Hoe beheer ik de voorkeursoplaadtijden voor mijn elektrisch voertuig?

Je kan jouw voorkeursoplaadtijden beheren in de FordPass-app®* via het menu "Laden" op het scherm "Voertuig". Gebruik de onderstaande stappen voor instructies.

Voorkeursoplaadtijden beheren

Gebruik één van de onderstaande opties voor de juiste stappen.

Voorkeursoplaadtijden bekijken

Om toegang te krijgen tot de voorkeursoplaadtijden in FordPass:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Voertuig.
  3. Selecteer Laden.
  4. Selecteer Voorkeurstijden

Opmerking: Als er geen locaties zijn opgeslagen, verschijnt er een bericht dat je opgeslagen locaties moet toevoegen.

Een voorkeursoplaadtijd instellen en een naam toewijzen

Om een voorkeursoplaadtijd in FordPass in te stellen of toe te wijzen:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Voertuig.
  3. Tik op Opladen.
  4. Tik op Voorkeurstijden
  5. Selecteer een locatie uit een van de volgende opties:
    • Opgeslagen locaties
    • Eerdere locaties
  6. Tik op Naam.
  7. Wijs een naam toe aan de oplaadlocatie.
  8. Tik op Mijn oplaadtijden.
  9. Selecteer uw gewenste starttijd en eindtijd.

Opmerking: U kunt voor uw oplaadtijden op werkdagen twee vensters instellen.

10. Tik op Opslaan

Door energieleverancier aanbevolen tijden gebruiken

Om door een energieleverancier aanbevolen tijden te gebruiken:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Voertuig.
  3. Tik op Opladen.
  4. Tik op Voorkeurstijden
  5. Selecteer een locatie uit een van de volgende opties:
    • Opgeslagen locaties
    • Eerdere locaties
  6. Tik op Aanbevolen tijden.
  7. Volg en bevestig de vragen op de app.
  8. Kies uw energieleverancier uit de lijst.

Opmerking: Als u leverancier niet staat vermeld, kunt u de postcode bewerken om een leverancier te zoeken.

9. Selecteer de regeling die u met uw leverancier hebt.

Opmerking: Als uw regeling niet staat vermeld, kunt u de oplaadtijden ook handmatig instellen.

10. Tik op Volgende
  11. Nu verschijnen de beste door uw leverancier aangeboden oplaadtijden.
    • Selecteer Bevestigen om op te slaan.
    • Selecteer Annuleren, mijn eigen oplaadtijden instellen als u de aanbevolen tijden niet wilt gebruiken.

Voorkeursoplaadtijden bewerken

Om een voorkeursoplaadtijd in FordPass te wijzigen:

1. Log in bij de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Voertuig.
  3. Selecteer Opladen
  4. Selecteer Voorkeurstijden.
  5. Tik op Beginnen met instellen.
  6. Selecteer een van de volgende tabbladen:
    • Opgeslagen locaties
    • Eerdere locaties
  7. Tik op de oplaadlocatie die u wilt bewerken.
  8. Pas uw wijzigingen toe op een van de volgende items:
    • Naam locatie
    • Max. laadniveau (gebruik de schuifregelaar)
    • Weekdagen/weekends
    • Voorkeursoplaadtijden
      • Uw eigen tijd instellen
      • Aanbevolen tijden gebruiken
  9. Selecteer Opslaan

Voorkeursoplaadtijden verwijderen

Om een voorkeursoplaadtijd in FordPass te verwijderen:

1. Log in bij de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Voertuig.
  3. Selecteer Opladen
  4. Selecteer Voorkeurstijden.
  5. Tik op Beginnen met instellen.
  6. Selecteer een van de volgende tabbladen:
    • Opgeslagen locaties
    • Eerdere locaties
  7. Tik op de oplaadlocatie die u wilt verwijderen.
  8. Selecteer Locatie verwijderen

Als u problemen ondervindt, neemt u contact op met Assistentie voor verdere ondersteuning.

Aanvullende informatie

Hoe beheer ik mijn vertrektijden voor mijn voertuig?

*De FordPass-app is compatibel met bepaalde smartphoneplatformen en is beschikbaar via gratis download. Er kunnen berichten- en datatarieven van toepassing zijn.