Telefoon als sleutel™* in met de FordPass®**-app?

Om Telefoon als sleutel te gebruiken met FordPass, moet je:

• FordPass hebben gedownload op jouw mobiele apparaat.
  • een actief FordPass-account hebben en ingelogd zijn.
  • een correct uitgerust voertuig hebben toegevoegd aan FordPass.
  • gezichtsherkenning, vingerafdrukherkenning of een wachtwoordcode hebben ingesteld op jouw mobiele apparaat.
  • Schakel de Instellingen voor Klantconnectiviteit (CCS) in.
  • Het ingebouwde modem activeren.
  • Bluetooth® van de telefoon inschakelen (Bluetooth-versie moet 4.2+ zijn).
  • In het bezit zijn van een mobiel apparaat met Android™ 8.0+ of iOS 13.0+.

1. Open de FordPass-app op het mobiele apparaat.
  2. Ga naar Home.
  3. Selecteer Telefoon als sleutel instellen.
  4. Tik op Nu instellen.
  5. Het scherm Gebruikersverificatie wordt weergegeven.
  6. Selecteer Doorgaan.
  7. De app vraagt toegang tot de beveiliging van het apparaat voor verificatie via één van de volgende methodes (dit kan variëren op basis van je beveiligingsinstellingen):
    • Gezichtsherkenning
    • Vingerafdruk scannen
    • Wachtwoordcode/persoonlijk identificatienummer (PIN)
  8. Als je geen beveiligingsmethode hebt ingesteld op jouw apparaat, vraagt FordPass dat je een wachtwoordcode aanmaakt in de Instellingen-app.
  9. Wanneer de verificatie is voltooid, geef je de sleutel een naam.
    • Speciale tekens zijn niet toegestaan
    • Maximale lengte voor de sleutel is 16 tekens
  10. Tik op Volgende
  11. Het downloaden van uw sleutel zou moeten beginnen.
  12. Selecteer Kopiëren en doorgaan om de tijdelijke wachtwoordcode voor Bluetooth op te slaan.
  13. Er wordt een melding van koppelen weergegeven met de vraag om de code in te voeren.
  14. Plak of voer jouw code handmatig in.
  15. Selecteer Koppelen of OK.
  16. Er wordt een pagina weergegeven met bevestiging van voltooien.
  17. Selecteer OK.
  18. Wanneer Telefoon als sleutel is ingesteld, zie je extra bedieningselementen in het tabblad Start.

Opmerking: Je kan maximaal vier sleutels per voertuig toevoegen.

Aanvullende informatie

Hoe maak ik een back-up wachtwoord?
Hoe voeg ik mijn voertuig toe aan de app?

*Beschikbaar op bepaalde voertuigen. Functie moet worden geactiveerd. Niet compatibel met alle smartphones.

**FordPass-app is compatibel met bepaalde smartphone-platformen en is beschikbaar via download. Er kunnen datatarieven van toepassing zijn.

FordPass Connect schakelt connected diensten in en is beschikbaar op bepaalde voertuigen of voertuigen met navigatie. FordPass Connect wordt ingeschakeld bij de levering van het voertuig. U kunt ervoor kiezen gegevens wel of niet te delen. Dekking voor data en service is niet overal beschikbaar. Er kunnen datatarieven worden aangerekend. Privacybeleid voor FordPass en Connected Vehicle is van toepassing, beschikbaar op uw lokale Ford-website.